Reverse wireless charging funkciót kaphatnak a Xiaomi telefonok is

 ( trey | 2019. augusztus 1., csütörtök - 8:51 )

A reverse wireless charging funkció lehetővé teszi, hogy a telefonunk szükség szerint más eszközöket - fülhallgató, egyéb kiegészítők, akár másik telefon - tölthessen vezeték nélkül. Ezzel a funkcióval először a Huawei, majd utána a Samsung állt elő. Az új MIUI béta pedig arra enged következtetni, hogy a sorban a következő a Xiaomi lehet, amely bevezeti ezt a funkciót. Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az egyre nagyobb és 'színesebb' kijelzők, egyre vékonyabb és kisebb kapacitású akksik mellett ez egy frankó feature.

Ebben az esetben ez a kritika nem indokolt: Xiaomi Mi Mix 4: 4500 mAh

szerintem itt az előtted szóló ezt inkább pozitívumként említette, mint negatívumként. Révén itt a telefon töltené a többi "miniaksis" cuccost. Ha jól értem a cikkben leírtakat.

Hasznos feature, Samsung S10-nél is hasznos ha merül az óra, és kell egy kis nafta :)

lassan olyan lesz a wifi mint a chi

információt hordoz, energiát ad, csak fel kell tekerni maxra

És mi ez a távgyógyítókhoz képest :)

A távkóklerekre gondolsz. A távgyógyításban elég komoly potenciál van szerintem, pl. amikor egy specialista az egyik kontinensről a másikon távolról megoperál úgy, hogy egy métert nem ment, nem hogy repülőre szállt.

--
trey @ gépház

Aztán, ha elbassza, akkor kiabálhatja ő is, hogy "LAG!"

Szerintem az azóta megboldogult Gyurcsókra, és Tihanyi Vajákos Tamás-félékre gondolt a kedves kommentelő.

Releváns videók a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=8khE8gH1ozk
https://www.youtube.com/watch?v=d-fX7zoVxC8
--

Yep :)

Az ilyen vezeték nélküli töltésnek mennyire lehet jó a hatásfoka? Mennyit kell feláldozni a telefon üzemidejéből, hogy egy órával tovább hallgathassak zenét a vezeték nélküli fülesemen?

Kb 50%-os a hatékonysága és kb 30mAh-t fogyasztanak a airdots-ok (2db), szóval 1 óra hallgatásért kb 1.5%-ot kell feláldoznod a telefonod aksi idejéből (4000mAh telefon akku esetén)

Ebben az irányban nem tudom, de a Mi 9 wireless töltő brutál gyors, alig lassabb mint a saját vezetékes töltője. Sokáig úri huncutságnak tartottam (na jó, most is), de nagyon jó!

E-cigi-t is lehet majd tölteni vele? Tök gáz, amikor telefon fullon (reggel vagy irodából hazafelé menet), de a pipa off.

ha ez igaz sztem lassan mindent kütyüt wifi-vel lehet majd tölteni és minden reklám ezt fogja letolni a torkunkon

Én azért haragszom erre a wireless charging-ra mert több mint 7 évvel ezelőtt a Nexus 4 már bőven lehozta ezt, aztán valahogy sikerült a piacnak gyorsan eltüntetnie mindenből, még a drágább modellekből is, most meg úgy adják elő, mintha minimum a rák ellenszerét találták volna meg.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Wireless chargingos a Palm Pre-m 2009-bol es HP Touchpadom 2011-bol. Retentoen nehez volt raszokni a vezetekes tablettoltesre.