Hivatalosan bejelentették a Nokia 8-at

 ( trey | 2017. augusztus 17., csütörtök - 15:21 )

Hivatalosan bejelentették a Nokia 8-at ...

... és itt van minden, amit tudni szeretnél róla.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

600 EUR azert eleg meredek egy nokia logoval ellatott atlag androidert a korabbi verziokat nezve (5-6).

Úgy, hogy már a kis tesók (Nokia 5 és 6) is kapásból megkapják a biztonsági frissítéseket (aznap, ahogy a google telefonjai), ez szerintem megér némi felárat.

http://www.androidpolice.com/2017/08/08/nokia-5-6-start-receiving-august-security-patch-day-nexuspixel-devices/

Bár mostanában a Samsung is elég jól frissíti a csúcsmodelljeit (a 3 éves S5 még épp július végén kapott biztonsági frissítést, benne a július elejei patch-ekkel), de valljuk be, hogy nem ez a jellemző.

A security update egy dolog. Mi van a bugfixekkel? Egy darab rom nincs ra ha esetleg a gyarit le akarnad cserelni.

Valami jó kis főzött romra?

Hát persze... meg úgysem fognak belőle eladni annyit, mint egy csúcs samuból, hogy négy-öt év múlva is legyen egy-két fanatikus kölyök, aki hekkel hozzá aktuális linaeage kiadást. Ettől függetlenül az irány tök jó, hogy erre gyártóként odafigyelnek. Majd meglátjuk mi lesz belőle pár év múlva, most temetni meg még fölösleges imho.

Nem temetem csak sokallom az arat mivel egy atlag androidhoz kepest semmi pluszt nem nyujt sot...

Ezt az "átlag android" szöveget már másodszor írod, de még mindig nem derült ki, hogy mit értesz alatta. A 4/6GB RAM, a 64GB flash, 8 magos Snapdragon 835, dupla hátsó kamera, ezek jelenleg nem "átlagosak" és kb. ilyen áron is forognak.

Mármint S5-re nincsen rom? Már hogyne lenne, van LineageOS is és Android Ice Cold Project is.
Tudom, mert előbbit használom rajta.

"...kapásból megkapják a biztonsági frissítéseket (aznap, ahogy a google telefonjai), ez szerintem megér némi felárat."

Hogy is van ez? Az iPhone tularazott szar, viszont egy viszonylag normalis termektamogatasu Android "meger egy kis felarat"?!

Szerintem meg is válaszoltad a kérdésed. :) Igen, vagy olcsójánoskodsz, és egy év múlva már lóf@szt kapsz, nem frissítést, vagy veszel egy drága androidos telefont, és akkor pár évig nyugodt lehetsz. Például a 2013-as S4-et a Samu három és fél évig támogatta, azaz idén januárban még kapott biztonsági frissítést. Nem új androidot, tehát a fícsöreid azok beragadtak az 5-ös szintjén, de a biztonsági frissítéseid legalább 2016 végiek voltak.
https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-s4/GT-I9505/XEH/download/I9505XXUHPK2/118771/
Viszont az S4 az a samu csúcstelefonja volt négy éve, annyiba is került. Gondolom ugyanezt a törődést egy belépőszintű már nem kapja meg náluk. Ez ilyen. Tehát az androidnál is túlárazott szar kap csak évekig szoftveres támogatást. Gondolom az okosok kiszámolták, és erre jutottak.

Nekem ezzel nincs bajom, csak akkor el kell felejteni a "bezzeg az Apple az draga" kezdetu mantrakat :)

ahogyan apple fan oldalról azt, hogy "droidot a csóróknak".

Miert, mi baj van azzal, hogy az Android hozta el a mindenki szamara megfizetheto okostelefont?

Igaz, komoly kompromisszumokkal, aminek a mai napig issza a levet a marka es annak megitelese.

>Nem új androidot,

na ja, nekem ezzel van a gondom androidon. Kurvára nem jön be ez a biznisz modell nekem.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ennek is két oldala van, mint minden éremnek. Én is szeretek bizonyos stabil keretek között bleeding edge-en lenni, ha telefonról, táblagépről van szó. Ezért minden androidos eszközömet megtörtem előbb-utóbb (volt amit egy naposan, volt amit két évesen) és végül ment fel rá a legújabb cyanogen vagy lineage os, mert mindegyikben erős vas volt, és remekül tudták futtatni a legújabb androidot is. Viszont ott van apám, akinek a haja kihullik, ha egy ikon máshogy néz ki és ha átrendeződik a gui-ja azoknak az alkalmazásoknak vagy weblapoknak, amiket használ. Miért? Mivel nem mai csirke az öreg, máshogy áll rá az agya, és ahogy az autójában sem változik meg egyik napról a másikra az indexkar helye, működése, kinézete, úgy ugyanezt elvárja a telefonjától is. Neki sokkal többet jelent az, hogy megkapja a biztonsági frissítéseket adott verzión belül, és nem kap új android kiadást, amiben lehet, hogy csak pár dolog változott, de őt az az őrületbe kergeti.

Viszont pont ez a lényege annak, hogy az ember androidos eszközt használ: ha neked úgy a jó, hogy gyárit használsz, amire még három évvel később is megkapod a biztonsági frissítést, akkor választhatod ezt (persze ha a gyártód is úgy akarja), de ha neked a legújabb kell, akkor rootolod, és feltolsz rá egy lineageos-t, és örülsz. Ennyi.

Nekem csak a szokásos bajom van: 5.3" :(
--
"Sose a gép a hülye."

Egyetlen reményed a Sony, X Compact a mid-range, XZ Compact a high-end. Mások nem gyártanak kicsit.

Galaxy A3? 4.7 col.

Azom van. És sokkal jobban szeretnék egy kisebbet.
--
"Sose a gép a hülye."