Tomcat 9 yum repo vagy .rpm létezik vagy lehetséges?

Fórumok

Sziasztok,

A cégnél jött egy kérés, miszerint egy Oracle Linux gépre szeretnének Tomcat 9-et. A dolog cifra része az lenne, hogy a cég policy a wget és társait nem preferálják, hanem mindenképpen yum repóból kellene jönnie.
A kérdésem az lenne, hogy tudtok arról, hogy esetleg létezne tomcat 9 rpm verzióban vagy esetleg létezik valamilyen nyilvános repo?

Köszi!

Hozzászólások

Google?

Ha nem letezik csinalsz egyet es maris letezni fog ;-)

-----
"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ilyen policy mellé kell céges repó, vagy pedig kell használni azt, ami benne van a disztribúcióban, ami tudtommal Tomcat 7 a legújabb RHEL-ben.

--
https://iotguru.live

Tomcat 7 már túl régi. Tomcat 9-et kér a fejlesztő. A céges szerverek teljesen elvannak zárva az internet felől, csak a repo szerverek látnak ki. Minden esetben az a kívánt eljárás, hogy netről "leszedjük" a repót, vagy épp az rpm-et, createrepo és már a többi céges szerver már meg is kapja a cuccait. Én nem tartom fasságnak, viszont az ilyen termékeknél, mint a tomcat vagy a confluence/jira kicsit rizikósnak érzem, de nyílván azért, mert nem ismerem jobban.

Hivatalos repo nincs hozzá (még).
Több leírás is van, hogyan lehet feltenni a tomcat9-et RHRL/CentOS7-re. Az Oracle Linux ugyanez. Pl.:
https://linuxize.com/post/how-to-install-tomcat-9-on-centos-7
https://www.server-world.info/en/note?os=CentOS_7&p=tomcat9
https://gist.github.com/ryanpadilha/5f54ee7c26747f1c800878504cd750e2
http://yallalabs.com/linux/how-to-install-apache-tomcat-9-server-on-cen…

Hivatalosan úgy látom a fedora29 server editionban van benne (9.0.13). Ha megoldható, akkor tegyetek fel pl. egy fedora konténert (lxc, docker ...stb.) - ha már hivatalos repo kell.

A Fedora is ugyanez, de tudom, nem te döntesz. :)
A CentOS/RHEL/OEL7 esetén biztos még jódarabig várni kell. A Fedora (server) mindig a legfrissebb stabil csomagot adja. Én ezért szeretem, és használom is évek óta éles környezetben is.
Sokan "nem szeretik", mert túl gyorsan jönnek ki hozzá a frissítések... engem ez nem zavar. :)

Azaz a zilletékes khm. nincs képben sem az OS által sállított csomagok, sem pedig a Tomcat standard telepítésével kapcsolatban - csak épp ő az erősebb eb ezen a téren...
Ahol eddig ilyen felmerült, ott ment a /opt/tomat-verzió.szám könyvtárba a targz kicsomagolva, a /opt/tomcat meg arra mutató symlink volt, oszt' jónapot, a Tomcat "gazdája" meg figyelemmel kísérte a javításokat/új verziókat, és teszten intézte a frissítést, ami ugye egy targz kicsomagol, konfig, ez-az átmásol (ha kell), majd tomcat leállít, symlink módosít, tomcat start, és ennyi. (A unit fájl természetesen a /opt/tomcat/ könyvtárra hivatkozik).

Régi. Én ilyenkor feltenném a kérdést a cégnél, hogy miért van ez a policy. És egészen addig kérdezni, amíg a gyökérokig eljutunk.

Egy disztibúcióba nem illő repót felvenni, onnan valakik által valahogy karbantartott csomagot feltenni és azt ugyanilyen körülmények között frissítgetni egyszerűen faszság, mindenféle biztonsági előírás keresztülhugyozása.

Miért kell repóból feltenni csomagot?

--
https://iotguru.live

Van valami bájos abban hogy a wget tilos, de a pistike repó nem. Csak yum legyen, mert az übersecure? Én a docker hubból futtatnék egy hivatalos tomcet9 image-t, az legalább tényleg transzparensen van legyártva, ellenőrizve, stb, és a host rendszert nem kell bántani.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Az rpm build soha nem volt gany, csak akkor, ha ganyul csinaltak meg.
Se a problemahoz visszaterve, akkor mar egybol dockerimage es a jovoben konnyebb atallni kubernetesre. most nezem, helm chart is van hozza, akkor kiralysag es nem kell szopni vele a kesobb.
En nem szeretem az atmeneti megoldasokat, egybol kubernetesre allnek ra. Mar, ha az infrastruktura kesz van. Pipeline-ra van mar otletetek? Mi gocd es springboot mellett dontottunk.