MSSQL-hez milyen CMS-t ajánlotok?

Sziasztok

Egy weblapot szeretnék csinálni MSSQL-t használva. Érdekelne, hogy milyen tartalomkezelő rendszereket ajánlotok.

Előre is köszi a választ:)

Hozzászólások

off: 1) hajrá 2) drupal+mysql

on: ez igen jó kérdés.

azért egy kicsit fura megközelítése a dolognak. Adatbázishoz választani a CMS-t... :) Nem vagyok indiszkrét, ha megkérdezem mi az oka?

Egyébként mysql teljesen jól elketyeg windows webserveren, és pl. a joomlát is rá lehet rakni 5 perc alatt. (Gondolom a drupal sem nehezebb.)

Igazából még nem használtam semmilyen tartalomkezelő rendszert és ezért kérdem hogyan is működik ez az egész. A lényeg hogy kötötten mssql szerver van telepítve és emellett egy olyan dinamikus weblapot kell csinálnom ami nem php alapokon nyugszik...emiatt kérdem hogy milyen CMS-ek vannak amik támogatják az mssql-t.

A topicindito egy szoval nem emliti, hogy MS termeket kellene ajanlani. Egyebkent pedig bar nem MS termek, az IIS 7.0-tol kezdodoen a Microsoft aktiv tamogatast nyujt a PHP integralasahoz, es leirasokkal is segitik a telepitest.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem nagyon ismerek onnan embereket, egy ismerős mesélte, hogy vannak bajok ott és mennek el az emberek. Ezért kérdem.

(Másik problémám a PortalEngine.net-el, hogy olybá tűnik, hogy a marketingeseken kívül senki se hitt túlzottan abban, hogy bármi értelme is volt megnyitni a kódot. :)

----------------
Lvl86 Troll

Leginkább microsoftot.
A microsoft piacpolitikájának esszenciája, hogy a microsoft termékek vagy működnek más gyártók termékeivel vagy nem, de leginkább nem. Mivel a gyártó nem érdekelt abban, hogy a versenytársak termékeinek elterjedését támogassa.
Ebből következően ha bementél a microsoft-zsákutcában, minden döntési pontnál azt tapasztalod majd, hogy ha nem microsoft terméket választasz, vért pisálsz a kompatibilitási problémák miatt, ez nem megy, azt nem tudod használni. Ez a probléma "természetesen" a microsoft termék választásánál hipp-hopp, eltűnik. Így végül minden cuccod microsoft lesz. Vagy rögtön az elején más irányt választasz, és amiben csak lehet, elkerülöd a microsoft termékeket. Ez a két életképes stratégia van, a kettő között kb. minden más szopó.

Amivel egyetértek: ms technológia ajánlott, asp/.net/vs
Amivel nem: az mssql teljesen jól kezelhető !ms technológiákkal is, én php alól használtam mssql 2000-et és 2005-öt is, nem volt vele gond. Más kérdés, hogy a free CMS-ek leginkább mysql/postgre alá (fölé :) vannak belőve, de elvileg működik mssql-el a drupal és a joomla is.

Néhány alternatíva:
SharePoint: nagyvállalati, fizetős (de a "magját" adó SharePoint Foundation ingyen elérhető a server Windowsokhoz), ASP.NET, WebForms, WebParts
SenseNet: opensource, magyar fejlesztés, ingyenes (de vásárolható support), ASP.NET
Orchard: a Microsoft által szponzorált, de tőlük "független" opensource project, ASP.NET MVC alapokon
SiteCore
DotNetNuke

Először azt kéne belőni, hogy kb. miről is szólna a dolog... Intanet vagy publikus site? Csak tartalom-publikálás, vagy egy webshopról van szó, esetleg kell csoportmunka-, workflow támogatás is? Mennyi pénz van rá? Kell az enterprise support, vagy lehetőleg ingyenből kell összebarkácsolni? Szempont-e, hogy opensource legyen?

Drupal 7 + MSSQL driver

A drivert tudomásom szerint fizetett MS alkalmazott fejleszti.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

windows 95
--
Ami elől menekülsz, az után szaladsz.

Mondjuk azért nagyon nem így szokás hozzáállni egy weblaphoz. Hanem mondjuk, hogy egyáltalán mit kell, minek is kell és kik is fogják használni. Addig ameddig ezek nincsenek megválaszolva, semmiféle technológiai dologról szó nem eshet.

----------------
Lvl86 Troll

Egy cégen belüli weblapról lenne szó, ahova csak azok tudnak regelni/belépni akik ezen cégnek az alkalmazottai.(vmilyen azonosítóval lesz ellenőrizve) A weboldal lényege, hogy képeket lehet feltölteni kategóriákon belül és ezekre lehet majd szavazni...akire a legtöbb szavazat esik az nyer. ennyi
Van egy mssql szerver és ha lehet nem php alapú tartalomkezelő rendszert szeretnénk használni.

Kikötés, hogy mssql és !php. Ebből simán jön, hogy a liferay szóba jöhet.

Sőt így kezdődött: "Egy weblapot szeretnék csinálni MSSQL-t használva. ", tehát még eleinte a php sem volt kizárva, meg az se, hogy másik gépen leenugzon vagy tréesdén fut egy apach/nginx/akármi, ahol RoR-ból akarja elérni.

Ezután másnap kiderült, hogy no php.

Ekkor kapot tegy vödör ötletet, mintpl sharepoint, sensenet, különböző silverlightos és .netes portálok.
Harmadnapra még mindig nem tudjuk, hogy a liferay+mssql windowson miért nem jó.

Illetve az indoklast sem tudjuk, hogy miert nem PHP. Tudom, hogy a PHP egy szar nyelv, de akkor mondja azt, ha valaki mondta neki, azt is megertem, de volt mar olyan esetem tobb is, hogy valaki azt mondta, hogy no PHP, es valojaban arra gondolt, hogy nem tudnak/akarnak PHP-ban sajat cuccot fejleszteni, de egy kesz termek, mint pl. a Drupal/Wordpress/Joomla megoldotta a gondjukat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem egeszen. A PHP tipikusan az a nyelv, amitol azert felnek, mert opensource, es eleg sok szar programot irtak benne. Sokan akkor is azt mondjak, hogy PHP-t ne, ha amugy semmi ertelmes indok nincs ra. Sokszor eleg megmutatni par szoftvert, amiert lelkesednek, elmondani, hogy milyen jo, mennyien hasznaljak - es a vegen benyogni, hogy amugy PHP-ban irtak. Volt par ilyen eset, es el lehetett adni a szoftvert. Egy kerdest meger a dolog, vagy nem?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Pedig a PHP-tól nem azért kell félni, mert opensource. FYKI a Java is meg a Liferay is opensource, mégis egész sokan "nem félnek tőle", sőt...
A PHP-tól azért kell félni, mert sok szempontból rossz koncepcióra épül és baromi könnyű benne rossz kódot írni.
--
Gábriel Ákos

Van egy SAP-szerű enterspájz business management (mittoménmi a buzzword-je) rendszer (aminek nevét nem írhatom le), aminek bevezetésekor általában szakértőket fogadnak, hogy egyáltalán megéri-e nekik, vagy másik rendszert válasszanak, etcetc.

Történt egyszer egy multinál, hogy egy IT csopvez 3 óra alatt végigkattintgatta ezt a rendszert (állítólag, de a cucc telepítése is egy nap, analógia ide: oracle rac failovert tesztelsz a laptopodon mikozben hazabuszozol) és közölte, hogy ez szar. Így nem lett bevezetve, azóta is oracle applicationsben és lotus dominoban tákolt szarok viszik a workflow-t annál a cégnél és az internal b2b adatforgalom excel fájlokkal történik, a köztes konverzió pedig txt-be mentett makrókkal. Ja és ugyanezen "tapasztalt szakértő" kijelentése, hogy a php az szar.

Remélem érted a tanmesémet a "hozzáértő" főnökről.

Igazából arra kérdésre, hogy miért ne php annyi volt a válasz, hogy a biztonság miatt + akik itt vannak a win-es cuccokat preferálják. Így végül a dotnetnuke + C# mellett döntöttünk. A dotnetnuke rem nem fog sok fejtörést okozni, bár fórumokat olvasva jónak mondják...

köszi az ötleteket;)