Trey bá' levelesládája - XP probléma: Miért csak 50 exe-t tud futtatni az irfanból

Mától kezdve új sorozat indul "Trey bá' levelesládája" címmel. Benne olyan olvasói levelekkel, amikre sem időm, sem energiám nincs válaszolni. Végül is ez a fórum is azért jött létre, mert egyszerűbb az ilyeneket közösen megbeszélni. A koncepció az, hogy én beidézem az olvasói levelet, Ti megoldjátok (vagy megkísérlitek megoldani). Ha megvan a megfejtés, az olvasónak csak a linket küldöm vissza. Így mindenki nyer. Én időt, az olvasó választ. Hát nem pofás kis terv? :)

Az első levél:

Kedves Gábor,

Azért írok Neked, mert a honlapotok alapján nagyon sokat tudhattok a windowsról, amit az egyszerű user nemigen. Van egy bosszantó probléma, amit évek óta kerülgetek, de nem tudok rá megoldást. Akármennyi memóriát veszek a különféle P4, P3 konfigokhoz, 50 egynéhány programnál nem enged többet futtatni, pedig a cpu is bírná, és szabad memória is van a rendszer szerint

Egyidejűleg kb. 50-ötvenegynéhány exe alkalmazás (Irfan view) (most a 4.42-es verziót használom, de a korábbiaknál is ugyanez történt) alkalmazást tudok megnyitni pl. a P4 2,8Ghz-es Northwood magos gépemen, 1GB memóriával. Ezután már nem hajlandó újabb Irfant megnyitni, holott a feladatkezelőben világosan látszik, hogy a cpu alig van terhelve, és a memóriának csak max harmada van használatban. (PIII, P4 Celeron konfigurációknál, fél giga memóriával is ugyanez az elakadás jelentkezik.

Írtam már Irfanéknak is: szerintük nincs ilyen korlát az irfan programban.
XP Pro angol verziót használok, SP3-mal, új telepítés.
Abit IS7V2,
1GBb ddr400, P4 Northwood 2,8/512/800 HT, Gf Ti4200, hang, háló integrált(csak lan hálózatban használom, nincs sem internet, sem vírusirtó rajta).
Pioneer DVD író.

Hogyan lehetne rávenni az XP, hogy 50-nél többet futtasson egyszerre ebből a nagyon hasznos képnéző programból, aminek egyáltalán nem nagyok a HW igényei? Bármilyen segítség, cím jól jönne

Válaszod előre is köszönöm, és további jó munkát kívánok

Tisztelettel: HI

Hozzászólások

Sziasztok!

Jót mosolyogtam hogy mégis miért szeretné valaki kinyitni az Ifrant ennyiszer, de mivel én is nagy fanje vagyok a proginak és egész jó gépen dolgozom (Core i7 4790 hyperthreadinggel 8 mag, 24GB DDR3, SSD és még egy Radeon R9 270, a 2GB fajta), gondoltam teszek egy próbát Win8.1 alatt.

Kb. 178 alkalommal nyitottam meg az IrfanView-t (azért kb.-t írok csak, mert mint írom később több más próbát is tettem), és azt láttam hogy ez után nem tudtam semmilyen más alkalmazást megnyitni, ergo egy putty, egy winword, de még a feladatkezelő sem nyílt meg.

Ez után bezártam három darab IrfanView-t és erre három db. pl. putty-ot meg tudtam nyitni. Szóval biztos hogy valami limit lehet, ennek ellenére a CPU átlag csak 17%, memória 41%.

Elég érdekes jelenség! :o

Ez ugye nem mostani levél?
--
"Sose a gép a hülye."

65535 GDI ojjektum limit?

GDI overflow in Internet Explorer 7 prevents the graphical elements of the browser tabs from drawing correctly, and the address bar incorrectly appears by itself in the top-left corner of the desktop display area. In these example screenshots, approximately 49 windows were opened at the same time, using Windows XP with Service Pack 3 and Internet Explorer 7.

Innen: https://en.wikipedia.org/wiki/Graphics_Device_Interface

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Egyszerűen nem tudom elképzelni azt a helyzetet, amikor egyszerre több, mint 50 képnek kell nyitva lenni.
Jó, oké vágom volt idő, amikor az sem volt elképzelhető, hogy az a 640 KByte kevés lesz egyszer...

[ Falu.me | Tárhely | Domain ]

jol le vagytok akadva ezen az 50 kepnezegeton... gondolom a kerdozo eredetileg nyitogatott minden appot osszevissza (word, excel, chrome, vlc, putty, akarmi), aztan egyszer csak tobb nem nyilt meg. erre fogott egy szogegyszeru appot (ez lenne a kepnezegeto), es ezzel is elerte a limitet.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerintem nem feltetlenul jo otlet egy privat levelezest nyilvanossagra hozni a masik fel beleegyezese nelkul...

Hali!

Ahogy már sok embernek tanácsoltam: Az sem feltétlenül Yoo ötlet amikor részegen, pucéran fetreng valaki... utána meg megy a sírás, hogy fent van a napiszaron :-D

Már ebből az elsőből is lehet sejteni, hogy lesz itt 1-2 fincsi dolog.

Ettől függetlenül igenis született már most érdemi hozzászólás (65535 GDI limit).

Bár bevallom számomra is "életszerűtlen" ~50 példányban futtatni egy képnézőt egyszerre.

Üdv:
Feri

Nem tudom elképzelni, hogy mire kellhet 50+ képnézegető egyszerre, de hát mindenkinek van valami bogara... (nálam is előfordulnak néha "titkos informatikai atomkísérletek" a gépeimen, szóval nem ítélkezem)

Kipróbáltam. Linux, (igen, még mindig a Little Susie...) KDE asztal, 2GB RAM, wine alatt nyitogatom az Irfanview-t, a 105-ös példánynál hibaüzenet, "File nem található" és "Nincs Windowsos program társítva..." ablakok ugranak fel. A cpu load 6-8%, és 31% fizikai memória van használatban.

Ez valószínűleg nem Windows probléma lesz...

Update: ez valami folyamatok közötti kommunikációs nyűg lesz szerintem...nagyjából 50+ Irfan indítása per CPU mag esetén a futó példányok megfektetik a messageserver-t...a jelenség már 10-20 taszk esetén is látszik a wine konzolon.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

> Nem tudom elképzelni, hogy mire kellhet 50+ képnézegető egyszerre

Hasonlóan nem értettem soha azokat az embereket, akik a böngészőben napokig/hetekig/hónapokig nyitva hagyott lapfüleket használják bookmark helyett. Ismerősnél is láttam már, panaszkodott is rendesen, hogy milyen szar lassú az a chrome a megnyitott talán száz fölötti lapszám mellett...

> de hát mindenkinek van valami bogara...

... aztán elmagyarázta, hogy neki úgy kényelmes. Ezzel nincs mit tenni.

... aztán elmagyarázta, hogy neki úgy kényelmes.

A "nekem úgy kényelmes" kategóriából a kedvencem az, aki bekapcsolva tartja az előnézet ablakot az explorerben (mármint a fájlkezelő explorer, nem az internet explorer), ezzel előidézve rengeteg bug-ot, amint meg is nyitja a doksit rendesen (nem lehet írni a fájlt, "kevés memória" hibaüzenet megnyitáskor, ...). A support kéréseinek tetemes része lezárul azzal, hogy bezárom az előnézetet vagy átkattintok másik fájlra...

Ezzel nincs mit tenni.

Pontosan :( Ahány ház, annyi szokás, és de-hát-szokott-az-működni-kivéve-amikor-nem-úgyhogy-nem-változtatok-a-szokásaimon :(

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

irfan nincs keznel, ezert paint shop pro 9 lett a proba alanya, a tizedik meg elindul,tobb mar nem, a feladatkezelo szerint alig ertuk el az 1GB koruli memoriahasznalatot.
az esemenynaplo meg aszondja :
"Alkalmazás által generált üzenet: Paint Shop Pro 9.exe - Alkalmazáshiba : A "0x7c1758a5" címen található utasítás a "0x00000000" memóriacímre hivatkozott. A memóraterületen nem végezehtő el a következő művelet: read"."

lehet memoriatesztet kellene futtatnom ? :)

update : bezartam a hatterben futo videokonvertert, ezutan mar csak 9 psp indul, viszont a hibat jelzo hang melle feljon az ablak, ami az elobb nem :
Unhandled exception in InitInstance code = 101...

uhh de krémes dolgokat várok ide :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nezegetnem perfmonnal a kernel memoria meretet, paged es nonpagedet, mondjuk nem hiszem hogy driver hibas. De lattam mar szarul megirt alaplapi bizbaszdrivert, ami idovel folzabalta a nonpagedet.

Tudni kell, hogy minden file vagy mas objektum handlejenek leiroja a kernel memoriaban van.
Amibol nem sok van ha osszesen 1gigas a gep.

https://blogs.technet.microsoft.com/markrussinovich/archive/2009/03/26/…
https://blogs.technet.microsoft.com/askperf/2007/03/07/memory-managemen…

Ezzel tudod allitani
https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc976155.aspx

Őszintén meglepődtem a HUP tagokon, hogy jöttek értelmes válaszok, és tényleg van ilyen probléma, elég vicces kis limitáció a Windowsban :).

De az az igazán érdekes, hogy vajon Treyt miért keresik meg magánban ilyen hülye kérdésekkel? Netán végső elkeseredésükben? Egyáltalán ismerős, rokon, vagy valami tök random idegen? Az XP-ből meg többiből azt gondoltam, ez a levél kb. 10 éve pihent a postaládában. Trey, én is kérdezhetek tőled? De ugye nem számlázod ki? :)

--

"De az az igazán érdekes, hogy vajon Treyt miért keresik meg magánban ilyen hülye kérdésekkel? "

Mindenkinek a saját szarja a legfontosabb értéke és mindannyiunk telefopnszámát tudja mindenki akinek elromlik a számítógépe, de csak akkor.

A levél és témafelvetés nekem nagyon tetszik, kb hobby kitalálós játék egy olyan problémára ami nem életszerű. Ha nem trey írta a feladványt akkor jó hogy kirakta.

http://imgur.com/a/ehNgw
Notepaddel működik.

Irfanview nem működik így. Szerintem is valami ui elemeket kezelő dolog fogyhat el.
for($i=1; $i -le 500; $i++){Invoke-Expression ".\i_view64.exe"} -el próbálva ~300-400 példányig nincs gond, de aztán már képernyőképet sem tudtam csinálni. Egy hibaüzenet jön, hogy az irfan view nem tud elindulni. Start menü nem jelent meg, amíg nem zártam be pár irfanview-t. Néztem volna egy taskmanagert, erre egy érdekes kép fogadott: (bocsánat a fotó miatt, de nem ment másképp :D)
http://imgur.com/a/VCA0x

sok memoriad van, es mivel 64 bites rendszer igy a kernel memoria a 2G limitnel nagyobb tud lenni. ezert tudtal joparszazat megnyitni.

windowson ha elfogy a kernel memoria ezen resze, akkor semmilyen handlet nem tud allokalni. nem csak filet, megjelenitendo kepet se.

ez ugy latszodik, hogy eltunnek az ikonok mindenhonnet. illetve a startmenu nem nyilik meg.

Rendeltem még egy 8GB-os modult ma. Na, nem csak ezért, amúgy is tervben volt, bár...
Egyébként nem sok nagy memóriaigényű alkalmazást használok/próbáltam eddig, de egyedül a gtaV volt, aminél láttam, hogy látványosan kitölti mind a rendelkezésre álló 6-7GB ramot.

Ontopic is legyek: csak kíváncsi voltam, és egyszerű tesztelni. Nyilván hülyeség, de nem is ez a kérdés.

Én az 50. női láb "kinyitása" után szeretnék még egy 51. lábat is kinyitni, van rá "hosszútávú" megoldás? :)

A problémára Ábel kérdésére adott válasz után tudnék mondani igazi megoldást: "De miiiiiiiééééért?" :)

Kezdjük az alapoknál: mi a feladat, amit meg akarunk oldani? Nem, nem az a feladat, hogy nyissunk meg 50+ képnézegetőt. Lépjünk eggyel hátrébb, mire kell ez?

Eleve, 2016-ban képnézegető program. Főleg 50 példányban? Whaaaat?

A windowsban lévő képnézegetővel csak egy apró bajom van.
Ha windows fájlkezelőjéből nyitom meg a képet a fényképek alkalmazással, akkor szépen lehet váltogatni a mappában lévő képek között.
Ha total commanderből nyitom meg a képet a fényképek alkalmazással, akkor csak az adott képet látom és nem tudok léptetni a mappában lévő képek között.
Irfanview-nál mindkét esetben működik a képek közötti váltás.
Szerintem elég sokan használnak total commandert, vagy más kétpaneles fájlkezelőt a windows gyári fájlkezelője helyett.
Más okot nem tudok a fényképek, mint képnézegető alkalmazás leváltására.

----
FreeBSD, Solaris, Debian, LMDE

Pár éve én is megvettem a feleségem céges gépére, nem volt egy nagy összeg.
Egyébként túl sok jelentősége nincs, mert elég jól használható a Double Commander is, a MuCommander is, ráadásul mindkettő megy Linuxon is és Windows-on is (a MuCommander "bármin", ahol van Java környezet).

A képnéző alkalmazások kicsit több szolgáltatást nyújtanak, mint a beépített windózos.
Csak, hogy párat említsek: grid view, minimális képszerkesztés, felbontás kiírása, esetleg EXIF kiírása.

A Bridge jó, de egyrészt fizetős másrészt lassabb mint ezek a könnyű ingyenes programok, mint az InfranView, FastStone stb.
Sőt megkockáztatom, hogy a beépített winddózos még a színekkel is variál egy picit, de ebben nem vagyok biztos.

Szóval van létjogosultsága ezeknek a programoknak, ha nem az alapot, de nem is a csillaghajó programot szeretnéd használni.

http://www.redphoto.hu

Ha az illető felhasználó lenne nálam, akkor első körben én elvenném tőle a gépet egy hosszabb időre.

Szerintem ő sem szeretne nálad felhasználó lenni és én sem.

Ha meg egy játékszoftver nem futna nála megmagyaráznátok neki, hogy inkább ne játsszon, mert az időpazarlás és hülyeség. Sokkal értelmesebb dologgal is elüthetné az idejét és ő a hülye, mert egyáltalán eszébe jutott ilyesmi.

tökmindegy. így már legalább a Windows felhasználók is érezhetik a linuxos közösség erejét. remélem azért nem gondolod véresen komolyan amit írtál. mit számít miért van megnyitva? amikor gigákat tolnak el 20 böngészőben, szálanként 15 füllel az normálisabb dolog bármivel? csak azért mert itt helyi szokás.

-"doktor úr, ha négykézláb járok 5 méter után lebénul a jobb lábam. nézzük már meg mi lehet a baj, másnak nem fáj"
-"ne járjon négykézláb" @ powered by Linux

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ne már! Az nagyon szar példa. Prezentálod az ostobaság létjogosultságát.

Inkább legyen kicsit absztraktabb:
- Nézze! Ezt így kell használni.
- Én másképp szeretném, de nem megy!
- Mert, ezt így kell használni ahogyan mutattam.

powered by értelem

..és ami itt történt:
- Van egy 1 literes edényem és szeretnék belerakni 2 liter vizet. Hogyan tudom megtenni?
- Úgy, hogy kiönti az eslő liter és belerakja a másodikat.
- Nem érti! Én egyszerre akarom!

Szerintem az ilyen fogyatékos bassza meg.

És végül kiderült, hogy az edény, amiről azt képzelte hogy végtelen mennyiség fér bele, csak 50 literes. Amiből az jön hogy a problémájának más megközelítésre van szüksége.
Aki itt elküldené a francba, azért teszi, mert tudja, hogy ilyen esetekben jó eséllyel van egyszerűbb módszer annál, amit az egységsugarú júzer kitalált.
De ha az egész csak öncélú kísérletezgetés, akkor bizony ötven (vagy os-től, ramtól függően néhányszor több) literes az edény és ennyi. End of story.

De ha az egész csak öncélú kísérletezgetés, akkor bizony ötven (vagy os-től, ramtól függően néhányszor több) literes az edény és ennyi. End of story.

De ki lehet deríteni, hogy miért ne lehetne 65 literes edényt csinálni, nem?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Nekem már van egy tippem, ami magyarázatot adhat a furcsa felhasználói igényre.

Mi van, ha a júzer valamilyen állami intézményben futtat egy méregdrága földrajzi információs rendszert, ami nem két fillér volt, évtizedekig működnie kell, nem igazán piszkálható, nehezen migrálható, és vérrel-verejtékkel évek alatt gyűjtött, csilliós értékű, és mára már rendkívül sokrétű, jelentősen elhízott adathalmazt tartalmaz.

A probléma pedig az lehet, hogy a képi adatokat (fotók, diagramok, műszaki rajzok, kapcsolódó dokumentumok) külső képnézegetővel jeleníti meg nagy méretben, és automatikusan (mondjuk onnan lehet őket igény szerint kinyomtatni). Ha ez fedi a valóságot, akkor 2-3 koordinátát kijelölve azonnal kimeríti az elindítható taszkok számát.

Lehet, hogy még véletlenül sem találtam el a valós problémát, de -olvasva az elmúlt napok hozzászólásait- szeretném világossá tenni, hogy igenis létezik ilyen szituáció.
-
"Attempting to break SpeedLock can damage your sanity"

Nem, az edény továbbra is százliteres, de vannak egyéb korlátozó tényezők, amikről eddig nem tudott. Elég rossz hasonlat, de mintha csak huszonöt üveget lehetne elhelyezni az edénybe, mindegy hogy kétdecis vagy harmincliteres is az adott üveg.

Persze nem értem hogy miért kell futnia ötven képnézegetőnek, de ez a probléma szempontjából csak annyiból érdekes, hogy ha megoldás kell, akkor merre érdemes keresni azt.

latom jol becsipodott valami :(

nem vagy mar te sem mai motoros, a 20 evesek "elvennem a gepet" fegyveret meg a b+ koriteseket nem tudnad hanyagolni akar egy komment erejeig? a te hasonlatod sem kutya.

de mi van, ha adf-rol szkennel es a szkenner nyomorek programja (akar magarol a szkennerrol inditva) nem tud temporary cachet es 50+ behuzott oldalhoz indit 50+ default alkalmazast? 10mp alatt talaltam ki, talan mar fele reszben eletszeru is. furcsa problema persze, de mint irtam nem vagy mar csirke es lattal nehany dolgot. biztosan automatan fogyatekos akit erdekel a problema? szoval lattal te mar meredekebb igenyt is Linux temakorben es ott nem remlik ilyesmi stilus.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem attól fogyatékos, hogy érdekli, hanem attól, hogy nem ismeri fel a korlátot.
Vélhetőleg többször belefutott már ebbe, de nem adja fel és reklamál. Szerintem ahogyan öregszik az ember megtanulja elfogadni a dolgokat, ilyen pl. az említett korlát is.

Nekünk pedig szerintem fel kell ismerni azokat a problémákat amelyek nem azok. Ezen problémák mögött rendszerint egy kevésbé értelmesen gondolkodó vagy hiányos tudású ember áll. Számukra a lehető legjobb és legrövidebb válasz ez: Ez ilyen, fogadd el.
Ha nem így válaszolsz, akkor magadat szopatod. Én ezt tapasztaltam eddigi életem során.

Azért az vicces, hogy itt a hupon hányszor olvasok arról, hogy egyesek több tíz, esetleg száz fület tartanak nyitva a böngészőjükben - de ennél a problémánál a hozzászólások zöme azon vekeng, hogy de minek Hiller Istvánnak 51 irfanview ablak. HÁT CSAK B+.

(Ja, nem vicces, de erősen felveti a szálka vs gerenda érzést.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Meg viccesebb az, hogy - amint lenni szokott - mindenki tök másról írogat. Közben két helyen is ott a válasz! Sőt nem csak az XP érintett.
No meg mindenki a "Minek az infranview, de minek annyi?" kérdésen rugózik, fel sem fogva, hogy mindössze csak egy programról illetve a megnyitható programok számáról van szó.
Maga a felvetés egy roppant érdekes gondolatot ébresztett bennem. Csak 2GB volt a gépemben, így különösen a firefox miatt nem tudtam a memória elfogyásának kockázata nélkül biztonságosan megnyitni elegendő programot. A memóriát 4GB-ra növelve megszűnt ez a gond, de a gép rohamosan lassulgat. Igen, tudom csak 3,25GB látszik, de a /3GB opció hatására sincs változás. Valószínűleg a topicnyitó kérdésre adott helyes válasz könyékén lesz a megoldás.
Persze a "Hülye aki XP-t használ" is megvolt már...

Van egy szituáció, amiben előjön egy probléma. A kérdés a miért jön elő, meg lehet-e oldani?

Tudás nincs a válaszra, így jön a workaround az egyetlen lehetséges irányba, a szituáció megváltoztatása felé. Mindezt arrogánsan, leplezvén a tudás hiányát.

Csak figyelni a releváns választ, és ezzel tanulni?

Nem megy. Kényszeresen hozzá kell szólni, bizonyítván a (nem létező) kompetenciát.

Régebben a passzív f@szfej stílus volt a menő:
Van egy szituáció, amiben előjön egy probléma. A kérdés a miért jön elő, meg lehet-e oldani?

Works for me.

Kösz, hasznos volt...

Aztán még van a klasszikus:
Van egy szituáció, amiben előjön egy probléma. A kérdés a miért jön elő, meg lehet-e oldani?

Tanulj meg kérdezni!

280-300 között.

1) Szar lassú a net az irodában, beleőszülök mire megnyit valami oldalt is. Illetve amit ma megtalálok, azt 1 hét múlva amikor már időm is lesz vele foglalkozni, tuti nem találom még még egyszer. Ezért amit el akarok olvasni valaha is, open in new tab.
2) Egyszerre sok témán jár az agyam, alacsony PRIO, közepes PRIO, SOS PRIO, a nagy többséghez további kutatás kell, minden ilyen fork 4-5 újabb ablakot nyit, nem mindet tudom elolvasni h. után azonnal be is zárjam, viszont eközben természetesen bejön újabb SOS PRIO issue, GOTO START. Szerencés esetben leesik 250 alá. A megoldhatatlan issue-kat is megnyitva hagyom, hátha 1-2 év múlva hirtelen beugrik a megoldás.
--

De minek?

Betenni bookmarkok közé + 3 gombnyomás. Ctrl, D, enter.

Ezután ha valamivel foglalkoznál, a címére nem emlékszel, akkor nyissad meg az összes bookmarkot, hogy megtaláld?

Tegyük fel, elolvastad. A tabot simán becsukod Ctrl w. Ha bookmark van, egeret megfogod, bookmark menüt megnyitod, megkeresed (ha sikerül) azt, amelyik kell, jobb klikk, kiválasztod, hogy delete.

Egyszerűen nem erre való. Bookmark az, ha valamit el akarok tenni.
Az, hogy valamit majd később elolvasok, vagy majd később foglalkozom vele, vagy egymás után van 5 oldal doksi, amik között jobbra-balra lépek, amikor kell, az más use case. Megoldható bookmarkkal is, de fájdalmas.

Van egyébként egy plugin, read it later a neve, az pl. jó alternatíva lehetne, amennyiben a nyitott tabokat valaki kerülni akarja.

De mivel többszáz nyitott tab sem okoz semmi gondot*, ezért erre a pluginre sincs igazán szükség.

* Firefoxban. Chrome-ban okozott gondot, amikor utoljára néztem.

Asszem nem ment át. Nekem nem fáj, ha neked 5-10-50-100-10000 tabod van, nyilván van okod rá, hogy így használd a böngészőt. (*) Én azt nem értem, hogy ha egy ember el tudja fogadni azt, hogy másnak van igénye 5-nél több nyitva levő böngészőfülre (és nem kérdezi tombolva: DE MIÉRT?????), akkor engedtessék már meg az is, hogy valaki meg 50-nél több képet akarjon nyitva tartani.

(*) Én még emlékszem arra az időre is, amikor valaki azt magyarázta, hogy tök fölösleges a böngészőben a több fül lehetőség, a böngéző nem Window Manager. Az ilyesmi pedig a WM dolga, használjuk annak az ilyetén funkcióit. Osztán mára szerintem az emberek elég tekintélyes része használ inkább fület, mint új böngészőablakot.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Szerintem a probléma azokkal van főleg, bár ezek inkább egyszerű felhasználók, akik megnyitnak a 3-4GB RAM-os gépen 100 tabot, mellé excel-word-outlook-skype és mindent, aztán csodálkoznak, hogy jajjhaát lassúúúúú. Valóban az lesz, hiába multitaszk a nem túl takarékosak az appok és nagyon nehezen fogadják el, hogy ez ilyen. Ez után szokott jönni a "ez régen nem így volt és régen működött", persze.... :)

Alapvetően arról lehet itten szó, hogy eladtak a kollégának egy rendszert, azzal a (hallgatólagos) ígérettel, hogy azzal kihasználhatja a hardvere erőforrásait.

Namostan kiderült, hogy ez így ebben a formában nem igaz, tervezési döntések (hadd ne mondjam: hibák) miatt ez nem lehetséges.

Most jön az okos fórumozók okos meglátása: "de hisz a te rendszered tök régi!". Mit lehetne erre a frappáns meglátása felelni? Már azon túl, hogy "Köszönjük, Emese!"

Szerk: Látom, van még opció, pl: a földi élet úgyis csak siralomvölgy; gondold meg, és igyál; a technikai problémák nem arra valók, hogy érdemben kivizsgáljuk őket, hanem arra, hogy leszóljuk azt, aki találkozik a problémával.