Karácsony négyes alá osztályozta teljesítményét. Ellenfelei kettes alára.

Hozzászólások

"Kész/folyamatban: 21.4%"

Néhány pontot megnézetem, ezek szerint a 21.4% a legoptimistább érték lehet:

Rögtön a második pont: "Tiborc-adó", hivatkozás egy több mint egy éves 444.hu cikkre. Mintha valahol azt olvastam volna, hogy ilyen adót a főváros be sem vezethetne.

30. Közterek elnevezése és szobrok nőkről, itt is egy éves cikk, hogy 2019 november 17-n jelentik be, hogy melyik 5 nőnek állítanak szobrot. Ennek szerintem már vagy teljesültnek vagy sikertelennek kellene lennie, de nem folyamatban...

62. Klímavészhelyzet kihirdetése. Igen ki lett hirdetve.

88. Új trolik és villamosok: márciusi cikk szerint majd ha lesz rá pénz akkor vesznek torlikat. Azért erre a folyamatban jelző kicsit erős vagy ha már fut ilyen beszerzés, akkor arról kellene hivatkozás a pont mellé

117. forgalom csillapítás és sebesség csökkentés: igen ez is folyamatban van, bár pl. nem mindenki gondolja eredménynek épp olyan formában ahogy sárga csíkot húztak néhány főútvonalon.

118. egységes parkolási rendszer: majdnem egy éves cikk, még mindig nem egységes a parkolási rendszer, bár a parkoló automaták ritkításáról valóban olvastam korábban cikket. Nekem az gyanúm, hogy a kerületek hozzájárulása nélkül ez sem lesz befejezett ígéret.

Ez inkább ilyen marketing eszköz. Ha be is vezetné, a szabályozás szerint csak magánszemélyek ingatlanjaira lehet kiróni települési adót. Szerinted hány ilyen ingatlan van jelenleg/lenne a szabályozás után magánszemély nevén? Még - az ehhez képest - olcsó autóikkal (értsd ~20 millió Ft) is trükköznek és külföldi rendszámmal járnak, céges bérléssel szórakoznak, hogy elcsalják a regisztrációs adót, le tudják írni költségként, megússzák a büntetéseket, stb.. Majd pont az ingatlanra fognak fizetni egy fillért is. Persze.

Micsoda meglepő hír, Karácsony önmaga szerint jól végzi a munkáját, a fidesz szerint meg nem!

Még sok ilyet :D

“Politikusok a döntésüket a háttérben dolgozó szakemberek javaslatai alapján hozzák meg." (Trey)

Kettes alára értékelték még az ellenfelei is, tehát nem bukott meg. :)

"Everything fails, all the time."

Igen, hiszen az emberek a változásra akkor szavaznak, ha elégedetlenek.
Tarlóssal elégedetlenek voltak, ami nem csoda. Meg is buktatták. Pedig volt orkán erejű fidesz hátszél elég rendesen. 

Demszky egy ritka shit polgármester volt, sokáig mégsem menesztették. Ehhez képest Tarlós.

Normális országban az emberek programokra szavaznak.

 

Idióta országban Mónika show megy és kiszavazósdi, emellett élet-halálról szóló gladiátor-játék van a felek között.

 

Miért is jelent bukást, ha a nép más programot akar?

 

Normális országban a polgármester váltás nem bukás. A Mónika showban viszont az.

drazsék, czeglédik, stb betalicskázásával, buszsáv megfelelzésével épített bicikliutakkal, blmgtqp-zászlózással már el is vitte európába a várost a jó polgárjenő, úgyhogy részemről csillagos (nem úgy, gyuszk) ötös - kellenek az ilyen "emlékeztető oltások" a szavazóknak

:( nagy veszteség érte a klímavédelmet: "Karácsony nem tervezi a  - valószínűleg barátja kedvéért fenntartott - munkakört mással betölteni, az 5*0 = 4*0 képlet igazolja ezt a döntést"

 

de szerencsére maradt még szakértő alfőpolgármester az európai szintű városvezetésben

Hát, elveszett a bizalom, na!

Dorosz Dávid csütörtök este Facebook oldalán jelentette be, hogy lemond főpolgármester-helyettesi posztjáról. A Párbeszéd politikusa, aki egyébként Karácsony Gergely kampányfőnöke is volt, bejegyzésében azzal indokolta távozását, hogy a kormány ellehetetleníti a fővárost, ezért a következő időszakban a kormányváltásért fog dolgozni. 

Városházi forrásaink szerint azonban Dorosz távozása mögött más okok húzódhattak meg a háttérben. A fővárosi vezetés ugyanis nem volt megelégedve Dorosz munkájával, ennek egyik legláthatóbb jele az volt, amikor a Lánchíd felújításának megszervezését elvette tőle Karácsony Gergely, helyette pedig Tüttő Katára bízta a projektet a főpolgármester.  

A Dorosszal szembeni bizalomvesztés azonban abból is látszott, hogy nemrég Karácsony Gergely hozzányúlt főpolgármester-helyettesének portfóliójához is, amelyből a zöldterület fejlesztésének ügye átkerült a párbeszédes politikustól a momentumos Kerpel-Fronius Gáborhoz. 

Azt is sikerült megtudnunk, hogy Karácsony Gergely nem fog új főpolgármester-helyettest jelölni Dorosz helyett, a még megmaradt portfólióját a négy helyettes között osztják szét. A főpolgármestert rendszeresen kritizálták is, amiért ennyi helyettese volt, miközben a főváros költségvetése komoly bajban van a kormányzati elvonások, valamint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt is. 

Link:  https://index.hu/belfold/2020/11/20/nem_potoljak_doroszt_negy_helyettes…

trey @ gépház

Láng Zsolt nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek a botrányos BKV-tenderrel kapcsolatban

 A tender kapcsán a frakcióvezető az alábbi kérdéseket tette fel Karácsony Gergelynek:

 1. Hogyan nyerhetett a BKV közbeszerzési kiírásán egy többek között offshore hátterű cég által alapított vagyongazdálkodó zrt.? Helyes gyakorlatnak tartja-e főpolgármester úr az eljárást?
 2. Hogyan adhatta a legkedvezőbb ajánlatot egy 2020. május 11-én – pontosan 7 nappal a BKV-tender ajánlattételi határidejének lejárta előtt – alapított cég?
 3. Milyen hitelt érdemlő referenciákkal tudott igazolni a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt., hiszen az alapító cégek alaptevékenységét illetően sem mondható el, hogy nagy rutinnal rendelkeznének buszok bérbeadását illetően?
 4. Tervezi- e elvenni a BKV felügyeletének feladatkörét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszonytól? Tervezi-e a botrányos ügy kivizsgálását?
 5. Nem tartja-e mindezek fényében arcpiritónak a BKV Zrt. azon közlését miszerint:

a beszerzés a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott, s a teljes folyamatot végig a teljes transzparencia jellemezte.

trey @ gépház

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 11. 24., k - 07:56

Továbbra sem nyitja meg a városháza parkolóját Karácsony Gergely

Röhögnek a tesze-tosza Karácsonyon, mert megválasztása előtt azzal kampányolt, hogy megnyitja az emberek előtt a városháza parkolóját, ott park, liget vagy valami csuda dolog lesz majd. Természetesen ez még mindig nem történt meg.

a kormány Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére ingyenessé tette a nyilvános parkolóházak használatát a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt, hogy mindenki tudjon ingyen parkolni éjszaka. Karácsony Gergely főpolgármestert viszont hiába kérik, továbbra sem nyitja meg a városháza udvarának parkolóhelyeit az embereknek. Miközben a miniszterelnök döntését ünnepli, sőt, szinte magáénak próbálja mutatni, nem engedi be az embereket a saját területére.

trey @ gépház

csak mint általam értelmesnek tartott embernek fel akartam hívni a figyelmed, az erőlködés sokszor kontraproduktív és vannak egyéb mellékhatásai, ha Karácsony szar hát le fogják vonni a következtetést a szavazói, arról is ha nem.

ma a populizmus egy eléggé elterjedt dolog, van réteg amire jól hat, akik nem akarnak/tudnak gondolkodni, ha te úgy érzed a politika populista lett, és fel kell venned a kesztyűt és tisztánlátást kell adni ezen gyengébb képességű rétegnek sok hitelt ad, ha a tisztánlátás nem irányzott... 

kérdésedre a válasz: politikus, nálam ez a csapat aljanép kategóriában van, mivel sok mindenki máshoz hasonlóan a testéből él de a modern (immáron száz+ éves) társadalmi berendezkedés miatt pont azt üresíti ki ami miatt léteznie kéne. Ennek a torzító folyamatnak élharcosa a mostani kormány az ellenzék és a pluralizmus leépítésével (tudjuk Soros). 

miért? Szerintem van esélye, Jelöltnek lenni mindenképpen.

 

 

Persze ha a fidesz esélyesnek látja, akkor biztos hoz egy olyan törvényt (ha még nincs ilyen), hogy főpolgármester (vagy mondjuk azok, akiknek valamelyik vallási ünnep a vezetéknevük) nem lehet miniszterelnök-jelölt :-)

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a főpolgármester kihasználta a pandémia okozta válsághelyzetet arra, hogy tovább építse hibrid rendszerét, és kitömje pénzzel a vazallusait. (Kedves Tamás Gáspár Miklós, vajon ez tényleg újfeudalizmus lenne?) A Párbeszéd politikusa a járványra hivatkozva évi negyvenszázalékos vezérigazgatói prémiumra adott lehetőséget a fővárosi cégek vezetői számára. Az elmúlt időszakban a tanácsadói számát 55-re, Budapest brüsszeli irodájának költségeit 37 millióról 112 millióra emelte. A döntés haszonélvezői többségében azok a kinevezettek, akik a 2010 előtti Gurcsány- és Bajnai-kormányok alatt is vezető szerepet töltöttek be. (Mit ír majd erről Soros György a Project Syndicate oldalán?) A diktatórikus rendszer mindig a „Kedves Vezetőről” és a hűséges fegyverhordozóiról szól… Hahó Jourová biztos asszony! Hahó Manfred Weber! Halló LIBE bizottság – van ott valaki? A főpolgármester tavasszal és most is egy személyben döntött a költségvetési átcsoportosításokról, a beszerzési eljárások módosításáról és számos, a fővárost érintő ügyről. Lánchíd felújítása, BKV-tender, biciklisávok… Most pedig a főváros 2021-es költségvetése, ami cirka 391 milliárd forint. Lopakodó adóemelésekkel és megszorításokkal. Folytassuk még?

 

Link: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20201223-ceterum-censeo-karacsony-…

trey @ gépház

"A főpolgármester felfüggesztette a jogállamiságot, felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét, amikor a közgyűlés összehívása nélkül önkényesen hirdette ki a főváros költségvetését"

Ó helló. Nem a a Fideszes kormány vezette be a rendkívüli jogrendet? Nem ez adott lehetőséget a polgármestereknek, hogy egyedül döntsenek? Nem a kormány kért határozatlan időre korlátlan jogkört? Most akkor ki is függesztette fel a jogállamiságot? Kettős mérce megint?

Már a cikk felütése is hatalmas csúsztatás, komolyan azt várod, hogy végigolvassam?

Pont olyan mint az az elvárás, hogy alapból ellenszenves /párt állás, korábbi cselekedetek, csúnya borítóval rendelkező könyv stb/ dolgon az előítéletet félretéve érdemben áttekinteni...

https://hvg.hu/itthon/20200831_nagytarcsa_190_millio_indokolatlan_koltes

"190 millió forintot költött el a vészhelyzeti felhatalmazással élve, de nem járványügyi megelőzésre Rimóczi Sándor Vilmos, Nagytarcsa Fidesz-KDNP-s polgármestere a képviselő-testület szerint – írja az Átlátszó. A lap cikke szerint

    Rimóczi például rögtön megemelte a saját cafeteria juttatását évi 400 ezer forintra."

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

persze, kizárólag saját irányultságának megfelelően részrehajló médiumokból tájékozódik. Majd szólj ha kijutsz a buborékból :).

Hogyan tudod így elképzelni mi befolyásolhat egy nem "értelmes réteg"-beli embert?

Vagy attól, hogy másképp gondolkodik szükségszerűen minden gondolata értéktelen?

Forrás hirado.hu. Ki néz ilyen dezinformáló csatornákat?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓
Szerkesztve: 2020. 12. 23., sze - 16:53

A másik hírforrás pedig a Findex, mind a kettő hiteles.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Milliárdokban mérhető a fővárosi halogatás

Karácsonyék elszúrták a reklámtendert, súlyos milliárdokat bukik Budapest

A főpolgármester korábban megakadályozta, hogy a JCDecaux nyerjen a tenderen. Bár a főváros azóta meggondolta magát, a franciák most már nem akarnak indulni, így milliárdokat buknak a budapestiek az elúszott üzleten.

 [...]

Több mint egy év után ismét napirendre kerül a budapesti tömegközlekedés reklámhelyeinek kiszervezése. A főváros korábban megakadályozta, most viszont már belemenne, hogy a JCDecaux ajánlata nyerjen, csakhogy a francia hátterű céget a világjárvány miatt már nem érdekli a koncesszió. Ezzel milliárdokat veszít a BKV

– adta hírül a Világgazdaság hétfőn.

[...]

miután egy Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett közgyűlési határozat ellehetetlenítette a szerződéskötést.

[...]

a budapesti tömegközlekedés csaknem négymilliárd forinttól esik el ahhoz képest, mintha a JCD pályázata győzött volna

trey @ gépház

További infók itt:

https://www.origo.hu/itthon/20210119-fovaros-reklamtender-bukta-utan-pl…

Ha ez nem felel meg, akkor a miértet felteheted a rá szavazóknak is. Mást sajnos nem tudok linkelni, mert ahogy feljebb jeleztem, a kedvenc oldalaid agyonhallgatják az ügyet.

trey @ gépház

"Ötmilliárd forinttal drágábban újítja fel a Lánchidat a Karácsony Gergely vezette városháza napokban lezárult új közbeszerzési eljárásának nyertese, az A-Híd Zrt., mint amennyiért Tarlós István korábbi főpolgármester idején végezte volna a munkát."

Mondjuk aki ilyet le mert írni, az nagyon nem figyelt, hogy ugortak meg a költségek a fővárosi projekteknél az aláírás után...
 
Igazából sem azt nem tudjuk, hogy Tarlósnál mennyi lett volna a tényleges végösszeg, sem azt nem tudjuk, hogy Karácsonynál mennyi lesz :D

“Politikusok a döntésüket a háttérben dolgozó szakemberek javaslatai alapján hozzák meg." (Trey)

Igazából nem tudjuk, mennyivel fog többe kerülni, mert még nincs kész.

Sőt, azt sem tudjuk, Tarlós alatt mennyibe került volna, mert ők sem csinálták meg. Amit tudunk, hogy a projekt végére valahogy mindig többe kerül az építkezés az eredeti ajánlatnál, akár gyurcsányista, akár NER-lovag a kivitelező.

Kohnnak és Grünnek egymással szemben van egy zöldséges boltja.

Egy napon Kohn kiírja a táblára hogy "Krumpli 10 Ft". Meglátja ezt Grün, ő is kiírja.

Másnap Kohn kiírja hogy: "Krumpli 9 Ft". Grün is kiírja.

Így megy ez napokon keresztül mikor már Kohn azt írja ki hogy: "Krumpli 3 Ft".

Ekkor Grün átmegy Kohnhoz:

- Te Kohn, hagyjuk ezt abba mert így mind a ketten tönkremegyünk.

- Csak te, Grün komám!

- Miért??

- Hát mert nekem nincs krumplim!

Önkormányzatoknak már alig van mozgástere, mindent át akar venni az állam. Igazából teljesen mindegy, ki Budapesten főpolgármester, úgy sem tud semmit csinálni.

Az iparűzési adót meg bármilyen egyéb bevételt (pl. parkolás) bármikor el tud venni az állam. Gyakorlatilag önálló bevétele így Budapestnek nem lehet, csak ha az állam megengedi. Nincs mozgástér.

Ha van esze Karácsonynak, akkor hagyja ezt az egész színjátékot és inkább elindul miniszterelnök-jelöltként. Nincs értelme neki éveket elpazarolni mint főpolgármester, úgy sincs mozgástere.

Ezek nem túl nagy horderejű döntések. Lánchíd felújításhoz is a kormánynál kell pénzt gründolni, a másik kettő meg nem túl nagy súlyú döntés.

Az egész arról szól, hogy szétszivatják Budapestet, mert úgy számolnak, hogy Karácsony lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Aztán majd tele lesz megint a KESMA azzal, hogy KARÁCSONY ALKALMATLAN.

Közben a Fürjes meg a Vitézy sorban jelenti be a szuper budapesti fejlesztéseket, amik természetesen nem Karácsony, hanem a kormány érdemei, merthát ugye tudjuk, hogy Karácsony még egy IKEA szekrényt sem tud összerakni.

Lehetne olyan rendszer is, ahol minden befolyó adó mondjuk 50%-a a helyszínen maradna. A maradék 50%-ot pedig úgy osztaná be az aktuális kormány, ahogy akarná. Csak akkor lehet olyanná válna Budapest, mint Gotham City a Batmanban, ahol úgy tűnik, hogy minden a polgármester alá tartozik :)

Most elvileg Budapest a minisztériumok szerint 36,5%- át adja a GDP-nek (Karácsony szerint 40%). Költségvetési részesedése a minisztériumok szerint 6,2% (Karácsony szerint 2,7%). A különbség valószínűleg abból adódik, hogy Karácsony csak azokat a pénzeket nézte, amiből ő gazdálkodhat, míg a kormány által végzett beruházásokat/fenntartási költségeket nem. De ahogy nézem ez nagyon aránytalan, bárki számait is nézzük. Ha csak lekerekítve a felét visszakapná legalább (tehát 18%-át) a jelenlegi 2,7-6,2% helyett, akkor itt már kánaán lenne. Például ingyenes lehetne a tömegközlekedés, le lehetne cserélni a buszokat, lehetne építeni parkolókat, garázsokat. A szegény rétegeknek ez a bérlet költség is sokat jelentene, míg a gazdagabbaknak is jobb lenne, hogy nem kellene parkolóhelyek utána kutatni, hanem le tudnák tenni egy külső kerületben és onnan ingyen felszállhatnának bármilyen járatra. Ezzel jobb lenne a levegő minősége, kevesebb lenne a betegség, kevesebbek lennének az egészségügyi kiadások, stb..

Ráadásul minden (nem látvány) támogatás gyakorlatilag vidékre megy. És ez nem csak a kormány miatt van, hanem az EU miatt is (mert fejletlen régiók közé sorolják őket, így kaphatnak támogatást). Ma ha vállalkozásra vagy kutatásra akarsz pénzt, akkor szinte biztosan vidéken kell valahol indítanod, mert különben nem kapsz a régió fejlettsége miatt. És ez tapasztalat. Több ismerősöm is mondta. Az más kérdés, hogy egyesek ezért bejelentkeznek Bagolyszentmártonba miközben soha nem jártak ott, ha érted mire gondolok.. 

Az ingyenes tömegközlekedés hülyeség. Ráadásul az összes hajléktalan melegedőt bezárhatnák, mert a csövesek a buszokon fognak melegedni.

 

Aki meg eddig sétált, autózott, kerékpározott, az BKV-zni fog. Meg lehet háromszorozni a járatok számát, miközben bevételed nem lesz.

 

Remélem pr és nem lesz akkora marha Karácsony, hogy végigvigye.

a csövesek a buszokon fognak melegedni

A tömegközlekedési eszközök melegedőként történő alkalmazása legalábbis a {busz, metró, villamos} -ok terén Demszky számos "zseniális" ötleteinek egyike volt.

Végülis tök logikus azt mondani, hogy ez a közlekedési mód "alanyi jogon jár" mindenkinek térítés nélkül. A fizető utasnak meg jár a körülmény.. 

Talán (de egyáltalán nem vagyok benne biztos) covid mellékhatás *lehetne* amellett, hogy az emberek megtanulnak kezet mosni (és általánosan elfogadottan gáz lesz ha egy mellékhelyiségben nincs pl szappan), talán a közösségi közlekedés alapvető higiéniás szempontjai is előtérbe kerülnek.

Nem arra gondolok, hogy a takarítók(hiányában sofőrök) elsődleges dolga lenne a kretén, trehány utasok után szotyi-t, koszos zsepit, üdítő italos&/sörös dobozt összeszedni. Ezeket a tisztelt utazóközönség adott tagjainak köznevelésével lehet eltakarítani: legyen ciki a használt zsepit az ülések közé tömködni, csakúgy mint a buszon elfogyasztott sörösdobozt hátrahagyni. A változáshoz csak annyi szükséges, hogy az ember legyen jelen a közvetlen környezetében és a "közös"-ről ne az jusson először az eszébe, hogy "túrós a háta" / ellopható stb .....

...talán a közösségi közlekedés...

Ennek van rendes, nem PC, kifejező neve: tömegközlekedés.

A buszokon, villamosokon, metrón, trollin, vasúton nem "közösségek" közlekednek, hanem emberek tömegei. A tömegközelekedés ugyanaz, mint a panel: sok kis ember kis helyen is elfér.

Ne dőlj be az újbeszélnek. Nem közösségeket kell utaztatni, hanem tömegeket. A közösségi közlekedés nem jelent semmit. Tömegközlekedés van.

> Tömegközlekedés van.

Igazából nincs, de erről nem Karácsony tehet. A 3-as metró középső szakaszának leállítása óta az egykori tömegközlekedés csak árnyéka önmagának.

Legalább 10 perccel nő a legtöbb esetben a menetidő a belvárosban.

 

Vegyünk egy e-rollert 45 km-es hatótávval. A legtöbb esetben megveri a BKV-t.

- a vasút gyorsabb az e-rollernél

- a metró gyorsabb nála

- talán a villamos egysebességű

 

Kevés olyan eszköz van Budapesten, ami normális sebességgel szállítja az embereket.

 

Egy rendes kerékpárt meg sem említek, mert a metró kivételével minden eszközt megver. Csak sajnos nehéz parkoltatni, szemben egy e-rollerrel.

olvasd újra a hozzászólást és felfedezheted az általad hiányolt kifejezést is.

Szinonímaként használom őket árnyalatnyi jelentéstartalom különbséggel: ugyanahhoz a problémához hozzá lehet úgy állni mint ahogy fent írod: "közlekedési panelprogram"-ként ami 1-1 szempont alapján még akár jó is lehetne, de más szempont csoportok kizárásával.

A közösségi közlekedés kifejezés használata szerintem egy tudatos stratégia jelzés értékű részeleme volt: elsősorban azt hivatott érzékeltetni, hogy a közlekedő tömegnek te is a része vagy :), ettől lesz mikroközösség az az x ember aki egy légtérben utazik; mindenki szükségszerű kölcsönhatásba kerül a többiekkel. Legyen az egy jó szó, eleresztett fing, hátrahagyott hányás, gyönyörködés a kilátásban, idegeskedés a torlódás / akadályoztatás miatt stb. És azt fontos lenne tudatosítani, hogy nem passzív megélője, hanem aktív alakítója vagy mások utazásának is. pl a hátrahagyott szeméttel, vagy egy segítséget kérő útba igazításával. Netalántán egy idős / babakocsis-nak segítséggel leszálláskor.

Ezzel szemben a tipikus "tömegközelekedő" ignorál maga körül mindent, mindenféle elvárásai vannak, de a maga részéről az elvárható minimumot sem hajlandó produkálni, pl ne csökkentse a szolgáltatási színvonalat..

De ez elméleti fejtegetés, biztosan jórésze a saját belemagyarázásom is akár, nekem ezt jelenti a szóhasználatbeli különbség :).

A Karácsony Gergely vezette Főpolgármesteri Hivatal a Magyar Nemzet érdeklődésére közölte, elhatárolódik köztisztviselőjétől. Azt írták, hogy a „nevezett személy 2020 decembere óta a városháza klímafőosztályának munkatársa”,

hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját.

Arra is kitértek, hogy Békés Gáspárra köztisztviselőként is szigorúbb szabályok vonatkoznak, magánvéleményét és köztisztviselői munkáját elválasztani kötelezettség. Közleményükben azt is hozzátették: e kötelezettségre nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti.

Vasárnap a KDNP felszólította Karácsony Gergelyt, hogy távolítsa el Békés Gáspárt a hivatalából.

[...]

Elhatárolódik a Karácsony Gergely vezette Főpolgármesteri Hivatal attól a köztisztviselőjétől, aki több, kereszténygyalázó írást tett közzé, betiltaná a gyerekek megkeresztelését, legutóbb pedig Varga Judit igazságügyi miniszter esetleges bebörtönzéséről szóló mémet osztott meg.

trey @ gépház

minimum szerencsétlen helyzet.

 • Normális esetben azt, hogy valaki "vállalható"-e és helyezhető-e nagyobb hatású szerepkörbe a felvételi eljárás folyamatnak kellene feltárnia nem? ezen a téren a HR? mulasztott akkor; ha nem vállalható akkor fel se kellett volna venni
 • Most ez a fentiekkel együtt azt a hatást keltheti, hogy emberünk kizárólag a sajtóvisszhang miatt ( kommunikációs szempontból egyszerűbb kirúgni mint magyarázkodni és mosdatni. ) lett elküldve.

Ettől függetlenül személy szerint örülök neki és helyeslem a döntést, ha ilyen korlátolt & arROGÁNs bunkó  nem kerül közösségek életére hatást gyakorló helyzetbe..

 • nem képes tájékozódni sem róla, hogy mit jelent egyáltalán a keresztség, kik tesznek fogadalmat és mire..
 • fingja nincs, hogy ki milyen feltételek mellett lehet az egyes /keresztény/ egyház-ak tagja, milyen életszakaszra nézve ez mire jogosít és milyen kötelezettség(ek)-kel jár(hat) ezekből azért véges kevés van: ha már kötelező érvényű javaslatokkal élne azok működésére és kereteire nézve ez lenne a minimum effort.. ..egy főállásű "szakértő"-től..

Valószínűleg táncos ferenc követője lehet az ipse, hiszen hasonlóan magasan kvalifikált vallási kérdésekben. - https://www.youtube.com/watch?v=rIb4XgxX4cY - A szülei mentek pápán. Azért oktatta ki mikor találkozott vele.

Következésképpen:

 • gyíkká változtatott ..de már elmúlt..

**

"vonjuk le a logikus következtetést":

..francba lebuktam :)..

https://www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s

**

jó kérdés, hogy a nagy kardozásban milyen önálló értékteremtő munkát tudnának felmutatni.

Normális esetben azt, hogy valaki "vállalható"-e és helyezhető-e nagyobb hatású szerepkörbe a felvételi eljárás folyamatnak kellene feltárnia nem? ezen a téren a HR? mulasztott akkor; ha nem vállalható akkor fel se kellett volna venni

Elvileg igen, gyakorlatilag meg a HR nem nyomozó hatóság, a Google használatán kívül nem sok jogszerű lehetősége van arra, hogy utánad járjon. 

Ettől függetlenül személy szerint örülök neki és helyeslem a döntést

Én is. Trey ugyan csak a keresztény vonalat idézte, de a cikk szerint voltak ott még érdekes gondolatok :)

Ez egy hülyeség. Konkrétan az is amit csávó csinál meg az is ami hisztit körülötte levágnak a kormánypártok. Komolyan ez a középszerű senki akin fogást találnak? Egyszerűen egy béna politikus növendék. Azt látja a politika ma így megy. Hírnevet blődséggel lehet csinálni. Kezdődött Torgyán "bácsival", majd Grespik "úrral" ma meg több népi képviselő van már a kormánypártokban hogy számon se lehet tartani (10+ rögtön van). Néhány barom meg a futottak még csapatokból is csatlakozott ehhez. Ez a gyerek 1 db belőle. Nem tudod eldönteni mikor felveszel valakit hogy hogyan fog viselkedni, főleg ha eddig jól elvégezte amivel megbízták. Ennyi.

A kerékpársávnak köszönhetően nincs annyira büdös, mint tarlós idejében és korábban.

Azt akarod mondani, hogy a budapesti levegő károsanyag tartalma és a forgalom tartósan változott a kerékpár sávok hatására?

Ezen a téren én a covid kapcsán megváltozott életkörülményekre tippelnék: időszakosan kevesebb lett a mozgó autó.

Azt a következtetést levonni, hogy új kerékpársáv => jobb levegő; szerintem erős túlzás.

Igazán észlelhetnéd már, hogy nekem mindegy. Számold meg azon postok számát légyszi amikor én elkezdek egy témát vagy akár terelem arra. Az én tevékenységem arra szorul, hogy véleményt mondok vagy neadjisten kijavítom tények alapján a hülyeséget. Veled szemben én nem próbálom megmondani hogy hogyan gondold te, csak rámutatok ha az hülyeség.

 

Nem tudom mit végzett az úr előtte, én sajnos nem vagyok a főnöke, általánosan beszéltem arról, hogy van olyan hogy ifjú titán erős elvégzi a rábízott feladatot és egyszer csak túl magasra emeled és elszáll. Erre próbáltam célozni, hogy belőni az érettséget nehéz. 

Több mint 7 millió forint jutalmat kapott Karácsony Gergely titokzatos főosztályvezetője

Megnevezett emberek nélkül bocsátotta nyilvánosságra a Karácsony Gerely vezette fővárosi önkormányzat a városházi főtanácsnokok és főosztályvezetők jutalmazásának listáját. Akadnak olyan rendkívül magas – közel négy- és hétmillió forintos – kifizetések is a felsorolásban, amelyek esetében nem tudni, ki és miért kapta a jutalmat – írja a Magyar Nemzet.

[...]

A főváros által nyilvánosságra hozott lista nemcsak az irreálisan magas jutalmak és kifizetések miatt rendkívüli, hanem mert a hivatal nem nevezte meg a jutalmazott embereket.

Ez példátlan, ugyanis Tarlós István korábbi főpolgármester rendre nyilvánosságra hozta azoknak a személyeknek a kilétét, akik jutalomban részesültek.

[...]

Mindezt azt jelenti, hogy Karácsony Gergely hivatala nem állhat annyira rosszul, mint ahogy közterületi plakátjain hirdeti.

Ez lenne a baloldal által rongyosra szajkózott transzparencia ... gondolom. 

trey @ gépház

Nem explicit kívánom védeni az esetet, mert nem tudom mi a valós háttere, de azért pár dolog amiből kisejlik hogy mekkora blődség:

1, Az önkormányzatok költségvetésből élnek.

2, A költségvetést előre kifizetési nemekre lebontva kezelik (tervezett bértömeg) 

3, A költségvetés végrehajtásakor el lehet térni a tervtől, és maradványt lehet képezni, azonban ennek néha egyéb következményei vannak (jelenleg itt nem tudok ilyet elképzelni, de nem tudom)

4, A panaszolt elvonások főleg 2021-től érintik az önkormányzatokat.  Oké célszerű lenne spórolni és maradványt képezni, nem látom mekkora bértömegről van szó prémium kapcsán

5, A 4. pont miatt vettem a fáradságot megnézni mekkora összegről van szó: 357 millió forint bruttó (nem szuper bruttó) amihez egyébkét 315 millió a havi juttatás. Azaz a átlagos juttatás mértéke 113%-a havi bérnek. 

6, A ez érdekes lehet még a költségvetés szintjén nézni:

BP 2018. évi költségvetése:

tervezett bevétel/kiadás: 499 milliárd

BP 2020. évi költségvetése: 

tervezett bevétel/kiadás: 636 milliárd 

Nem találtam hirtelen részletezést a bérezésre vonatkozóan, nem akartam sokáig keresni. A szuper-bruttó vonzata a kérdésnek: 0.65 ezrelék, míg azzal számolva hogy mindenki megkapta mind a 12 hónapra a havi illetményét a listán szereplő személyek kifizetése(éves) a költségvetéshez viszonyítva 7.6 ezrelék (minden kifizetés egész évre a listán lévőkre tekintve (615 ember, átlag szuper-bruttó 655 eFt bruttó: 560eFt ami kb 370-380eFt nettó körül lehet). 

7, Na jó eddigre beláttuk, tényleg populizmus lenne ezzel spórolni.  Azonban menjünk tovább a kérdésen ennek ellenére is: ez még így is sok, és egyébként miért titkolózik?

Jó lenne legalább a forrásodat elolvasni (Magyar Nemzet):

"A hivatal szerint a kiemelt három összeg nem karácsonyi jutalom, hanem az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők távozásával összefüggő tavalyi kifizetések, vagyis a közös megegyezések tárgyaként kifizetett megváltások. Az előző városvezetés által kinevezett tisztségviselők megváltásával kapcsolatosan pedig nincs semmi titokzatosság, egyszerűen az adatvédelmi szabályok és a személyiségi jogok betartása miatt nem közölhetik a részleteket."

Gondolom most jön, hogy eddig hogy lehetett. Gondolom a jegyző kérte a kifizetett extra jutalmakat listázva, megkapta és rajta voltak ezek az emberek is. Persze lehet tovább szőni az elméletet, de nekem eléggé hihetőnek tűnik.

(az egészre 10 percet szántam, és ez is csak azért kellett mert idióta formátumban adták ki a doksit, szóval nem nagy dolog, hogy te is utána járj legközelebb)

Itt van az adatigénylésre a válasz: https://kimittud.atlatszo.hu/request/16802/response/24035/attach/5/FPH070%2054%202%202021.pdf

És akkor ezek után hasonlítsd össze azzal, ahogy az origo tálalja ezt.

Természetesen még ezzel együtt is lehet, hogy a neveket közölniük kellene (mert ha igazuk van, akkor ugye akkor Tarlóséknak sem lett volna szabad közülniük ezeket), de az adatigénylésre adott választ elhallgatni, és "rendkívüli"-nek tálalni a névtelenséget finoman szólva nincs rendben. És ugye a pár kiemelkedően magas összegre is van magyarázat (valszeg simán végkielégítések, valaki hibázott a táblázat elkészítésekor. Erre egy normális újságnak rá kellene kérdeznie.).

Nekem se tetszik amúgy, hogyha pénzügyi problémája van BP-nek, akkor jutalmakat osztogat, bár azért azt is látni kell, hogy ez az összeg sokkal kevesebb, mint amennyi a kasszából hiányzik (és ugye kevesebb is a jutalom, mint az előző években). Ill., ezeket a kifizetéseket törvény szabályozza, simán lehet, hogy kötve van a kezük, és a bérekre szánt pénzeket muszáj kiosztaniuk, nem lehet átcsoportosítani. Nemtom, csak egy lehetséges magyarázat. Mindenesetre ezeket ugye nem egy origo színvonalú ¨újságból" fogjuk megtudni.

Egyébként a névtelen sok milliós kifizetésekhez van valami?

Részemről semmi, sokan lopnak a munkahelyükön. Ez valami komcsi beidegződés lehet. Egyszer én is hazavittem egy webkamerát, amikor a COVID miatt haza kellett menni. Mondjuk amikor meghozt a futár a sajátomat, akkor visszavittem.

Mit szeretnél hallani? Hogy tolvaj gecinek tartom-e a politikusok számottevő részét párttól függetlenül? Hát ezen nem fogunk összeveszni. :D

Civil szervezetet bárki alapíthat vagy pénzelhet.

persze ez technikailag jó mondás.

Csak ha tényleg elvhűnek próbálnának legalább látszani kicsit is, akkor következetesen felszólalnának ilyenkor is. Ugyanez igaz a szelektíven megjelnő hírekre a független újságírás fellegvárában és egyetlen letéteményeséről az országban. (legalábbis az alakulásuk környékén ilyesmiket vízionáltak magukról)

Elv: "transzparencia mindenek felett".

 • következmény: sikítozok ha bárhol ennek hiányát tapasztalom.

ehelyett:

 • sikítozok ha [x,y,z,..] helyen ilyet látok, kussolok amikor az általam példaképként állított [...] helyeken történik ebből a szempontból ugyan olyan helyzet mint aminél az előző alkalommal sikoltoztam..

*********

pont az a lényeg, hogy ha a vezérelvet nézed tökéeltesen mindegy, hogy kit veszel nagyító alá. azt kellene megítélni, hogy mit tesznek vagy épp nem tesznek. Nem azt hogy milyen színre festik a hajukat / körmüket , milyen cipőt hordanak milyen színű a logújuk vagy tudom is én ...

***

örülök, ha van aki azzal tölti az idejét, hogy a döntéshozók körmére néz :)

Egy Soros által pénzelt politikus is vezetheti később a Soros-elleni harcot, ha az ország érdekei úgy kívánják, nem

adott emberekhez hűségesnek lenni teljesen más mint elvekhez annak lenni: mert amíg az emberek komplex összetett személyiségek és *időben változnak* (remélhetőleg fejldőik pl a jellemük/karakterül és elsősorban pozitív irányba) addig egy-egy világosan definiált vezérelv maradandó tud lenni.

Ezért ha pl gyökeresen megváltozik a véleménye valakinek egy fontos témában akkor kellő körültekintéssel és a helyzet megértését segítve el tudok képzelni olyan helyzetet, hogy valaki ilyen okból váltson pl pártot. vagy esetleg pl kilépjen a meglevő pártjából ha annak irányvonala olyan mértékben változik, hogy azzal az elvhű ember nem tud és akar azonosulni. Várjunk csak? láttunk már ilyet :).

Persze a gyakoribb eset a politikai patkány ami a süllyedni készülő hajóról átmászik a következőre ami jobban lebeg. persze ezeknek a kártékony rágcsálóknak a brutális tömege simán elsüllyeszt bármilyen járművet. mint azt a mellékelt ábra is remekül szemlélteti...