Beépített kriptopénztárca funkcióval bővült az Opera for Android

 ( trey | 2018. július 11., szerda - 10:42 )

Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát izé...
a stand alone megoldások is botladoznak, mi baj lehetne abból ha a böngészőbe integrálják? :)

--
zrubi.hu

lol, like...
--
"Sose a gép a hülye."

Ennek is kell majd a terabájtos lemez, hogy leszinkronizálhassa a hálózat teljes ledger blokkláncát? ^^

Nem kell, hogy meglegyen a teljes blokklanc lokalban ahoz, hogy mukodo walleted legyen...

az opera kezd systemdsedni, mindenhez fog érteni. korábban volt torrent kliens, levelező és news olvasó. ja, meg böngészésre is lehetett használni. aztán kukázták a nagy részét, próbáltak csak a böngészőnél maradni, most meg jönnek vissza a plusz funkciók.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Mi visz rá valakit egy olyan feature implementálására, ami a felhasználói bázis 0.1%< érinti?

hogy a felhasznaloi bazis tobb legyen mint 0.1%-ek ?!

A Bitmain 50 millió dollárja.

Utánakeresve valóban megmagyarázza a dolgokat:
> Bitmain has absolute control over the bitcoin mining equipment industry, and is competing against conglomerates like Samsung to retain dominance over its market.
> This week, Bitmain revealed that it has finalized its plans to purchase controlling stake of Opera Internet Browser, investing $50 million in the company. To compare the two companies, Bitmain is set to complete a $12 billion IPO, raising capital from public investors that is 100 times larger than that of Opera.
> Not only has Bitmain recorded more profit than Nvidia in 2017 but the company has announced its intent to compete with Nvidia in the artificial intelligence (AI) industry, outside of the crypto and bitcoin mining chip market. Bitmain has secured $3 to $4 billion in operating profit in 2017

via https://www.ccn.com/how-bitcoin-giant-bitmain-became-the-biggest-crypto-company-ever/

Hát kapálózik az Opera gondolom. Engem pl. a büdös életbe se érdekelt a Firefoxon meg a Chrome-on kívül más. Most ez sem nyűgözött le, talán legközelebb. :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

mi megszoktuk a bankokat, a hitelkartyakat, lassu utalasokat evszazadok/evtizedek alatt, mikozben Kinaban mindenki mobilon wechatezik, es azzal fizet mindent nagysagrendekkel kisebb overhead-el. a nyugati vilag penzugyi kulturajaval egyutt ezutan kullog, az opera meg probalkozik. mint a google, mint az apple es mas szolgaltatok "pay" megoldasai ...

Nem vagyok otthon a témában, de egy btc utalásnak mennyi a költsége és mennyi időt vesz igénybe?
Csak azért mert eddig úgy tudtam, hogy elég lassú és drága.

Egy tipikus Bitcoin tranzakció jelenleg 1.800 satoshi [1], azaz 32 Ft [2]. Az idő előrehaladtával nő a valószínűsége annak, hogy a tranzakció megtörtént, de érdekes, hogy teljesen biztos soha nem lesz: ha valaki felmutat egy olyan láncot, amiben több munka van mint a jelenleg ismert láncban, onnan csakis az abban foglalt tranzakciók a megtörténtek, egész addig, amíg valaki fel nem mutat egy addig nem ismert mégtöbb munkával előállított láncot. :) Elméletileg tehát egyetlen tranzakció sincs még lezárva (a genesis blockot leszámítva), de gyakorlatilag 60 percen belül le lehet zavarni, annyi idő után már mindenki biztosnak veszi, de sokan azonnal elhiszik, pláne ha ismernek.

[1] https://bitcoinfees.earn.com/
[2] https://www.cryps.info/en/Satoshi_to_HUF/1800/

> teljesen biztos soha nem lesz

érdekes, ha ugyanezt az OTP mondaná, akkor kitörne a polgárháború

+1

Kártyás fizetések esetén 120 napig lehetőség van "chargeback"-re a paypal utalások pedig 180 napig visszafordíthatóak. A polgárháború mégis elmaradt.

Amúgy RBF-vel visszafordítani egy tranzakciót hasonló szintű dolog, mint hamis pénzzel vagy lopott bankkártyával fizetni azzal a különbséggel, hogy ez viszonylag gyorsan, automatikusan kiderül.

Az a baj, hogy a rendszer kiterjedt, hétköznapi felhasználásra tökéletesen alkalmatlan a szűkös áteresztőképessége miatt, illetve ez a "gyakorlatilag 60 perc" is kb. nevetséges. Aki azonnal elhiszi a tranzakció megtörténtét, az egy idióta, mivel egy ideje belefejlesztettek egy lehetőséget a protokollba, hogy amíg nem kerül be blokkba a tranzakciód, addig azt visszavonhatod. Haverokkal sörözésnél az egymás közti számla kiegyenlítéséhez meg nyilván felesleges a pitykoin...

Nem véletlenül vannak annyira erőltetve a különböző payment channeles kerülő megoldások a blockchain hálózatok felett, mint pl. a lightning network. Ezeken keresztül a hétköznapi felhasználás valóban megvalósítható lenne, egy gond van velük, hogy ezek a hálózatok gyakorlatilag konvergálnak egy, a hagyományos bankrendszerhez meglepően hasonló állapotba, amikor is nagy pénzügyi hubokra bízod a pénzed. Adtak egy jó nagy pofont a kakinak.

Az RBF opcionális és a fogadó látja, hogy be lett-e billentve és mérlegelhet. Gyakorlatilag az összes payment processornak van 0 megerősítéses esete, túlzás lenne azt mondani hogy egyik se tudja mit csinál. LN esetén nem bízod a pénzed a hubokra, ugyanolyan trustless megoldás mint az onchain tranzakció és remekül működik. Nekem mobilon van nyitott LN channelem, egy pillanat alatt tudok fizetni minimális fee-vel, ugyanolyan egyszerűen mint onchain. Hamarosan az LN fizetés lesz a standard, az onchain tranzakció a kuriózum.

> de sokan azonnal elhiszik, pláne ha ismernek

Hát pénzügyeknél nálam nincs ismerős.

Akkor a Bitcoint neked találták ki: se ember, se isten, csak matematika. :)

„Elméletileg tehát egyetlen tranzakció sincs még lezárva”

A matematikai mit mond arról, hogy egy ma, 12 óra 50 perckor indított tranzakció mikor lesz garantáltan lezárva? Mert addig csak a hit marad, aminek a matematikai bizonyítása még szintén várat magára.

Az első megerősítés után az eddigi blokklánc alapján nagyságrendileg kb 0.001% az esélye annak hogy a tranzakció nem történik meg és ez exponenciálisan csökken minden újabb blokkal. Valószínűségi számítást csak az eddigi blokklánc alapján lehet végezni, arra nincs és soha nem is lesz garancia, hogy a következő blokk előtt nem állnak elő a gyíkemberek, hogy ők birtokolják a hashrate 51%-át és minden ellenállás hasztalan. Más kérdés, hogy ebben az esetben bizonyára kialakulna egy konszenzus a felhasználók között, hogy akkor innen egy új algoritmussal folytatjuk a láncot, gyíkemberek kezdhetik az egészet elölről. Aztán persze ki tudja, hogy az egészet nem-e a gyíkemberek rendezték-e meg, hogy azt higgyük győztünk?! :)

A világon mindennek csak valószínűsége van, a garancia csak illúzió.

> kb 0.001% az esélye annak hogy a tranzakció nem történik meg

A MasterCard évente 74B tranzakciót dolgoz fel, ezzel a remek aránnyal ez évente kb. 74.000.000 nemlétező tranzakció lenne.

Ezért van az, hogy komolyabb tételnél 3-6 blokkot követelnek meg. Mindenki maga dönti el neki mi az elég.

> Merchants in the United States are losing approximately $190 billion a year to credit card fraud

Szóval legalább ekkora mértékű problémáról van szó.

Lehet bármilyen kicsi a valószínűsége annak, hogy nem történik meg a tranzakció, de amíg nem nulla, addig nem elég a tiszta matematika, kell a hit is. Tehát aki csak a matematikára vágyik, annak nem megfelelő a bitcoin.

Bitcoin a gyakorlatban hasznalhatatlan fizetesre.
Az, hogy ennek ellenere minden hulye azt veszi, pontosan mutatja, hogy mennyire nem ertenek az emberek ahhoz, amit csinalnak.

A btc-t azért veszik az emberek mert abban bíznak hogy jövő héten még több hülye veszi majd, és ez nekik hasznot termel majd. End of story, nothing new. :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead