Fun

Emojisum

Címkék

Használata:

$> emojisum main.go

SHA1 (main.go)= 14b09535217ca8f5f47f4665e2266e686f0728b4

SHA1(main.go)= :bird::red_car::on::crystal_ball::calendar::lemon::pray::warning::violin::lollipop::facepunch::hearts::tm::children_crossing::hourglass::heavy_plus_sign::house::ant::clap::rocket:

SHA1(main.go)= 🐦 🚗 🔛 🔮 📆 🍋 🙏 ⚠️🎻 🍭 👊 ♥️™️🚸 ⌛️➕ 🏠 🐜 👏 🚀

A projekt részletei a GitHub-on.

FSFSE: "25 éves a Hackers című film!"

Címkék

Negyed évszázados lett a Hackers című film, emlékeztetett a Free Software Foundation európai szárnya. A film az FSF egyik kedvence. Az alapítvány reméli, hogy mindig DRM-mentes marad és további embereket inspirál majd.

Funfact: A Boeing 747-400 még mindig floppy-n kapja a kritikus adatbázis-frissítéseket

Címkék

Ugyan egyre kevesebb ilyen gép köröz felettünk és a légitársaságok is azon vannak, hogy nyugdíjazzák ezeket a min. 20+ éves gépeket, de azért még előfordulnak éles használatban. Általában nem szoktak számítástechnikai biztonsági szakembereket, pentest szakértőket felengedni ilyen gépekre azzal a céllal, hogy azon szabadon vizsgálódjanak, de most a Pen Test Partners kapott egy ilyen lehetőséget egy forgalomból kivont példányon. Megnézték biztonsági szempontból a rendszert és megdöbbenve tapasztalták, hogy a navigációs adatbázist még mindig floppy lemezekről frissítik rajtuk ... A DEF CON 28-on "747-400 Walk through From a Hacker’s Perspective" címmel futó érdekes előadás a fenti videóban látható.