5 éves a KDE Plasma 5!

Címkék

A KDE ötödik és egyben jelenlegi desktop generációja, a KDE Plasma 5 (elődei: KDE 1, KDE 2, KDE 3, KDE SC 4) most ünnepli 5. születésnapját.

Hozzászólások

Nekem még mindig jobban bejön a csiligány, tapicskolós, végtelenül leegyszerűsített GNOME 3. Lehet én vagyok túl egyszerű...

Ha neked megfelel a Javascriptben osszehanyt szar egy optimalisra forditott C++ Desktop helyett, valamint jobban bejon neked, ha fel evente alapveto pluginok tornek el API valtozas miatt, raadasul hogy loszart sem tudsz testreszabni, akkor megerdemled. Nem lehet rajtad segiteni.

(Barmi mast irtal volna GNOME3 helyett, full megertenelek, meg ha fluxboxot, akkor is)

Megfelel. Azért használom, és úgy, ahogy adják. Semmit nem csesztetek rajta, szóval nálam nem "törnek" a pluginek. Nem is kell rajtam segíteni. Ha majd nem felel meg, segítek magamon. Amúgy nagyon sokáig Openbox + Tint2, meg pár kis segédprogramból összelegózott "asztalt" használtam. Egy ideig örömömet leltem a heggesztésben, de mostmár csak használni akarom.
Próbáltam párszor KDE-re váltani, de valahogy sosem tudta megszokni a szemem. Túl "szétszórt" hatást keltett az egész, nem egy egységes desktop-ot láttam.

Olyan fél-1 éve váltottam Gnome3-ról mert nagyon lassú volt a desktop és meglepődtem milyen gyors és pattogós a Plasma. Szintén újra furcsa volt mennyi beállítás van, így eléggé testre tudtam szabni. Pár apró bug van amivel lehet élni.