A OnePlus One is megkapta a hivatalos LineageOS 15.1 támogatást

 ( trey | 2018. június 19., kedd - 12:18 )

A OnePlus One tulajoknak sem kell már tovább várniuk a LineageOS 15.1 támogatásra. A download szekcióból immár letölthető hozzá az első 15.1-es nightly build a lineage-15.1-20180618-nightly-bacon-signed.zip képében.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Már csak az a kérdés akkor hogy hol egy howto azoknak akik iszonyat régen foglalkoztak ezzel hogy hogyan is kellene átállni hókuszpókusz nélkül :)

Ami még tudni érdemes:

Ha valaki már régen frissített, akkor szinte biztos, hogy a TWRP-ből is újabb kell. (Error: 7) Tehát célszerű azzal kezdeni.

Igen, nekem is a legújabb kellett.

Milyen verzióról ill. miről frissítettetek?
Amiatt kérdezem, mert az én OPO-mat egy kolléga vette meg, de akkor még CyanogenMod volt. Azt hiszem 13-assal használja azóta is, gondja éppenséggel nincs vele. De azért az már elég régi. Gondolom arról már csak egy tiszta telepítéssel lehet frissíteni. Bár úgy emlékszem, hogy a 14.1-nighly cyanogenmod-ról lehetett lineageos-re váltani.

Most a TWRP 3.2.1-et tettem fel. Előtte a 2.8.? volt fenn.

„akkor még CyanogenMod volt”

Az már régen volt. Akkor volt egy közbenső csomag, amit után kötelezően fel kellett tenni az akkori legelső LineageOS verziót. És csak az első verzió volt jó. Maga a közbenső csomag nem volt önállóan használható. Az csak azt biztosította, hogy nem legyen adatvesztés. Ha a mostani 15.1 verziót a 14.1-re teszed fel, akkor megmaradnak a programok és a beállítások. De az asztalra kirakott ikonok és folderek eltűnnek, így ezzel lesz egy kis munka.

nu, közben megnéztem a gyári sw van rajta azaz 13-as cyanogenmod, ahogy vettük, csak frissítgetve...gyerkőc használja, majd elkezdek vele machinálni...

Én már megcsináltam a frissítést. Volt vagy 5 perc. Letöltésekkel együtt.

--
trey @ gépház

hűha, kár hogy nem dokumentáltad :)

Hogy a viharba ne? Majd leírom.

--
trey @ gépház

Akkor megvárom :)

Redmi Note 4-en használom egy ideje már LO 15.1-et, elsőre értesítések nem akartak megjelenni néhány appnál, a Battery optimization résznél Not optimized opcióval megjavult, alap tárcsázó és messaging appokban voltak bugok, de már megoldódott az is. Aki élesben használná szerintem várjon ki pár javítást, persze lehet, hogy OP 1-re már az elejétől kevesebb a bug.

nightly

--
trey @ gépház

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem remekül működik, de az eddigi tapasztalatok alapján az akkut sokkal jobban szívja, mint a 14.1-es.

Eddig elment akár két napot is egy töltéssel. A frissítés óta van, hogy egy napot sem bír ki. Nekem a stabilitással is vannak gondjaim. Például a google kamera elszáll hdr-nél, bt hangszóróra sem tud mindig visszacsatlakozni.

Érdekes, hogy a sima Honor 8 (nem pro) is megkapta, pedig Kirin950 hajtja, és arra még a gyártó is csak kínai modelleken kísérletezős Oreo-t adott ki.

Ez egy módja lehet a sima Honor 8 Oreosításának.

--
Where do you want to go today?
[nobody@salcay:~]$_