iOS 13.1

 ( trey | 2019. szeptember 24., kedd - 19:58 )

Megérkezett az iOS 13.1. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

khiraly, nyugodj meg! Ők _sem_ fizetnek egy fillért se!

--
trey @ gépház

Új, kakis emodzsi van-e?

Arrol nem tudok, de az uj system font az eleg jo!

Illetve epp most keszitettek elo egy eleg komoly konkurenciat a Microsoft / Sony / Nintendonak:

https://techcrunch.com/2019/09/26/apples-ios-and-ipados-13-support-multiple-ps4-or-xbox-one-controllers-which-could-be-huge-for-arcade/

Egy cimborám telójára(iPhone X) az éjszaka felkerült.

A előtte jól működő email-ezés megakadt, mert saját generált kulcs van a szerverén és a telefon nem hajlandó a régi beállításokkal használni, állandóan aggódik a kulcsra.
Tudja valaki, hogy hogyan lehetne ezen továbblökni ezt a fantasztikus rendszert lehetőleg úgy, hogy ne kelljen új kulcsot generáni/venni?

Szerintem egyszerűbb és jobb megoldás kulcsot cserélni, hivatalosan elfogadottra. Pl. Let's Encrypt-tel, HTTP-01 hitelesítéssel, ingyen. Gondolom ahol saját levelező szerver fut, oda egy HTTP szerver (legalább alkalmi futásra) elfér. Sok ilyen gondot megold.

Ok köszönöm, de van 15 Androidos teló és 1 szifon. A droidok mennek, az alma nem. Miért kell almailag belepofázni abba, hogy hogyan akarom én használni?? Lehet, hogy ki kellene dobni az utolsó almát is :)

"Rosszul fogod" :D
Amúgy a böngésződ is belepofázik, hogy nem fogad el csak úgy self signed certet.
Kb 5 perc feltenni egy letsencryptes certet, annyit eltöltesz egyéb felesleges dologgal is.. :)

"Amúgy a böngésződ is belepofázik, hogy nem fogad el csak úgy self signed certet."
Igaz, de mondhatom, hogy menjünk tovább :)

Itt az a baj, hogy nem enged tovább és nem tölti le az e-maileket.

Settings -> General -> About -> Certificate Trust Settings alatt be van kapcsolva a certre, hogy "Enable full trust for root certificate"?

Beállítások->Általános->Info

Olyan van Trust store verzio: 2018121000
Úgy tűnik, hogy nincs állítható semmi

A cert fel van telepitve?

szerk: a Trust Store Version alatt vannak felsorolva egy listaban a telepitett certek, mindegyik mellett egy checkbox, azt kell bekapcsolni, elotte nyilvan fel kell masolni a certet a telefonra, megnyitni, es igent mondani, amikor megkerdezi, akarod-e telepiteni

szerk 2: igy kene kineznie: https://share.icloud.com/photos/0UJdPkGl8WcOERynaVKKFkK8w

Csak a Trust Store Version sor van.

Előtte 12.4 volt akkor ment tökéletesen, 13.1-nél már nem :(

Akkor telepitsetek fel a certet, es ott lesz. :)

Nezopont kerdese, de szerintem rendben van, hogy a snakeoil certificate-ek nem mennek automatikusan anelkul, hogy valaki explicit nem tenne be oket a trusted listara.

+1

Kezdj el felvenni egy új fiókot, amihez ugyanazt a szervert adod meg (felhasználónév bármi lehet, nem kell igazi legyen). Amikor kapcsolódni próbál a szerverhez, hogy ellenőrizze a megadott adatokat, akkor a felugró ablakban már lesz "folytatás" gomb, amivel el tudod fogadni a tanúsítványt. Az elfogadással a meglévő fiókod is "megjavul", ezt az újat meg töröld. (Fogadáshoz és küldéshez is meg kell ezt tenni)

Bocs, nem vettem eszre a post-ot :)

Ha valakit érdekel:

2 megoldás van:

1./ fel kell vinni egy tmp postafiokot ugyanazon szerverre és beallitasokkal, ekkor le fogja frissiteni a privat kulcsot, majd torolni, mukodni fog
2./ at kell irni az imap vagy pop szerver nevet nem lezezo barmi masra(imap-tmp), lekerni az emaileket(nyilvan hiba lesz) utana visszairni az eredetire, lefrissiti a privat kulcsot menni fog :)

Tudnak az almanal a problémáról.
siralmas.

eleg bena az uj Mail, eddig lent elfert a kis zaszlo amivel tudtam flagelni, most is elferne ugyan, mert a helyere semmi sem kerult, csak kidobtak az 5-bol 3 ikont...

Engem az jobban zavar, hogy eddig, ha egy levelet ugyanoda raktal mindig, idovel automatikusan azt a mappat kinalta fel, az uj verzioban ez eltunt. Ez az egyetlen bajom vele.

Gondolom ezt nem menti és idővel újra megtanulja az AI az új főverzióban.
--
https://naszta.hu

En is erre gondoltam, de mig korabban ez 1-2 nap alatt megvolt, most ~1 het alatt ennek nyoma sincs. :)

BTW: GMail, Outlook, Exchange Server tudja ezt OOB, szabályként.
--
https://naszta.hu

Koszi, de egyiket sem hasznalom es nem is tervezem, a Mail-t szeretem. Masreszt szaballyal szerverszinten is meg tudnam oldani, nem teljesen arra van szuksegem es tudnok e nelkul elni, csak jopofa aprosag volt.

A reminder igazán szólhatott volna (vagy ha szólt csak nem figyeltem, akkor kicsit kiemeltebben), hogy upgrade után nem fogom látni a reminder-eimet macos-en csak majd catalina-ra frissítés után. Ez eléggé bosszantó, de a dark mode tetszik, ráadásul az iPadOS is egész jónak tűnik egyelőre.

Szolt az; mondta, hogy ezeket es ezeket az eszkozoket is upgradelni kell, ha updateled a Reminderst.

Ami engem zavar, hogy a reggeli ebreszto most nem csorog az oran, es idegesito allandoan a telefon utan nyulkalni, hogy le tudjam szundizni. Ha jol emlekszem csak ujra kell krealni az ebresztoket a telefonon, majd kiprobalom.