Megérkezett Magyarországra is a Mozilla VPN szolgáltatása

Címkék

A Mozilla most a bevezetés keretében árengedményt ad a havi/éves előfizetési díjból. Részletek itt.

Hozzászólások

A havi 10 euró. Nem ír hozzá akciót.

Mullvad ugyanennyi, havi megújítással az évi helyett. Proton 1 EUR-ral drágább havonta az évesben, két évre ugyanannyi. Ezek már csinálják egy ideje, és nem is rosszul. 

Miert / mi ellen hasznal ilyet a nep?

Kene szavazas. ChatGPT-vel tamogatott, hogy a hozzaszolasokbol szintetizaljon egy 10 bines grafikont az eredeti kategoriakat kiegeszitve.

Pl. Németo.-ba emigrált magyar vagy, aki továbbra is nkórról akarna töltögetni, máskülönben ha nyiltan titkosítatlanul torrenteznél, ott megbüntet a valamilyen hatóság azonnal.

Pl. kifizeted a magyar netflix előfizetési díjat, de csak feleannyi filmet látsz magyarországról, mint az usa-ból.

Pl. nem akarod h. a 4ig kezében levő ISP-k lássák milyen nem-kormánybarát oldalakat nézegetsz.

Hasznal meg valaki nkort? Minden fent van a neten, online megnezheto, nem kell letolteni. Maximum programok/jatekok letoltesere kellhet, mar akinek kell. Konyvekre is van direct downloados magyar oldal, tobb mint 37000 magyar konyvvel. Zenekre szinten online megoldasok, Spotify, Apple Music es tarsai.
Netflix nyelvet a profilodban atallitod angolra, mar lenyegesen tobb tartalmat latsz mintha magyar lenne. Igaz nem a teljes USA kinalatot.

Negyig meg isp kerdesre meg ott van a Tor.

Dilligaf?

Minden fent van a neten, online megnezheto, nem kell letolteni.

Ja kerem, csak amikor elo vagy fizetve 4 streaming szolgaltatasra, es amit meg akarsz nezni, ahhoz kellene egy otodik, utana meg egy hatodik, akkor teljesen megertem azokat, akik inkabb letorrentezik. 

Konyvekre is van direct downloados magyar oldal

Volt egy konyv, amit hetekig kerestem mindenhol, e-book persze nem letezett, antikvariumban nem volt, konyvtarakban szinten nem, ncore-on meg fent volt beszkennelve. Igaz, ez nem magyar konyv volt, lehet, hogy ez volt a problema.

lenyegesen tobb tartalmat latsz mintha magyar lenne. Igaz nem a teljes USA kinalatot.

Fun fact: a medianberhez viszonyitva, az USA-ban ha jol remlik, 30-szor olcsobb "ugyanaz" az elofizetes, mint nalunk. Marmint ugy ugyanaz, hogy ott tobb tartalomhoz fersz vele hozza.

Ja kerem, csak amikor elo vagy fizetve 4 streaming szolgaltatasra, es amit meg akarsz nezni, ahhoz kellene egy otodik, utana meg egy hatodik, akkor teljesen megertem azokat, akik inkabb letorrentezik. 

This, sikerült nekik elérni, hogy kényelmetlenebb legyen a streaming, vagy faszott drága. Remekül elvagyok azzal, hogy megveszem a spotit, és ott van kb minden (ha valamelyik másikat venném meg, is ott lenne), nem zavar kifejezetten, hogy fajlagosan drágán jutok valószínűleg hozzá, mert nem valami diverzen hallgatok. Elfogadható összeg, kényelmes, csá. De az, hogy van vagy 5 faszomszar, (mind tele szeméttel) és amit esetleg néznék is, az összevissza van, hát a lótüdőt. És persze, csinálhatnám azt, hogy szépen megvárom, míg befut az évad, aztán kifizetek egy hónapot, majd lemondom, csak hát az a fránya kényelem, az.... 

4ig-es és/vagy akármilyen hasonló átpolitizált bullshitek miatt használok ilyesmiket (lehet hogy pont Fidesz szimpatizáns vagy és úgy érzed nem érint, de érdemes utánanézni milyen régről tudnak előszedni dolgokat ha kell, igy ennek nem kellene adott regnáló hatalomtól függenie, hogy amit olvasol az maradjon is magánügy). A Tor-ral pedig több probléma is van: a legfőbb két gond az az hogy veszettül lassú és hogy mivel az exit node-ok listája publikus ezért nagyon sok webhely elküld téged a búbánatba ha azokon lépsz ki clearnetre. (Tipikusan cloudflare ilyen például hogy direkt szivat tiltásokkal, captchaval, mert szerintük 99% a tor usereknek valójában szájberszpemmerhekkerbotnet.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ha polidili paranoia is a téma részévé lett emelve, a Tor nodeok 70%-át a CIA működteti. 

Elvben az "elnyomó rezsimek" alatt élőknek biztosítana szólásszabadságot, de azért megfigyelésre is kiválasztja saját magát az, aki itt keresné a korlátlan szabadságot. 

Már vagy fél éve fizettem elő az HBO streamingre úgy, hogy semmit nem néztem rajta. Volt egy sorozat amit meg akartam nézni, de nem volt rá időm. Amikor végre lett egy kis idő és megnéztem volna kiderült, hogy már egy hónapja leszedték mert csak. Valami cikket is találtam ahol az HBO-sok arrogánsan lenyilatkozták, hogy soha nem garantálták az aktuális filmkínálatnál azt, hogy jövőben mindig elérhető lesz belőle minden és csak bővülni fog. Azzal a lendülettel mondtam le az előfizetést. Ilyen feltételekkel nekem nem kell! 

Kicsit outdated hír, ráadásul Twitteren :) 
1-2 hónapja már megérkezett, nem?

Legalábbis nekem van itthon.