Kijelzok hackelese iPhone-nal

Fórumok

Ilyet lehet szerintetek?
http://www.liveleak.com/view?i=8e1_1300163986&p=1

Azt neztem az utolsonal a lufival pl az aljan ottmarad az idojaras meg ezek.

Hozzászólások

Nem lehetetlen, de azért nem ennyire egyszerű.

Ez baromsag. Ha megfeszulsz sem lehet ekkora savszelesseget elerni az audio outon.

---
pontscho / fresh!mindworkz

Akkor szamoljunk egy kicsit. Az a video ami ott az iPhone CCD-bol kijon es elveheto ott azzal a komponenssel ami kegyetlenul hasonlit az Apple photo appjara, az 320x460 korul van. Az 320*460*3 (ugyanis RGB-ben kapod az adatokat), csak egy nagyon ronda, nagyon nem publikus, a neten fel nem lelheto hack reven (amit ugy 2 honap alatt sikerult kinyernem a hardverbol es a szoftverbol) lehet y420p-t elvenni az os-tol. No akkor ez a frame meret 431kB. De legyunk jo fejek, mondjuk lemeretezik a negyedere, az is 112kB/frame. Es akkor az csak egy frame, nem 15+, mint ami a videoban van. Azt pedig erosen ketlem, h a kezeben levo kis nyulfarknyi szaron cel dsp lenne h.26x dekodolashoz, plane, h az analog atvitel miatt biztosan serulne a stream, aminek viszont nincs jele a videon. Az a majd megabit azert a 320*480*24*15+-hoz, de meg a 120*240*24*10+-hoz is sovany.

Es most nagylelkuen tekintsunk el olyan aprosagokrol, h a teloba dugott szaron nincs tapellatas es az audio out semmilyen komolyabb eszkoz meghajtasahoz nem biztosit eleg energiat. De attol is, h ezek a panelek teljesen digitalisak, eleg valoszinutlen, h egy ilyen mellejuk rakott, akkumulatort szinten nem tartalmazo kis koromdarabnyi relaykent hasznalt vacak csak ugy felul irja a vezerleset. Valamint attol is, h a szar minosegu video eleg jol el tudja rejteni a cg hibait.

Persze beszolni egyszerubb, mint kicsit gondolkodni. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

(nyers , nagyon jó minőségu audión 48kHz*16bit=majd megabit, azon jó minőségű videó is megy, ha csak tizedakkorát szed belőle azon is megy a képen látható videóminőség)

Ezt hogy értetted? Az, hogy van egy ilyen mintavételezésű digitális jeled, nem jelenti azt, hogy a kimeneten is hozzá tudsz férni. A D/A átalakítás és a ki tudja mennyi hangszínszabályzó áramkör, majd a végfokozat után jó ha megvan a maximum 20kHz-es analóg jel. Azzal még sztereo csatorna esetén sem lehet sok mindent kezdeni. De lehet, hogy félreértettem amit írtál.

Üdv: Zoli

Elhiszem, en masmilyen adatvezetekre asszocialtam. Bar ketlem, h ahhoz csak ugy hozzapiszkaltak volna, mikor szetkaptam az ios-t nem talaltam erre api-t meg a kernelben sem arra, h szabadon manipulald. Azt meg kulonosen ketlem, h a kettovel feljebb leirtakhoz elegendo savszelesseggel rendelkezne. :)

---
pontscho / fresh!mindworkz

Persze hogy lehetséges, ez a WGA for Iphone, orosz verzió.
Viszont a videón szereplő fickó szerintem már nem él, Dimitrij nem szereti ha nyílvánosan mutogatják a WGA-t, így is túl sok infó került ki róla...

http://hackerguide.uw.hu/index.php?page=wga
http://wga.uw.hu/

Amúgy a videón az látható, hogy ebben az újfajta WGA-ban már rendesen implementálva van a tranzisztormoduláció - avval irányítja a kijelzőket.
http://hackerguide.uw.hu/index.php?page=hw

Kulonbseg csak az, h mig egy buveszmutatvanyrol, leyenaz barmilyen osszetett es bonyolult, mindenki tudja, h az illuzion alapul, addig ebben az esetben siman bekajaljak a nepek. Nem egy ismerosom van aki elkezdett anno erdeklodni tolem, h hol tudna WGA-t venni.

---
pontscho / fresh!mindworkz

nincs különbség, a modern kor bűvészete ez a médiahekkelés (meg sok hasonló)
vannak akik a kettévágást is elhiszik, azokkal óvatosan kell bánni, kitüntetett, nem megkülönböztetendő emberek :)

ez a mostani nem feltétlen hihetetlen, elvileg akár meg is valósítható,ami sávszélt írtál az egy be-kitömörítés bőve elrejti, a táblák üzemelhetnének wfiről amit feltör, aki meg ért annyira hozzá hogy bűvésztársának technikai eszközét felismeri és leleplezi az még rosszabb az ilyen deháténrájöttem típustól :)

tessék megnézni a prestige című filmet, és ha tényleg ügyesebbnek véled magad építsd meg ami tényleg működik, ez hajtja előre a világot, a tini azt hiszi tényleg lehet, elkezd utánanázni és mivel tsok munkát beleöl akkor már mindegy, tényleg megvalósítja.. és ha ezek után se érti valaki mit mondok azon nem sokat lehet segíteni :)

Sántít a bűvészes hasonlatod, mert amikor egy bűvészmutatványt nézel, akkor illúziót vársz. Azt várod, hogy a bűvész úgy csapjon be, hogy tényleg elhidd a pénzt a levegőből húzza elő és tényleg kettévágja a nőt.
Amikor egy béna fasz feltesz egy amatőr, fake videót halántékra ragasztott villogó ledekkel, piroslufival vagy épp egy damilon rángatott edényalátéttel, akkor az embereket irritálni fogja. Miért? Mert ezek az emberek nem bűvészek, hanem ripacsok. Ez esetben olyan ripacsok, akik még nem is szórakoztatni akarnak, hanem egy brandnek tolni a szekerét.
Aki hackkeléssel foglalkozik, legyen szó kenyérpirítóról, nyomtatótóról, szerverről, vagy épp egy okostelefonról, az tudja, mennyi idő és munka egy rendszerbe belelátni, kiismerni olyan szinten, hogy utána azt a saját céljaira felhasználhassa. Az ilyen embereknél különösen fontos a hitelesség, mivel ránézésre nem triviális, hogy amit lát az a valóság vagy épp csak egy olcsó videótrükk.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

épp szó szerint így akartam írni csak aztán mégse, hogy az rád nézve pont egy ripacs bűvész, de épp ezért meg sem éri hogy szóra méltasd :)

a prestige hasonlatot fenntartom, nem számít hogy valaki elhiszi, legfeljebb megépíti a lehetetlent, mi kár lehet belőle?
ja hogy zavar hogy hasznot húz abból hogy nálad kevesebb tudással épít valamit és elad? ilyen az élet :)
a hollywood-i effekteken is röhögök hogy egyeseknek hűha, milyen vagány, milyen élethű, nekem meg egyik sem, a fizika legalapvetőbb törvényeinek tábláján húzzák csak számomra a körmüket :)

Csak a barokkos különbség ott van, hogy a színpadi bűvésznél könnyű különbséget tenni egy ripacs és a valódi között. Ezzel szemben tudsz különbséget tenni mondjuk GeoHot és a videón látható pufigyerek között?
Te talán szeretnéd, ha a munkahelyeden az elvárásokat ilyen pufigyerek alapján lőjék be? De hát ott van a videón, hogy egy gyerek is megtudja csinálni!
Vagy szeretnéd, ha mondjuk egy ilyen pufigyerek alapján hoznának törvényeket a nyílvános wifi használat korlátozására? De hát ott van a videón, hogy egy gyerek is megtudja csinálni!
Abszurdnak hangzanak? Légből kapott, ennél sokkal abszurdabb dolgok miatt is hoztak idióta törvényeket és szabályokat.
De maradjunk a Prestige-nél. Mi van ha egy srác tényleg megcsinálja ezután, mondjuk egy Androidos telefonnal?
1, Leköpködik, hogy ezt már rég megcsinálták szifonnal.
2, Leköpködik, hogy újabb hamisítás, ráadásul béna is mert nem szifonnal csinálta.
Számos olyan tudományos kutatás volt az elmúlt évszázadokban, amit swindlerek hiteltelenné tettek, és komolyan küzdeni kellett, hogy elfogadják.
Szóval érdemes szóra méltatni a ripacsokat és földig alázni őket, mert ettől csak a valódi bűvészek járnak.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

nagyon nem értek egyet de inkább nem mennék bele, egyetlen apróság amit talán félreértettél:

az androidoos mókát a csalóval szemben el is adhatja valóban pénzért, mint vezetéknélkül a tv-re kötni (nyilván ne szószerint értsd, a léyneg hogy használhatóvá teszi), szemben a 15perces hírnévvel