Random sorszám PDF-ben

 ( strogg | 2011. július 5., kedd - 12:59 )

Sziasztok.
Abban kérnék segitséget, hogy hogyan lehetne egy PDF fájlban minden futáskor létrejövő random számot generálni? (lehetőleg libreoffice-al) A megoldásra váró elgondolásom az volna, hogy van egy több oldalas dokumentum PDF-ben, aminek minden lapja fontos, és úgy azonositanám az összetartozásukat, hogy minden lapon van egy mező, amely minden megnyitáskor új random számértékkel bir.
A terv tehát az, hogy a megnyitott dokumentum nyomtatáskor abban a mezőben egy random sorszámmal jön ki, de ha valaki más megnyitja akkor már másik számértéket vesz fel, igy ha kinyomtatják és kitöltik a lapokat, nem lehet egy másik iratcsomóhoz utólag hozzácsapni.
Erre van valami megoldás?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezt én VisualBasic script/macro segítségével oldanám, meg ami minden megnyitáskor lefut, és a mezőt kitölti a véletlen szám/hash -el

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Javascriptet lehet pdf-be illeszteni. Ez viszonylag egyszerűen használható formok kitöltésére.

Csinálsz valami formot:
http://help.libreoffice.org/Common/Export_as_PDF#Create_PDF_form

Aztán belöksz mellé valami javascriptet ami ezt kitölti és módosíthatatlanra állítja, gondolom itt megtalálod a megoldást (ha megoldható):
http://www.adobe.com/devnet/acrobat/javascript.html

Esetleg nem is kell form, könnyen lehet JS átírhat tetszőleges szöveget is. (Én sosem csináltam ilyet, ezért nem néztem jobban utána...)

ez járható útnak néz ki, köszönöm.
--