Hivatalosan is megérkezett Magyarországra az Xbox One X

 ( trey | 2017. november 7., kedd - 9:07 )

Microsoft hírlevél írta:
Magyarországra is megérkezett az Xbox One X, minden idők legerősebb konzolja, mely a nyolcmagos, egyedi AMD processzornak, 12 gigabájtos GDDR5 videó RAM-nak, 6 teraflopos GPU-nak és minimum 1 terrabájtos háttértárnak köszönhetően minden eddigi konzolnál 40 százalékkal magasabb teljesítményt és egyedülálló 4K/60 fps játékélményt nyújt.

Bővebb információ elérhető Microsoft nemzetközi blogbejegyzésében.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Uh, remelem hogy ez nem a hivatalos MS hirlevelbol van. ("Terrabajt", "12 GB video RAM")

Es b+ de igen, abbol: https://news.microsoft.com/hu-hu/2017/06/12/hivatalos-itt-az-eddigi-legerosebb-konzol-az-xbox-one-x/

----------------------
while (!sleep) sheep++;

A wordpress blogjukon is ez van.
(más kérdés, hogy fontot választani tudni kell(ene))

Juj.
Köszi mindkettőtöknek, bedobtam a kollégáknak, hátha.

Nem hiszem ,hogy lenne ra idejuk el vannak foglalva a kenyersutessel :P

;)

--
trey @ gépház

És mi lesz belőle kinect, vásárlók meg játékok nélkül? És igen, az utóbbival arra céloztam hogy már a One -ról sincsenek sales adatok (mert a ps4 ellopta a showt).

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

És nem azért volt kelendőbb a PS4, mert valamivel erősebb volt, mint az xb1, hanem az ms "körítése" miatt. Ha ez nem változott, akkor ez a konzol sem néz túl fényes jövő elé.

PS4? lol dehogy... minden kisgyerek ájfonról meg tabletről álmodik. És ez így van jól.
Talán egyedül a nintendo keresgél jó helyen a switch-el. De még ők is hallják a jövő szavát és portolnak cuccokat mobilra.
Az összes többi konzolnak befellegzett.
Az atariboxnak azért lesz legalább egy minimális esélye mert linux lesz rajta. Tesz rá az ember egy steamet azt szevasz.
Xbox marad USA-ba, a ps4 meg Japánba.

--
GPLv3-as hozzászólás.

PS4-ből elment eddig 60 millió darab. Az azért nem minősül üzleti kudarcnak.
Azt meg megnézem, hogy valami igazán nagy és erőforrászabáló játékkal hogy fognak játszani tableten vagy smartphone-on, pl. a legutolsó Doom meg GTA is pécére meg konzolra jött csak ki.

Doom van switchre. Nagyobb gamékra ott a pc (lásd destiny2).

--
GPLv3-as hozzászólás.

Sem a switch, sem a pc nem tablet meg smartphone. Egyébként épp a pc eladások zuhannak már évek óta.

PS4 nagyon jó felhasználói élmény szempontjából (grafika, beállítások egyszerűsége, online network, van hangszóró a kontrollerben is). Olyan grafikája van több játékban hogy mindig rácsodálkozok és rájövök, hogy ezt már nincs hova fokozni, mert pixel-t nem látsz, minden tükröződik stb. Ezt nem tudod behozni tabletekre.

Nagyon jól bekapcsolta a VR élményt is, már most van rá sok játék és könnyű a használat. Kipróbáltuk, jó élmény. Annyi hogy kisebb a felbontása mint Vive és Occulus-nak.

Ami ellene szól, hogy elég drága MO-i pénztárcához. 18 és 25 ezer forint között vettem játékokat darabonként. A frissek pedig 30+ ezret is elérik. Viszont vannak azért játékok, akik folyamatosan csepegtetnek plusz feature-öket a vásárlóknak. Tehát az egyszeri vásárlás után is foyamatosan kapsz új dolgokat idővel. Igaz, ezt csak 1 játéknál láttam.

Barátom panaszkodott az XBox One-jukra, hogy közben reboot-ol meg szaggatnak a játékok. Igaz, nem tudom hogy egyedi eset-e és mennyire mérvadó.

"Olyan grafikája van több játékban hogy mindig rácsodálkozok és rájövök, hogy ezt már nincs hova fokozni, mert pixel-t nem látsz, minden tükröződik stb."

Ahahaha. Amikor a sok szoftver renderes játék után '98 körül az első 3Dfx kártyámon megláttam 800x600-ban a Hexen 2-t, 10 percig csak ültem és néztem. Majd annyit tudtam csak kinyögni, hogy "bakker, ennél már nincs feljebb".

És most hol tartunk? :D

--
trey @ gépház

"Amikor a sok szoftver renderes játék után '98 körül az első 3Dfx kártyámon megláttam 800x600-ban a Hexen 2-t, 10 percig csak ültem és néztem"

Detto, csak quake2-vel...

Én SOHA nem tapasztaltam, bár nem 24/24-ben használom.

Egy kicsit összevissza vagdalkozol a szavakkal :)

Ahogy mondták, a PS4 60 millió felett jár (500 millió eladott játékkal).
Az, hogy a kiskölykök iphone -ra vágynak még nem jelenti azt hogy ne vágynának konzolra is.
Egyébként is, mióta konkurens egy telefon meg egy konzol? Most tekintsünk el a mindenféle gyengén vagy közepesen sikeres házon belüli vagy online streamelési lehetőségektől, aki játszani akar az konzolozik vagy gamer pc-zik, és pont.

"Az atariboxnak azért lesz legalább egy minimális esélye mert linux lesz rajta. Tesz rá az ember egy steamet azt szevasz."
Erre csak egy megértő hümmögést tudok reagálni. Szerinted a geek usereken kivül ki a bánatos f.szt érdekel a linux egy konzolon? Megsúgom a szélesebb rétegek körében mindenki pont leszarja. Steam machine-ok meg vannak már évek óta, mégsem változtatta meg örökre a világot. :)

"Xbox marad USA-ba, a ps4 meg Japánba."
Erre már reagálni sem tudok mit, az xbox one-ról nincsenek is sales adatok, a PS4 meg mindenhol jól fogy.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

„aki játszani akar az konzolozik vagy gamer pc-zik, és pont.”

Most nő fel az a nemzedék, akinek soha nem lesz (otthon) PC-ja, konzolja. Mert elég neki a telefon, esetleg egy tablet. Ha mégsem, akkor vesz egy gazdaságos laptopot. Ők már ezen szocializálód[nak|tak], nekik az a játék, amit a telefonon tudnak játszani. Az egy másik kérdés, hogy szerinted a mobilos játékok nem igazi játékok, de ez vélhetőleg marhára nem fogja érdekelni őket.

Mindig lesz egy hardcore gamer réteg, aki mindig megveszi a legerősebb PC-t, vagy konzolt, de ezek száma már jelentős mértékben nem fog nőni, tehát legjobb esetben is egy stagnáló piacra lehet számítani. Aminek azért előnye is van, mert így a gyártó egész pontosan ki tudja majd számítani, hogy mennyit érdemes harware és software fejlesztésre fordítani.

Rengeteg olyan ismerősöm van a 40 feletti korosztályból, akik az otthoni PC-n játszanak, és csak akkor hajlandók bővíteni/cserélni a PC-t, ha már az új játékok többsége nem fut elfogadható minőségben. Az elfogadható minőség általában azt jelenti, hogy közepes felbontás mellett, jelentősebb akadások nélkül fut a játék. Ha olyan helyen járnak, akkor rácsodálkoznak, hogy Full HD felbontásban, 60+ fps-sel fut a játék, aztán hazamennek és tovább játszanak a gyengébb képességekkel megáldott gépükön. Ugyan az ismerősi köröm nem tekinthető reprezentatív mintának, de a tippem az, hogy a többség hasonlóan áll a játékokhoz.

Tegyük hozzá azt is, hogy megjelent egy új konzolos szereplő, az Android TV személyében. Most még nem igazán népszerű, és igazából csak az nVidia Shield az egyetlen kiemelkedő közülük, de ahogy a platform elterjed tévéken, úgy fognak elterjedni a rá szánt játékok is, és fognak megjelenni izmosabb hardverek, amik futtatják a játékok izmosabb verzióit.

A fejlesztők pedig örülnek, hiszen minimális munkával portolhatják a meglévő telefonos/tabletes játékaikat, hogy aztán eladják mégegyszer.

Amit leírtál az mind igaz, de szerintem az új generáció (akik nem desktop pc-znek és nem konzoloznak) a piachoz hozzátesz, és nem elvesz. Összességében a piac bővül. Persze érződik, hogy a desktop pc gaming hosszú távon el fog tűnni, de ott még nem tartunk. Ahhoz ki kell halnia 1-2 generációnyi embernek.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

> hardcore gamer réteg
> konzol

konzoltulajdonosként az a tapasztalatom, hogy az átlag konzol játékosnál casualabb állatfaj a világon nincsen

Vajon lehet ezt a kütyüt értelmes dologra is használni, vagy csak játékra?

Mire gondolsz értelmes dolog alatt? Ez egy mediacenter is.
Blu-ray lejátszó van benne, van rá YouTube app, Spotify app, Netflix app, meg egy csomó minden más is.

Szerintem olyasmire gondol mint anno a PS3 eseteben amig le nem tiltottak.

Mi az értelmes dolog a szótáradban egy játékkoznzol használatára?

12gb rammal eros gpu-val lehetne szamoltatni vele (neuralis halozatok, 3d render, cryptovaluta banyaszas stb)

szerk: nem tul izmos: https://www.techpowerup.com/gpudb/2977/xbox-one-x-gpu

De ez egy játékkonzol, amit te keresel, az egy PC hasonló hardverrel.

Ja, csak a MS meg a Sony beszerzesi ar alatt adja a device-t, az a hardver, ami a PS4 Proban/Xbox One X-ben van, joval dragabb lenne, ha magad raknad ossze.

12 GB GDDR5 RAM-os GPU meg melle 6TFLOPS szamitasi teljesitmeny az onmagaban mondjuk egy GeForce GTX 1070 (igaz az csak 8GB video RAM), az onmagaban annyi, mint a komplett XBox One X. Es ez csak a GPU.
Ezert kene sokaknak az, hogy szabad legyen a hardver. De hat nem ok nelkul adja aron alul a Sony es az MS a termeket.

remélem. ár-érték arányban nagyon pöpec hardvernek tűnik, remélem nem cseszik el egy teljes lezárással.


"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"

"remélem nem cseszik el egy teljes lezárással"

Nem tudom mire gondolsz teljes lezárás alatt. De ha valaha is volt birtokodban xbox, tudhatnád h. az 1 "tökéletesen" zárt fekete doboz, és csak azt csinálhatsz vele, amit Redmondban megengednek neked, azon kívül az égvilágon semmi mást nem.

Nyilván vannak rá törések, de akkor gari nyesta, és xbox live nyesta, amint észreveszik.
--

Cserébe viszont a hasonló teljesítményű PC hardvernél jóval olcsóbb az hardver. Valamit valamiért.

Megvennem, feldobnek ra egy Linux-ot es hasznalnam steam-es jatekgepnek :D
Perverz lenne, de....

"Posted június 12, 2017 By Microsoft Newscenter"

Friss, finom, ropogós ? Vagy csak a fogalmatlanságra koncentrálunk?

Nem tudom te mit nézel, de:

"World’s most powerful console, Xbox One X, launches worldwide

November 6, 2017 | Microsoft News Center"

--
trey @ gépház

Ah! Valamiért a a linket nem töltöte be s én meg mentem a hozzászólás linkjére, bocs!

Lehet akarmilyen eros, ha nincsen ra GoW, TLoU, Uncharted, Rachet&Clank, LBP, Horizon, stb, stb, stb, stb.

Multilatformokra meg ott a Steam.

Soha.Többet.1stgen.MSFT.Hardverért.Pénzt.Kiadni!

Majd esetleg a Xbox One X S-t.. csak hogy az idióta névgenerálóknak egy elbaszott tippet adjak
--

Xbox One Ten?

ugyan ezt akartam kérdezni.
-------------------------------------------------------------------------
Nem, de lehetne.

v1.10

:D