[MEGOLDVA]Xen hálózati bridge hálózati probléma 1 VM-en

 ( djpety | 2011. november 6., vasárnap - 1:56 )

Üdv!

Van egy XEN problémám, amire nem tudok megoldást jelenleg. Adott több virtuális gép és ebből 1 van, amivel gond van. Mindegyiknek fix ip-je van, és a hibás géppel az a baj, hogy elmegy az internet róla random idő után (1-2 óra). Az internet visszahozható, ha xm console-al belépek, és mondjuk valamire csatlakozni próbálok (ping google.com), de ilyenkor várakozik egy darabig, és csak utána megy a net újra. Ezt követően már azonnal csatlakozik mindenre, és kívülről is elérhető lesz.

A host és a VM debian 6, minden VM-en ez van, és ez a VM is újra lett már telepítve, frissen, de csak ezen megy el az internet. A host-ról tudom pingelni a fix ip-t amúgy.

Amire gondoltam:

1. Szervertermi probléma
2. Hálózati konfigurációs probléma (amit nem értek, mert mindegyik VM-en ugyan az).

Logokban semmi ide vonatkozót nem találtam...

Milyen ötletek, javaslatok vannak a probléma megoldására? A segítséget előre is köszönöm!

Szerk: A szolgáltató kioszotta korábban már másnak is a VPS címét, ezért volt a probléma.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Add meg fixen az IP-t és a macet (jelenlegit felveszed neki fixen) a virtuális gép konfigjában.

Hjam, egy Xen verzió is segítene, illetve a domU-kon futó kernelé is. Bár elég érdekes hibának tűnik.

Benne van. a xen-tools eleve úgy generálta. tcpdump-al mire figyeljek? lehet az megoldást nyújtana.

Szerk: ethtool -K eth0 tx off - Most ezt megpróbáltam, ez az interfaceba volt kikommentelve, kézileg futtattam egyenlőre, remélem ez segít

Szerk2: Xen 4.0 és 2.6.32-5-xen-amd64

Ilyen nálam is volt. Elvileg a hálózati switch okozza. Kiüríti az arp táblából, mert rég nem forgalmazott. Ezen úgy segítettem, hogy fél óránként megpingelem a google-t. Tömeges jelenség volt, az eredmény minden VM-en pozitív lett.

Tehát akkor szervertermi hiba? Ők ezt megtudják oldani?

Ha ugyanaz a hiba oka, akkor meg tudják csinálni, de ezzel egy másik hibát előidézhetnek, így nálam nem szívesen kapcsolták be.
Végül is maradtam a pingnél. Nem nagy fáradság, 1x kell beállítani:)

Hasonló jelenséget úgy sikerült egyszer előidézni, hogy két VM -nek ugyan azt a MAC -et írtam a confba.

Megoldva: A szolgáltató kioszotta korábban már másnak is a VPS címét, ezért volt a probléma.