[MEGOLDVA] openprinting.org reloaded, debian stable & hplip

 ( cornail | 2011. október 4., kedd - 9:57 )

Sziasztok!

Az openprinting.org hetek óta nem érhető el, ezért a HP nyomtatók pluginja se tölthető le onnan, ami nélkül pl az enyém (1120 MFP) nem megy.
A maszogep kolléga postjában
http://hup.hu/node/107290
linkelt alternatív plugin-letöltő oldalra is "Page not found
The requested page could not be found." üzenetet kapok.
Debian stable-t használok, a repóban 3.10.6-os hplip van, ellenben sehonnan se tudok most plugint szerezni hozzá. A hplip oldalain találtam vhogy egy hplip 3.11.7-es telepítőt, hozzá a 3.11.7-es plugin telepítővel, de korai volt az öröm. Hiába raktam fel, a multifunkciós készülékem nem akart nyomtatni így (mindig azt írta ki a nyomtatási parancs kiadása után, h stopped). A szkenner része működött vele.
Ubuntu alatt eddig sose volt gondom ezzel, viszont más problémák miatt nem igazán szeretnék rá visszatérni (nem tudom, h az Ubuntus nyomtatótelepítést érinti-e jelenleg az openprinting.org halódása).

(Mindenesetre kicsit kiveri a biztosítékot nálam ennek a nem kicsit fontos szervernek ilyen tartós kiesése ("MÁV informatika feeling") :S Miért nem lehet azokat a nyamvadt plugineket tükrözni?)

Van valami építő ötletetek?

Kösz.

MEGOLDÁS:

Szerencsére az unstable repóban pont a 3.11.7-es hplip van, amihez szereztem plugint, így
ezt
http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=16&t=38976
a guide-ot követve sikeresen backportoltam az unstable repóból a hplip-et. Ehhez szükség volt a pyppd csomag backportjára is. Most minden teljesen jól működik.