Mélyen hallgat Karácsony az offshore-gyanús céggel kapcsolatban

Fórumok

Előzmények itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 12. 01., k - 19:48

Az RTL Klub híre szerint lefolytatták a vizsgálatot és mindent szabályszerűnek, a jelenlegi törvényi előírásoknak megfelelőnek találtak. Nem volt egyáltalán gyanús, hogy a tenderkiírás előtt 7 nappal alapított, az egyik alpolgármester köreihez köthető, referenciával nem rendelkező cég nyert.

Tanulnak ezek! :D

Link:

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/leisztinger-tamas-offshore-hatteru-ce…

trey @ gépház

Nagy a kuss itt kedves Karácsony hívők.

Az imént mondta az RTL Klub, hogy ugyan minden szabályos, semmi gyanús nem volt, de a BKV MÉGSE köt szerződést az offshore hátterű céggel :D :D

https://www.vg.hu/vallalatok/kozlekedes/karacsony-a-bkv-nem-kot-szerzodest-az-offshore-hatteru-ceggel-3406099/

Azért azt jó látni, hogy több hétnyi kummogás után belátta Karácsony brigádja, hogy ez egy védhetetlen ügy.

trey @ gépház

...a közbeszerzés során minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a nyílt eljárásban a legolcsóbb ajánlat győzött, az Orbán-kormány törvénymódosítása miatt az offshore-háttér nem lehetett kizáró indok. Ezzel együtt is arra utasítottam a fővárosi cégeket, hogy offshore cégeket a közbeszerzésekből zárjanak ki, a konkrét ügyben pedig úgy helyes, hogy a BKV nem szerződik ilyen vállalkozással

Na ez is már milyen. Kézivezérelt főváros... egy legális, eljárásban a legolcsóbb ajánlattevőt kizárják, mert... mert... KG-nek nem tetszik az eredmény.

Gondolom majd addig utasítgatja a fővárosi cégeket, hogy addig zárogassanak ki legálisan nyertes cégeket, amíg a számára megfelelő eredmény nem születik.

"Egy brancs maguk, ne is tagadja!"

offshorozás kb minden esetben adócsalás (a te pénzedet lopják el). Ha nem kérnének számlát, mint te az autószerelőnél, akkor még olcsóbb lenne, de az csalás lenne, mint az offshore-ozás is. Remélem, ezen a példán megérted, hogy mi a fene ez. (persze, ha nem fidesz propagandista vagy)

 

Én egyetértek, hogy ne lehessen offshore hátterű céggel közpénzes megbízást csinálni, szerintem ez teljesen rendben van. Az államnak is így kellene tennie.

Osszefoglaltad a lenyeget.

Tanulnak.

Van is kitol.

Nem is kispalyastol.

Az emberek ingerkuszobet mar egy ilyen nem lepi tul.

Te mikor csinalod ezt, vagy vallod be ?

Ennyire molekularisan csolatasod nem lehet, csak ha nagyon nagyon csunyan nagy szamokat irnak a szamlatombodbe...

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Akkor most az is baj, hogy nincs rajta sapka, meg az is, ha van?

Mit tett a BKK? Az alacsonyabb árat válaszotta a 2 db (!) ajánlat közül.
"Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy az ajánlatkérőnek - így ez esetben a BKV-nak is - a közbeszerzési törvény és végrehajtási rendelete írja elő, milyen módon vizsgálhatja az ajánlattevők alkalmasságát, illetve a kizáró okok kapcsán való megfelelését. Mivel mindkét érvényes ajánlattevő a jogszabályban meghatározottak szerint igazolta, hogy megfelelnek az előírásoknak, így mindkettejük ajánlatát Társaságunk érvényessé nyilvánította."

Mit tett Karácsony 2 héttel azután, hogy a nyertes cégről kiderült a gyanús háttere?
Felmondta a szerződést.

Ha minden 100 szétcsalt milliárdos lopásra kitalált Mészároso pályázatból csak 1-nél győzne a jog - ja bocs nem, az igazság -, és elhajtanák a fideszes adótolvajokat a börtönbe, már nagyon örülnék.
De ilyen lehetetlen, a fideszes maffia összezár.

Szerintem végtelen vakság kell ahhoz, hogy próbálj egy ilyen üggyel előjönni, mikor a narancsbolsevikoknál naponta van 10 ilyen milliárdos lopás, hosszú évek óta.

Valamit a témához esetleg?

Ha félreérthető lettem volna: bármilyen politikus lop, akkor annak vágjuk le a kezét és más kiálló szervét. Ekkor azonban egyetlen fideszes nagykutya sem tudna már koccintani, lábára cipőt húzni, vagy Ibizai kokós buliban prostituáltakat  kezelgetni.

Mondjuk véleményedet kérem a következő mocskos ügyekről, ahol kedvenc vikid vejének, Tiborcz Istvánnak dőlő végtelen milliárdokról van szó - egyszerűség kedvéért ugyanattól az újságtól, ahonnan te vetted a kiragadott híredet:
https://mfor.hu/cikkek/cimke/menedzser/tiborcz-istvan.html

"Orbán Viktor veje, aki az Elios Innovatív Zrt számos közbeszerezési megbízást nyert el magyar nagyvárosok közvilágításának korszerűsítésére. Az EU csalás elleni hivatala, az OLAF 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolta, ám a magyar ügyészség szerint nem történt szabálytalanság a közbeszerzések során."

"Az Elios-botrány lényege, hogy Hamar Endre cége, a Sistrade fideszes polgármesterek által vezett önkormányzatoknak készített energetikai tanulmányokat, amelyek meghatározták a további ügymenetet, ezzel aztán lényegében eldőltek a feltételek a későbbi tenderkiírásokhoz, amelyekkel kivitelezőt kerestek az önkormányzatok. Rendre az Eliost találták meg. Hamar Endre pedig 2013 januárja és 2014 áprilisa között pedig a Sistrade-ben és az Eliosban is tulajdonos volt."

"Ismeretlen tettes ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tesz feljelentést Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese egy visegrádi szállodaügylet miatt. Tiborcz 1,6 milliárd forintért megvette, majd 3,6 milliárdért eladta az ingatlant, miközben nem hajtott végre értéknövelő beruházást rajta. Tiborcz István Szíjj Lászlónak adta el az ingatlant"
MICSODA SZIMAT... +2Mrd zsebbe...
vs.
"Szíjj László 6-7 milliárd forint értékűre becsült MY Lady MRD nevű máltai jachtján ... a magyar politikai és gazdasági elit több tagja üdült már. A több magyar vállalkozó és politikus, köztük Orbán Viktor miniszterelnök által is használt, osztrák bejegyzésű, OE-LEM lajstromjelű luxus magánrepülőgép (végső tulajdonosa ismeretlen) többször is pontosan oda repült a horvát tengerpartra, ahol éppen a luxusjacht tartózkodott."

"Állami milliárdokból fejlesztheti a Club Aligát a Tiborcz-Mészáros duó. Az adófizetők pénzéből fejlesztheti a balatoni kikötőit a Tiborcz István-Mészáros Lőrinc tandemhez köthető társaság. A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint."
Verejtékes munkádnak meglesz a gyümölcse... az ő zsebükben.

"Orbán Viktor vejének cége 14 milliárdot kaphat kölcsön az MNB-től"
"Kormányközeli vállalkozókhoz került a Liget-projekt 150 milliárdjának kétharmada" - Tiborcz vastagon benne van
"Négymilliárdot fizethetett az Adria palotáért Tiborcz cége, de rejtély, hogy miből"

Tovább is van, mondjam még?

Minek, aki fél a fénytől, az nem fogja a szemét kinyitni, igaz?
Hiszen akkor kiderülne, hogy életed jelentős részében hétpróbás gazembereknek segítettél az országot szétlopni...

azért nagyon ne izgasd fel magad :-)

 

trey-en nem fognak az érvek. Az ő szeme előtt csak a fidesz lebeg és ez megvédi a tovább gondolkozástól. Az érveid szimplán nem érnek el a megfelelő helyre, ahol a gondolkozás van, még előtte blokkolódnak. Nincs esélyed. (ettől függetlenül persze, mint jelenség érdekes, de ez más kérdés :-) )

Hogy, hogy nem, Tarlós több tíz milliárdos metró "felújítási" bizniszébe nem kötöttél bele. Kettős mérce?

"Most a "bezzeg ez jobb" garnitúra"

a te fejedben van ilyen garnitúrás gondolkozás, ezért véded annyira a pártodat, a fideszt.

 

Az én fejemben (más fejében is?) az van, hogy egyik garnitúra se lopjon és bárki lop, annak legyen következménye. Tudod, a bibliában sincs külön ott, hogy ne lopj, kivéve, ha fideszes vagy és az sincs benne, hogy ha lopsz, akkor mutogass a másikra sem az, hogy csak a más lopását ítéld el. Tudod, saját szemében a szálkát... Illetve most inkább a bort iszik és vizet prédikál a divatos mondás erre...

 

Nem is értem, hogy miért nem általános, hogy offshore cégek nem nyerhetnek semm közpénzes cuccon. (jójó, értem, mert a fidesznek a lopás az első de vazze, tulajdonképpen milyen hátránya lenne egy ilyennek azon kívül, hogy nehezebb lenne lopni?

 

szóval nem kedvelem különösen a Karácsonyt, de pl ez egy szimpatikus lépés volt tőle.

 

Érdekes téma lenne, hogy vajon ő lesz-e az ellenzők miniszterelnök jelöltje 22-ben.

de hat az elmult nyooooc ev...

egyszeruen csak csinaljak azt amit a masiktol lattak, hogy mukodik, nagyon jol es jovedelmezoen.

Volt az a hogyan lopjunk felhokarcolot, na megmutatjak, hogy hogyan kell egy orszagot ellopni a ketto kozott az a kulonbseg, hogy az egyik film es meg szorakoztato is, a masik a valosag es kurvara gyasz...

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Ez egy szórakoztató topik lett, ahol egyszerre baj, ha valaki nem csinál semmit az offshorozók ellen, és az is, ha igen, de hogy tényleg mi történik, na az nem nagyon derül ki :) 

“Politikusok a döntésüket a háttérben dolgozó szakemberek javaslatai alapján hozzák meg." (Trey)