Az EU figyelmeztette az Apple-t, hogy nyissa meg az iOS-t a harmadik féltől származó connected eszközök előtt

Címkék

Különben akár büntetés is lehet a vége. Az Európai Bizottság tegnapi közleménye itt olvasható.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 09. 20., p – 09:36

Ha az EU igy folytatja, jarhattok majd a Broken Brexit Britainba szeptemberenkent iPhone-t venni. Na jo, lehet eleg lesz "Jugoba" is atmenni erte, mint a 90-es evekben.

Ki nem szarja le ki vesz iPhone-t? Az Apple.  Ha lehetővé teszik, hogy más gyártók is gyárthassanak órát, stb hozzá havi 30$ royalty ellenében az fog változtatni valamit? Nem. 
Majd leviszik 30$/évre ... 
Te meg több termékből tudsz választani, és több Apple szolgáltatást tudsz majd használni más gyártók eszközein. Persze ebből te azt látod, hogy az Apple csak a saját felhasználói érdekeit védi. 
Segíts már hogy is volt ez a lightning technológiával? Soroljam még milyen csökevények és őskövületek vannak begyógyítva, azért, hogy majd később újításként hozhassák elő? Ez mind azért van, mert a hegemóniának inkább nem a felhasználók javára fordítják. 

Nem csak az orarol van szo. Epp meg akar az EU annak is agyazni, hogy az Apple Pay felulete helyett megtehesse a bankom, hogy szemelyi kolcson reklamot kelljen neznem fizetes elott a sajat kocsog appjaban.

Meg raneztel a buntetes mertekere? (revenue 10%-a) Realisnak tartod, hogy ennyit kene fizetniuk? Leginkabb a buntetes merteke miatt kene az Apple-nek erot mutatnia es azt mondani, inkabb kivonul ebbol az autoriter rendszerbol.

(Aminek vegeredmenyekent amugy megegyeznenek realisztikusabban)

Szerkesztve: 2024. 09. 20., p – 09:41

Es egyebkent tudjatok mi a kulonbseg az EU es a Kinai Nepkoztarsasag kozt? Utobbi kevesbe betarthatatlan dolgokat kert cserebe azert, hogy ott bunti nelkul lehessen Apple termekeket forgalmazni...

Ne erts felre, nem a Apple-t sajnalom, hanem az EU-s dontesben ez egy fontos precedens egy olyan szintu pofatlansagra, amiknek sokan a letezeset, sot, lehetoseget is tagadni szoktak.

Raadasul egy fillert nem fogsz magyarkent latni a beszedett buntetesbol. Meg annyira se, hogy kivulrol nezhetsz egy Lolo hotelt, hogy felujitottak - bar az is szar.

Mar akkor esznel kellett volna lennie az EU lakossaganak, amikor a GDPR oldalaiba csak az allamnak befizetendo oriasi merteku buntetes fert bele, a karosult polgar karteritesenek minimumelvarasait elfelejtettek belefoglalni a szovegbe azota is.

Raadasul hol jo ez a customernek?

Meg az is realisabb lenne, es jo lenne a customernek, ha egymillio eladott peldanykent kotelezo lenne Apple Store-t nyitni ahova beviheti a user a garis telefont. Es meg az is betarthatobb lenne es munkahelyet is teremtene. Igy viszont az EU csak siman beszedi a penzt, tovabbmossa pl. az ukranokon keresztul es kilopja es par fejes es rokonsaga kivetelevel mindenki rosszul jart.