Opera Mini 6

 ( andrasf | 2011. március 22., kedd - 22:24 )

Hát ez nagyon tetszik nekem. A Symbian-os változatot töltöttem le, és... most nem tudom... ez már nem Java-s, hanem natív? Gondolom... de nagyon gyors. Sokkal gyorsabbnak tűnik mint a Mobile, mármint nem a letöltés meg ilyesmi, hanem a felhasználói felülete és a betöltődése (eddig ez fordítva volt). Ráadásul még a betűtípus is szebb lett mint abban (a Mobile-ban kicsit mintha megcsúnyult volna a 10->11 váltáskor).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

jah, nem rossz, en telomon (htc dream) a mini a legoptimalisabb, mobilehez keves ram

Tényleg nagyobb képernyők felé mozdultak (persze ideje volt, de én telefonom is kicsi sajna...). Szóval ugyanaz a véleményem mint neked: az alapértelmezett betűméret nagyobb, kicsinyítve meg rondább mint régen

Én gyakran olvasgatok a mobilon előre letöltött hosszabb szövegeket (pár perc várakozás/egyéb holtidő esetén ideális csak előkapni a mobilt), de ehhez a Mini meg nem jó.

Egyszóval valószínűleg én meg visszateszem a 10.1-et... :(

Miért nem jó ehhez a mini?

Nem sikerült vele böngészni a memóriakártya tartalmát (amin a kimentett dolgaim vannak).

Mivel nem működik úgy mint a mobil verzióban, ezért azt szűrtem le hogy nem is lehet. De ezek szerint csak máshogy kell?

Alapvető eltérések vannak a mini és a mobile között. A mini nem értelmezi a htmlt meg javascriptpet, hanem mindent az opera szerverei csinálnak, aztán egy tömörített bináris jut el a telefonra amit a mini csak megjelenít. A mobile ezzel szemben egy normál böngészőprogram, saját html stb interpreterrel. Turbo módban itt is besegíthetnek az opera szerverei (képek áttömörítése), de az értelmezés a telefonon zajlik. Ezért is tud megenni olyan sok ramot a minihez képest.

--
Ahol a telefontöltőd, ott az otthonod.

Ok. Akkor én tudtam jól: offline olvasgatásra nem alkalmas...

Így jogos valóban. Viszont a miniben van save page funkció, tehát ha minivel mented el előre a kívánt dolgokat akkor utána pikkpakk elő tudod kapni. Viszont ha jól sejtem a telefonodra nincs adatelőzfizetés és csak átdobálod rá a htmlfájlokat, ez esetben valóban marad a mobile mint lehetőség.

Mindenesetre annyi előnye volt (azon túl hogy kitárgyaltuk személyes és mobilelőfizetési szokásaim;), hogy feltettem egy mini-t. Majd ha wifis helyen unatkozom és nincs kéznél kényelmesebb eszköz, kipróbálom ezt is...

Bocsi hogy megadathalásztalak :)

Ez már natív, pár hónapja kinn volt már betaként a natív S60 mini. De még ahhoz képest is gyorsult.

Kijöhetne WinMo5-re is. :(
A legjobb böngésző rá, HTC Universalon nagyon szépen megy az 5.1.