Tunneling, vagy valami hasonló!

Üdv mindenki! A következő problémával fordulok felétek: Idén szeptemberben kezdem meg a tanulmányaimat a Budapesti Műszaki Főiskolán, valószínűleg kollégiumba fogok kerülni, ami azt jelenti, hogy tűzfal mögé fog kerülni a PC-m. Nemrégiben olvastam egy megoldásról, nevezetesen a HTTP-Tunneling-ről, aminek a segítségével az internet adta minden szolgáltatást igénybe tudnék venni, ehez csak egy megfelelő program kell, ami http csomagokká alakítja a kimenő/bejövő adatcsomagokat. Hátránya: átalában az ilyen szoftver fizetős, és egy külön szervert igényel. Történetesen nekem van egy szervergépem Ubuntu Server oprendszerrel bent a T-Systems szerverparkban. Tudnátok-e olyan szoftvert/megoldást írni, javasolni nekem, amivel meg tudom oldani a problémát, és lehetőleg a saját szerveremet is igénybe tudom venni, nem kell külső átjátszószervert használnom és ingyenes. Várom a kommenteket! A segítségeteket előre is köszönöm!

Hozzászólások

az openvpn-t neked talaltak ki ;-)

udv Zoli

mielőtt időt és energiát fektetsz bele, várd meg mig koliba kerülsz. a kando mellett lévő koliban nincs port korlát.

Nem értem, minek a bonyolítás, bessh-zol a szerveredre oszt jónapot.
Ha meg egy-két dolog kell ideiglenesen, akkor az ssh portforward is elég lehet.

Úgylátszik, nem értetted meg a problémám. Mi lenne akkor ha csak a 80-as port lenne nyitva, se ftp, se skype, se semmi, csak böngészés. Jah és akkor SSH is sztornó, mert annak a portja is tiltva van. Egyébként a Kiss Árpád kollégiumba jelentkeztem, mert a Kandó kolesz zárva van (nem tudom miért, apám-anyám odajárt). Tudtok arról valamit? Egyébként meg maradjunk a témáról, biztosra akarok menni ezzel kapcsolatban, tegyük fel, hogy nincs nincs pénzem mobilnetre, vagy csak nem akarok.

Ha csak a 80-as port van nyitva, akkor is egyszerűbb elindítani egy ssh szervert a szerverhoteles gépeden a 80-as porton, mint mindenféle virtuális nettel küzdeni. De reménykedj, hogy a 443 is nyitva van, és akkor ott mehet ssh vagy mehet olyan openvpn szerver, ami képes osztozni a porton egy https szerverrel.

A http tunneling programok stabilitásával nincs jó tapasztalatom.

Mielőtt nagyon beleélnéd magad ebbe a tunneling-dologba anélkül, hogy ismernéd a körülményeket, szerintem első lépésben érdemes lesz beköltözés és hálózatigénylés után kérvényezni az admint, hogy nyisson neked portot. Szerintem a felsőoktatási kollégiumok nem zárkóznak el ilyesmiktől, főleg ha rendes indokod is van. Amit nem szeretnek, az a p2p forgalom.

--
Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.uni.cc