squeeze hfs+ bug?

 ( osod88 | 2011. március 20., vasárnap - 14:13 )

Üdv mindenkinek, van egy külső usb merevlemezem és jóideje használom hfs+-szal linux alatt is, egy ideje azonban időnként elszáll umountkor valami, de nem mindig, kb 5 umountból egyszer.
Ezután ha fel akarom mountolni akkor read onlyban hajlandó ezt megtenni, amíg fsck.hfsplus-szal nincs leellenőrizve (nem talál hibákat).
Mi lehet a gond, milyen megoldást javasoltok? Attól tartok hogy előbb-utóbb kinyírja a filerendszert a lemezen ha így használom tovább.
A "használj más xy filerendszert" nem játszik több okból sem.
dmesg idevágó része, egyéb adatok

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha nem talál hibát, akkor nem is lehet olyan nagy baj. Viszont, gondolom úgy érzékeli, hogy nem volt "rendesen umountolva".
(etx fs esetén a tune2fs -ből meglehet nézi a hfs -ről nem tudom)

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.

Ez azért javít valamit a helyzeten, csak ha ráteszi a dirty flaget (vagyis ennek hfs+ megfelelőjét) akkor pl. a macdrive egyáltalán nem hajlandó felcsatolni amíg fsck vagy Disk utility ki nem javította, meg plusz egy indítás-leállás feleslegesen a diszknek. (ha umountolom leáll, aztán megint indul mountra, majd megint leáll...)
Apropó, azt sem tudtam még megoldani hogy inaktivitás esetén ne állítgassa már le az usb driveokat.

Sajnos a Macintosh -al kapcsolatos dolgokhoz nem értek semmit :(
Mekkora ez a diszk - minden 5-ik alkalommal egy diszk teszt mondhatni hasznos, az USB storage nem egy megbízható fájlrendszer (engem kicsit a floppy -ra emlékeztető hibajelenségekkel szembesül az ember folyamatosan). Talán az umount előtt érdemes egy "sync" parancsot kiadni, és ha a LED kialszik akkor umount (pont mint a floppy -nál).
A teljesítmény megtakarítási beállításokhoz nem sokat konyítok :(

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.