Bréking nyúz: Google felvasarolja a Motorola Mobility-t

Fórumok

Google paying $40 a share for Motorola Mobility
5 min ago - Greg Morcroft
Google paying 63% premium for Motorola Mobility
5 min ago - Greg Morcroft
Google buying Motorola Mobility for $12.5 bln
6 min ago - Greg Morcroft

Hozzászólások

Na most rohadtul nagy kavarodas lehet a HTC-nel meg a Samsungnal...

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Akkor megvan melyik gyártó lesz az alapja a következő nexus telefonnak :D

Hm, lehet hogy mégis lesz még valaha motorola telefonom?

A kérdés az, meg tudja e picsázni ezek után az almásokat?!

Induljunk ki abbol, hogy a Google nem akart pereskedni.
Belekotottek. O tovabbra sem akar ezzel foglalkozni, hanem tenylegesen az innovacioval.
Kenytelen bevasarolni egy nagyobbacska osszegert egy ceget, hogy tovabbra se kellje ezzel foglalkoznia.

Attol meg, hogy van egy nagy halom szabadalom a kezeben, nem kell funek, fanak nekiesnie. Kuld egy rovid, Munka Jozsi fele levelet az Apple-nak, hogy sracok most alljatok le. Aztan hatradol es ismet folytatja ahol elotte abbahagyta, fejleszti a szolgaltatasait, ....

reméljük, mert már lassan annyit hallani az apple-ról mint patent trollról, mint az apple-ról aki bejelent valami új terméket. Magyarul nagyon azt látom, hogy ami nem megy innovációval, az megy ügyvéddel gondolkodás hódit ott is. Ideje volna már nagyon odavágni az apple-nak, hogy vegyen vissza az arcából, mert már tényleg fűbe fába beleköt.

--

Miután az üzleti felhasználók (vezetők) 1000 számra dobják ki a BB-iket, és szifon-et vesznek, így empirikus úton kijelenthető, hogy bármelyik legutolsó szifon modell az. (És a Nokiáikat is kidobják ;)
Lássuk be, a népnek a highend az, amit a marketing oda pozicionál.
De ha úgy kívánod, nevezd másként.
Ha meg visszaolvasod amit írtam, a lowbudget (na jó, lowend-et írtam) ellenpárjaként alkalmaztam a kifejezést.

Akkor:
A jelenlegi high end készülékek (vagy a 4 évvel ezelőttiek)
1, mégsem az ügyfelek igényeit szolgálták ki
2, kiszolgálták, de ma már minden telefon tudja ezeket a funkciókat, nem számít "high end"-nek a tudás
3, az apple hazudik, és nem tudja teljesíteni a fenti igényeket, de ezt jól eltakarja más funkciókkal (divatosság)

Félreértés ne essék a apple jó telefonokat gyárt, de azok jóindulattal is maximum középkategóriába sorolhatóak (ezért sem engedheti meg, hogy egyszerre több modellje legyen, mivel akkor lenne összehasonlítási alap, és nehéz lenne kijelenteni azért csinálunk egyfajtát mert az a legjobb és mindenkinek jó, maximum a technológia fejlődésével új modelleket (iphone++) gyártunk).

Saccoljuk meg mi az a populáció, amely részére ezt az árat/avulási időt beárazták?
Állítsuk fel a fikciót, ha bárki hozzájuthatna (mivel ez lenne a "telefon" ahogy az apple most beállítja) vennék "high end"-ként?
Valóban jó egy típus minden felvevő csoportnak? Tervezi az Apple, hogy mekkora réteghez juthat el a telefonjaival? Akar ennél nagyobb szeletet? (szerintem elég egyértelműek a válaszok, az Applenak a tervezett mostani pozíció a legjobb, főleg ha a tucattelefon eladásokból is részesedne az lenne a legjobb!)

Emellett a galaxy tab 10.1 -el kínlódása arra, hogy védje a védhetetlent csak hogy ott is elérje a kívánt hatást a divat mindent visz már szánalmas. Bár az ipad2-őt nem volt szerencsém próbálni, de az ipad volt nálam, és van galaxy tabunk(7").
És egyértelmű ipad=>használhatatlan divatcucc. Mert lassú, és kényszeres a galaxy tab-hoz képest (magánvélemény), bár ha a gyereknek kell játékra, vagy vagizni a vonaton teljesen ekvivalensek.

Mééééég a végén lesz rendes support motorola készülékekre :)

--

Rendesen meglepett :). Halogatom jó ideje a Smartphone vásárlást, hátha most letisztulnak egy kicsit a dolgok...

Egyébként drukkolok a Nokiának és a Microsoftnak. Egy háromszereplős smartphone piac csak jobb mint egy Apple-Google háború.

Vajon a keszulekgyartasba is beleszolnak majd, vagy csak a patentek kellettek nekik?


-+-+-+
Dropbox tarhely
Cave Canem
+-+-+-

Ne felejtsuk el. hogy a Motorola az eggyik legnagyob settopbox gyarto, ami igen jol jon a GoogleTV-nek.

A Moto baromi regi jatekos a szakmaban, egyszeruen elkepzelhetetlen az hogy akarki is ugy gyart ma mobiltelefont hogy valahol nem sert meg egy/tobb Moto szabadalmat. (talan a Nokia/Ericcson az egyeduli kivetelek, a keresztlicensz szerzodesek miatt is) Es onnan mar csak az a kerdes mennyi penzuk van a szabadalmak kikenyszeritesere, es ez volt eddig a Moto gyenge pontja.

Szoval amit el akart erni a Google, azt eleg koltseghatekonyan erte el, gyk. megalitotta az Apple-t (aki labdaba sem tud rugni a regi mobiljatekosok melett) es paritasba kerult a MS-al (Nokia keresztlicensz deal)

Ami most plusz, Moto hw. divizio, na arra kivancsi leszek mit kezdenek vele. De csak ha annyit, hogy ok csinaljak majd a referencia telokat, mar vilagosan jol jart mindenki.