Frissítettem Windows 10 Enterprise, version 1703 feature update-re

 ( trey | 2017. július 17., hétfő - 10:15 )

(A Frissítettem Windows 8.1 Enterprise-ról Windows 10 Enterprise-ra - avagy lehet újratelepítés nélkül is élni - kaland folytatódik...)

A szabadságról visszajőve, belépve a W10 Enterprise-t futtató gépemen az alábbi üzenet fogadott:

W10 Enterprise - 1703 feature update

- "Nocsak, nocsak ... megérkezett a Creators Update az Enterspájzba is? - kérdeztem magamban.
- "Akkor nosza, telepítsük... Restart now"

A procedúra körülbelül másfél órát vett igénybe a nem túl izmos vason (Intel Pentium CPU G860 @ 3.00 GHz / 12 GB RAM / RAID1-be pakolt WDC WD5000AAKX merevlemezek). A telepítést egy / néhány reboot szakította meg. A számát pontosan nem tudom, mert az egész folyamat távoli asztalon keresztül zajlott, a tőlem 100 méterre levő gépen.

Az utolsó újraindítást követően az alábbi üzenet várt:

1703

A telepítés sikeres! \o/

alkotoi_az_enterspajzban

A gépen immár a 1703-as feature update-tel (aka. Creators Update / alkotói frissítés) felszerelt Windows 10 Enterprise rendszer fut.

Az elmúlt egy óra alatt problémába nem ütköztem. Egyelőre Worksforme.

Folyt. köv.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha vki tudja a megoldást 1703 master browser bug-ra, ne tartsa magába plz, szívok vele pár hete :(

https://www.google.hu/search?q=win10+1703+master+browser+bug&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=M3lsWfXBN6ri8AfPsbjoCg

Nem szabad a 1703-ra panaszkodni mert letrolloznak a rajongók... :) Olvassál blogot inkább a bénázás helyett. Ez a javaslat. :)

Nekem nem volt problémám a 1703-ra frissítés után. Előtte sem. Bugba sem futottam bele (volt egy hangkimenet probléma a 1703 előtt, de az csak Linuxról átbootoláskor jelentkezett), igaz elég ritkán bootolok át rá. Persze ettől függetlenül a Win10-et egy fostalicska lassú bloatware-nek tartom, ami ráadásul rettenet ocsmányul is néz ki, meg a Start Menüje is egy ritka nagy hányinger, de ezt már megszoktuk a MS-tól. Állj át Linuxra. Abban a Courier New is megy, ha telepíted fontként, sőt, telepítés nélkül is vannak free klónjai (FreeMono, Nimbus Mono). Igaz baromi ronda, ósdi, fix szélességű, szarul olvasható, szögletes és vékony írógép-betűtípus, de ha aziránt van fétised, akkor nem csak Windows alatt élvezheted. Igaz az eddigi hozzászólásaidból ítélve nem tűnsz valami nagy informatikai vénának (már bocs, de nekem ez jött le), de gyűrődhetsz a Linuxszal, Linux Mint, sima Ubuntun kívüli Ubuntu-variánsok elég felhasználóbarátak.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

Állj át Linuxra.

Köszi a tippet, minden olyan munkaállomásomon és szerveren ahol megtehetem ott Linuxot használok 94 óta. Nincs gondom vele. De a céges gépeken nem tehetem meg, ott Win10 van. Ettől még persze tudom használni, nem halok bele a problémákba. :) Az is tény, hogy nem szántam sok időt a megoldás keresésére mert időm az nem nagyon van, főleg erre nincs. Ugyanakkor a "neked működik" az nem válasz semmire. Neked működik, nekem voltak gondjaim a 1703-al ahogy láthatóan másoknak is. De az megnyugtató, hogy úgy tűnik csak azoknak vannak gondjaik akik (állítólag) nem IT vénák. Tehát a 1703 hibátlan, bennem van a vénahiba... :-D

vmware workstation is rendszeresen összedől a 1703-on.

Ja, a Courier new. Én feltétel nélkül elfogadom hogy neked nem tetszik, de ez nem megoldás az én problémámra. Nekem tetszik még akkor is ha "baromi ronda, ósdi, fix szélességű, szarul olvasható, szögletes és vékony írógép-betűtípus". Szomorú, de ez van. :-(

Te tudod. Szabadság van, mindenki azzal mérgezi a retináját, amivel csak akarja. Régen muszáj volt írógépbetűket használni, míg csak írógépek voltak. Különben jó néhány évig a magyar Legfelsőbb Bíróság, meg jó néhány magasabb szintű amerikai szövetségi bíróság is Courier New betűtípust írt elő, a magyar az ítéletekhez, az amerikaiak a beadványokhoz is. Gondolom írógépes konzervativizmus. Annak ellenére, hogy tényleg ritka ocsmány, és ezt nem csak én mondom, hogy a betűmetszők és a tipográfusok is.


„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek stb…” Aron1988@Proharder Fórum

A Consolas pl. tök szép arra, amire a Courier New ronda:

https://www.microsoft.com/typography/fonts/font.aspx?FMID=1924

Meg nekem ez a Microsoftos C-betűs fontok készlete az, ami tetszik. De ez nagyrészt ízlés kérdése, nincs benne olyan, ami jobb vagy rosszabb.

Ha valaki Lotus (mostmár IBM) Notes-ot használ ne telepítse, mert a standard Notes kliens üzembiztosan kék halálba kergeti. A basic kliens működik. Igen szórakoztató az, amikor fejleszt az ember és a designer kliens nem tud együtt futni a basic klienssel csak a standard-el, így ha ki akarod próbálni amit csináltál becsuk, kinyit, tesztel becsuk, kinyit javít szekvenciát kell csinálni - a designer meg nem arról híres, hogy gyorsan elindul. Az okosak már tudják, hogy melyik file-t kellene az MS-nek javítania. A jelenlegi álláspont az, hogy majd egyszer.

Notes? Az még létezik? De jó ég!

--
trey @ gépház

Hat igy mar nem sokaig, hogy nem mukodik rendesen a win10-el. IBM-esek kenytelenek lesznek exchangelni helyette. :D
Szep lepes az MS-tol. Igy kell ezt csinalni/kikenyszeriteni. :D (mondjuk ebben rutinja van)

Mondjuk ha valami elmúlik egy Windows Update után és az pont a Lotus Notes, akkor az nem annyira fog hiányozni... :-)

Mondjuk az egy érdekes dolog, hogy egy teljesen user space program Kernel Mode Trap hibát okoz és ez nem nagyon izgatja az operációs rendszer gyártóját. Állítólag a Win32full.sys-t kellene javítani. Egy hónapra ígérték.
A Notes elsősorban nem levelezőszerverként jó, hanem sok helyen alkalmaásszerverként kritikus folyamatokra is használják.
Nálam szerencsére a basic kliens nem szál el - ez a hagyományos C++-ban írt kliens, csak az Eclipse alapú új. Így a használat lehetséges a fejlesztés szar.

Jaj, ha tudnád.. Vannak még elrejtett részei a világnak ahova beette magát :D
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Jó poén az Ubunutus cikkek után. De Windowsnál a kaland általában csak addig tarthat még a vas ki nem dől alóla. Utána új PC és új licenc.


Normális HUP-ot használok!

Ez inkább az OEM vonalra igaz. Az Enterprise kicsit más világ.

--
trey @ gépház

Én most cseréltem egy Win10 Pro 64 alatt alaplapot. Am3+ a foglalat, de tök más gyártó más chipkészlet. Meglepően jól fogadta, gond nélkül megy, egyedül az aktiváláson nyavalyog, mivel egy win7-ről volt upgrade anno, nem dobozos. De működni tökéletesen működik. ...magam is meglepődtem. :)

--
Rózsár Gábor (muszashi)

jevgenyij szerintem arra gondolt, hogy bukod a fizetett licensz-t ha alaplapot kell cserélned (ahogy nálad meg is történt), nem pedig arra, hogy az új vasat nem szeretné a Win10 (ha jól értem amire utalsz)

Btw, ha felhívod a MS Magyarországod és elmeséled a sztorid, akkor 1x, azaz 1 alkalommal, szerintem beaktiválják a Win10-edet.

...én arra gondoltam, hogy arra gondolt amire én, de lehet akkor nem. Mindenesetre a hardver változást látványosan jobban fogadta, mint a korábbiak. Mármint működés és stabilitás szempontjából. A jogtisztaság és licenc persze más tészta valóban.

--
Rózsár Gábor (muszashi)

Nekem az anniversary update-re mikor felment a creators akkor megette a Windows particiót maga alatt, az update molyolt kb másfél óráig majd a reboot után felismerhetetlen lett az NTFS.
Win8 pro oem volt folyamatosan frissítve amíg most el nem szált.

keress rá, biztos neked is szétvolt particionálva a disk... 2 partició esetén csinál vicces dolgokat...
http://www.thewindowsclub.com/partitions-missing-windows-10-anniversary-update

Elég súlyos.