Népbutító Gőzsy Kati

Fórumok

Te, Jóasszony, tudod-é, mi a torrent? Nagyon úgy fest: halvány lila böndölgőzöd sincs. Talán pontosan ezért nem is lehet az írásodhoz hozzászólni.
Elmondom neked: Tudod, a torrent olyan, mint a fecskendő: lehet jóra és rosszra is használni. Próbálkoztál már az újságírás helyett kuglival? Felteszem, jobban menne...
Az írásom apropója: Még él a bluray a torrent országában.

Hozzászólások

Nem írt semmit a P2P fájlcseréről, azt meg végképp nem, hogy csak illegálisan lehetne használni.

A BD lemezeknek sok értelmét nem látom, sokba kerülnek és ugyanaz a consumer grade kép- és hangminőség, mint az internetes terjesztés, legyen az legális (ez Magyarországon nemigen érhető el) vagy illegális.

Szerintem ne foglalkozz vele.
Bár én úgy vagyok a ezzel h. ha egy iparág ilyen eladásoknak őszintén képes örülni, ott komoly gond van (ahogy van is) és utal arra, hogy milyen tehetségtelen figurák vezetik azt.
De már rájöttem, hogy végső soron nem az én pénzemet tapsolják el, hanem a sajátjukat, igy nem érdekel különösebben.
A technológiát a saját pénzükön hozták létre, saját pénzükből erőltetik, és a saját pénzüket bukják el rajta.
Én remekül elvagyok a saját kis világomban online, és meg kell mondjam amikor vettem a nagy kinect-es xbox csomagot a MMarkt-ban, akkor láttam először h. itthon is lehet blueray lejátszó kapni. jól meg is lepődtem. kb: annyira ostoba fejjel szagoltam körbe, mint a kis busman a kólás üveget.

Szóval örömködjenek ha akarnak, nekünk semmi közünk hozzá.
Blueray-tz majd akkor veszek ha 20 ropi lesz egy USB-s firkáló, és 150 forint egy lemez. Akkor áldás lesz, mert volna mit archiválni, és 25GB azért elfér lemezenként. Arra jó.
--

Selejtes és hangos alatt mit értesz? Egyébként SOHO téren te hogyan archiválnál? Minden más iszonyú pénz. Ha nagyon fontos adatod van, akkor redundánsan írod ki több féle lemezre, amelyeket írás után validáltatsz. És betartod a tárolási előírásokat (nem a fiókban kell hevernie tok nélkül, minden második ember oda szórja, aztán csodálkozik.)

--
http://neurogadget.com/

Süt a cikkről a spontaneitás.
Jár a szerzőnek a 9 lemezes blúréj sztarvarsz kiadás.
:)

Csak nekem tűnik úgy, mintha ez a cikk egy csökkent értelmi képességű hatodikos iskolás fogalmazási készségével íródott volna?

Miért mi vagyunk a torrent országa?

Nem mi fejlesztjük a torrent klienst, kalózpárt sincs, meg Pirate Bay sincs, ellenben (Sz)ArtisJus-unk van, meg kormányunk jóvoltából lesz más jogvédő szervezet is, akinek gondolom igazságosan ugyanennyit fogunk perkálni.

Egyenlőre sajnos nem a torrent országa vagyunk, hanem a balekok, akik még az üres DVD / memóriakártyáért is fizetjük a jogdíjat.

:)))

(Ui: a Jobbik már felvetette a parlamentben, hogy töröljük el az ArtisJus-t, mert a CD-kből a legtöbbet tavaly az egyik hungarista zenekartól adták el, de az ArtisJus semmit sem fizetett nekik. Az ArtisJus csak annak ad, aki "megérdemli", szóval a haveroknak)

a mostani Magyar Narancsban van egy interju Brody Janossal, aki az Artisjus elnoke. Amikor felvetette a dolgot a riporter, akkor csavokam (aki szemmel lathatoan haragban van a fesuvel) azt mondta, hogy amig o kapja a legtobb szavazatot [a posztra], addig nem szallhat ki. Jaja, hat igy megy ez...

Ne bohockodjatok nagyapaval! Avagy az alkotmicsoda asztalara

Azt nem tudom, hogy a Jobbik miért akarja (nagyon helyesen) megszüntetni az AJ-t, de biztosan nem azért, mert egy hungarista zenekar cd-jéből adtak el a legtöbbet. Esetleg a gárda összejöveteleken adnak el cd-t, de azt a mahasz nem veszi figyelembe. Az adóhatóságnak kellene itt esetleg fellépnie, áfa csalás gyanúja miatt.
A 2010-es listán Ákos az első, valószínűleg nem érdemtelenül.

1 ÁKOS
A katona imája Fehér Sólyom/Magneoton
2 MÁGA ZOLTÁN
A királyok hegedűse Tom-Tom Records
3 LADY GAGA
The Fame / The Fame Monster Universal Music
4 TAKÁCS NIKOLAS
Az első X - 10 dal az élő showból Sony Music
5 TABÁNI ISTVÁN
Ments meg! Universal Music
6 VASTAG CSABA
Az első X - 10 dal az élő showból Sony Music
7 BERECZKI ZOLTÁN
Álomkép Universal Music
8 HOLDVIOLA
Madárka WM Records
9 GYEREKLEMEZ
Magyarország kedvenc gyerekdalai Universal Music
10 SADE
Soldier of Love

Ezekből melyik hungarista?

"játék és muzsika 10 percben-en nőttem fel. bocs."
Akkor azért illene tudnod, Tomi után szabadon, hogy "ki a fasz" az a Mága, legalább :)
Van közöttük x-factoros, csillag születikes nyálgépek, de azért van közöttük igazi énekes is.
A lista nem kamu, fennt van a mahasz honlapján.

Talán az, hogy számokról szól, összehasonlítást tartalmaz, de a számokat úgy válogatja össze, hogy az a saját igazát támassza alá (teszi ezt úgy, hogy van benne egy megengedő csavar az árak körül, hogy attól még hitelesebbnek tűnjön)
Azaz beszél itt árról (40000Ft vs, $80 itt a megengedő összehasonlítás amitől hitelesebb), vásárlási adatokról (lakosságra viszonyított átlagos BD vásárlás száma 1 termék viszonylatában)
Magyar és észak amerikai vásárlókat hasonlít össze, de az összehasonlításból kihagyja a vásárlóerő fogalmát, és a technológia általános elterjedtségi szintjét. A magyarázat (csak a cikk címében jelezve): a magyar inkább letölti. Itt is úgy fogalmaz, hogy az vérlázító, mivel nem azt mondja hogy inkább letölti, hanem azt, hogy "mockosz kisz letöltők" mégis vesznek lemezeket.
a cikk statisztikai szemmel nézve 0.
a cikk szakmai szemmel nézve 0.
Persze ettől még:
A post nyitó hozzászólása (amely embert minősít) emberi szemmel 0.