[Megoldva] Windows 7.1 (illetve 6.0) hang

 ( nanto | 2011. április 20., szerda - 19:39 )

Mivel Linuxhoz vagyok szokva, ott ha hangot adok alsamixerrel a kimeneteknek, akkor minden program hasznal minden hangszorot, es csunya meglepeteskent ert most egy Windowsos gep, ami elott tehetetlenul allok.

A Google csak ugyanazt mutatta meg, amire magamtol is ratalaltam, meg kulon ki is kapcsolktam a centert es a subwoofert, mert 3 kulonbozo teljesitmenyu hangszoro/fulhallgato van bedugva a 7.1-es hangkartyaba (front rear es side portba, Linuxon is igy hasznaltam anno, gyakorlatilag 6.0 teljeserteku (szelessavu) hangszorokkal)

Ahol tartok:
http://img861.imageshack.us/i/mixj.png/
Teszteleskor megszolal mind a 6 bedugott hangszoro, de se a flashes se a Chrome-os HTML5-os youtube, de meg a VLC se ad a hatso es odlalso kimenetekben hangot (csak a front portba dugott hangszoro szol).

Nem tudtok erre valami megoldast, hogy minden programnal mind a 6 hangszoro szoljon (jack eloszton kivul)? Van egyaltalan olyan program a tesztelo kivetelevel, aminel szolnak a hatso hangfalak? (mondjuk Winamp es Win Media player nemigen van (beallitva) a gepen, igy azokat nem probaltam)

Solution: jobb gomb a hangeszkozon, tulajdonsagok es hangszorokitoltesre pipa

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A hangkártya driverét tedd fel, és ott jobban be tudod lőni. Tapasztalat.

abbol legutobb csak Vistas volt, meg hatsok akkor nem szolnanak tesztkent sem szerintem, de akkor megnezem

Nálam akkor szól mind a 6, amikor 5.1-es hangot kell kiadni, pl olyan film nézésekor, ami 5.1-es. Zenénél front left, front right, imho ez a normális.

szerintem az lenne a normalis, ha mindkettot be lehetne allitani, meg minek vesz az ember 5.1-et, ha csak 2-t hasznal belole az esetek 90%-aban, (es nekem 5.1-em meg aztan nincs is, pont hogy 3 par kulonbozo hangszoro).

Bar lehet alsaban meg pont a te kedvenc beallitasaidat nem lehet beloni (fixme)

szerk.: megtalaltam kozben, itthagyom a megoldast az utokornak :)

De lehet. Sőt, alsával általában úgy használtam, hogy upmixeltem a stereót az összes hangfalra, a megfelelő beállításokkal (.asoundrc), ha pedig 5.1 hang került rá, akkor tette a dolgát 5.1-ben ahogy kell.
Windowson ilyen igényeim még nem voltak, mivel azt csak laptopon használok, asztali gépem meg osx, melóban meg stereo hangkártya van a gépben.

+1, én se értem mi a jó abban, ha a sztereo jel rá van küldve az összes hangszóróra.