Mikrotik mUPS: discontinued -> helyette?

Sziasztok!

Hálózatbővítés kapcsán merült fel, hogy jó lenne biztosítani pár eszköz tápellátását áramkimaradás idejére. Van ugyan egy APC-nk, de mivel 4-5 óra szünet múltán tuti elfogy a kraft, így további egy dedikált egységre gondoltam a hálózatba, ami szolgáltatna PoE-t, passthrough majd akksi üzemmódban. Így lyukadtam ki a címben szereplő mUPS eszközhöz.

A gond csak az, hogy már nem árulják / megszüntették a forgalmazását.

Írtam a Senetic-nek - ha már van a terméknek saját oldala -, de addig is: mit ajánlanátok helyette? DIY megoldást, pl. solar controller-re laptop töltőt akasztani ha lehet, hanyagolnám.

Hozzászólások

PoE-st nem tudok, MeanWell-nek vannak 230V-12/24V tápjai akksi csatlakoztatási lehetőséggel, panelPC-t egy óráig vitt.

A terv az, hogy egy NanoSwitch-et szolgálna ki, ami egy mikrotik SXT-t és pár IP kamerát látna el árammal. Ezeknek a tápellátását szeretném kitolni a jelenleginél hosszabb időre.

A kérdés burkoltan arra irányult, hogy van-e az mUPS-nek konkrét helyettesítője, ugyanabban az árszegmensben (cca. 10-15k), hasonló kiszerelésben. Mivel tudok alá rakni szünetmentest, így a kütyü opcionális és a régi ár fölé nem mennék.

Ahol 1 APC elfér ott kettő is :) Ilyen árban felújítottat talán lehet találni.

Szerkesztve: 2020. 06. 18., cs - 21:49

Végül arra jutottam, hogy külön kábelen is el tudom vinni a tápot az eszközöknek, a hely adott, így ha benevezek egy MeanWell 12V-os paneltápra, az ethernet mellett menne a réz a kameráknak és az SXT-nek.
Köszi mindenkinek!

(Bocsi a késői válaszért)

Még egyeztetnem kell, hogy a kamerákat pontosan hova szánják, de nagy valószínűséggel egyetlen épületen belül megoldható a kábelezés. Viszonylag száraz, elektromosan árnyékolt építmény.

A tervek szerint a következőképp alakul az elhelyezés:

  • egy kamera, ami 7-10m távolságra lesz (3-5Watt)
  • egy másik kamera, ami <5 méteres sugaron belül alakul (3-5Watt)
  • minden más 1-2m-en belül (így maga az SXT (5-22Watt))

 A kameráknak külön power IN (12V) csatija van, egyedül a SXT-nél kell injektor-t használnom, ami ráadásul megbírkózik a 12V-tal, így akár egy 12V-os egység is megfelelne.