Április 11-én érkezik a Windows 10 Creators Update

 ( trey | 2017. március 29., szerda - 16:05 )

A Microsoft csapata írta:
A Microsoft tavaly októberben bejelentett különleges frissítése, a Windows 10 Creators Update április 11-én megérkezik. A frissítés sajátosságát a különleges funkciók és szolgáltatások adják. A felhasználók ennek köszönhetően minden eddiginél jobban kibontakoztathatják kreativitásukat.

A Windows 10-et ma már milliók használják nagy megelégedéssel, a Microsoft ezért úgy döntött, hogy az operációs rendszer ne csupán praktikus segítséget nyújtson a felhasználóinak a mindennapokhoz, hanem lehetőséget adjon arra is, hogy mindenki kibontakoztathassa egyéniségét. Az alkotói szellem bennünk él, olyan területeken is, ahol nem is gondolnánk. Ha ehhez van egy jó eszközünk, mint a Windows 10 Creator, akkor az felfedezésre ösztönöz és eredményessé tehet minket a munkában és a tanulásban egyaránt.

A Windows 10 Creators Update kiemelt újdonságai:

  • 3D és kiterjesztett valóság
  • Game mode és játékmenet megosztása Beammel, amivel a játékélmény érezhetően nő, és interaktívvá válik
  • Új Microsoft Edge, frissített biztonsági és Windows Iink funkcióval, amivel a weboldalakra is rajzolhatunk, vagy szabadkézi jegyzeteket készíthetünk
  • Adatvédelmi és biztonsági frissítések

További újdonságok a legújabb Microsoft blog postban valamint a Microsoft News Center oldalán.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Stingnél már tölthető. :P

:D

Honnan?

--
trey @ gépház

Elvileg innen. De nem jók a linkjei (a nevéből amúgy is insider preview imagenek tűnnek bár lehet pont abból a buildből lett RTM.)

Ja, jó oké.

Tölthető a 4.11-es kernel!

https://cdn.kernel.org/pub/linux/kernel/v4.x/testing/linux-4.11-rc4.tar.xz

--
trey @ gépház

Backup update előtt - Restore update után :)/troll off

--
robyboy

> Adatvédelmi ... frissítések

Milyen irányba? ;-)

Másik: vajon meg fogják-e oldani, hogy a onedriveos szarjuk ne dobjon fel popupokat, hogy jelentkezzek be/whatever, ha már kikapcsoltam a guiján, hogy ne induljon el loginkor?

Erre én is nagyon várok. - (Egyszerűen nem értem, ha nem vagyunk, (és nem is akarunk..!) MS fiókkal bejelenkezve, elvileg nem szinkronizálhat, akkor minek fut? Mi értelme van erőltetni? - Főként, hogy mellette esetleg Dropbox v. Gdrive szinkron élesben működik. - Vagy mégis szinkronizál valahova valamit..?

Számomra ez mutatja leginkább, mennyit érnek a W10-ben a csili-vili, felhasználóknak szánt adatvédelmi kapcsolók... (Egy állandóan futó processz-terhelés, két éve "javíthatatlan" bug okán, minden boot-nál indulva, és indítás kikapcsolt állapotban... Ez MS-nél "életszerű" fejlesztői hiba vagy érdektelenség?) Ha szándékosan állandóan fut, minek az idegesítő, elvileg "kiléptethető" "felhő" a jobb sarokban? - Megér ez ennyit, pusztán OneDrive-reklámpopup-ként funkcionálásképpen? Esetleg más reklám "sugárzását" is rábízzák előbb-utóbb?

Filozófikus v. költői kérdések ezek, kapcsolhatóan ahhoz, hogy egy oprendszerfejlesztés mennyire elk*rv*lhat.

(Intő példa bármely disztró tisztességes fejlesztőinek arra vonatkozóan, hogy pénzkeresést nem így kell megoldani. Ezen a módon sugárzott reklámok sokkal nagyobb "ellenhatáskiváltók" mint bármely más reklámmédia használatával elérhető negatív "eredményesség". - Végre fel kellene ismerni ezt. - Ez nem Facebook, index.hu, stb., ez oprendszer, ezen belül kétszer kidobott minden forint, amivel a reklámoztatók, popup-ok segítségével nagyobb bevételre törekednének. - Okos felismerés és belátás, belátás kéne.., meg új, piac által elismert pénzkeresési modell! A Kényszerítő modellek nem sokáig működtethetők piacgazdaságban, mert a pénzköltés törvényszerűségei mindig módot találnak arra, hogy megkerüljék.)

(Tudom hosszú már.., de még annyit, ha a átlagfelhasználó küzd a rendszerkezeléssel, (pánikol és sokszor értetlenkedve néz ki a fejéből, néha talál megoldást és örömmel homlokon csapja magát és ráüt a billentyűre, elvétette, stb.,- vissza ismét... - Nos ez a "működési kererendszer" nem jó táptalaja egy zavaró reklám popup-ban megjelenő hírdetés tartalmának pozitív fogadásához. Be kellene látni ezt...)

Bár tweak-elni ugyan lehetne, de nem szeretek élesben használt, élvonalbeli rendszereken a fejlesztői szándékok ellen "nyomulni"...

Lehet lokális felhasználó+MS fiókkal szinkronizálni, Task Managerből ki is lehet iktatni.

Én ennek: https://techjourney.net/disable-or-uninstall-onedrive-completely-in-windows-10/ segítségével egyfelől eltávolítottam a OneDrive-ot, másfelől a ráutaló beépülők nagyrészét is elrejtettem. Így nem fut, az tuti. A cortanával kéne még hasonlót megtenni, meg a search többi részével...

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Majd az update-nél szépen visszarakja.

--
robyboy

Candy crush saga is good. :P

Egyébként ha nem az MS lenne ezzel nem is lenne baj. (That happens when they go from "we will fuck you wherever we can" to "freemium" (still you even have to pay even for that :P) :))

Eddig hatszor kúszott vissza, általában két pillanattal azután, hogy neten leírt módszerekkel tiltottam.

Most group policyval nekimentem, nagytakarítottam, meglátjuk.

De mostanában annyi hiszti jön elő laborok közben, hogy az már gáz. Nem lehet úgy oktatni, hogy a kezelőfelületen letiltott alkalmazások random felugró ablakokkal szakítanak meg. Következő félévtől Linuxra állunk, megdöbbentő, hogy azzal is kevesebb a baj.

Enterprise quality software. Azt, ja.

Nekem a linkelt módszer után nem kúszott vissza. Win10 pro, x64.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Nem emlitik a cikkek, de lesz banner vagy nem a file manager-ben?

Ha lesz akkor egy ubuntu kampany is raferne a napra.

Szerintem ezt nem merik meglépni, iszonyat hiszti lenne belőle. Esetleg kiadhatnak belőle egy ingyenes verziót (hasonló elven mint a W8 bing), ott beleférne az ár/érték arányba a reklám, de fizetős OS-be nem.

szerk: most nézem, hogy tényleg játszanak a gondolattal. Azigen.
https://betanews.com/2017/03/08/disable-ads-file-explorer-windows-10/

2 hetes HUP hír

--
trey @ gépház

több frissen telepített W10Pro kézzel meghívott update menüjében is felvillant egy-egy pillanatra Alkotói Frissítés néven, majd el is tűnt. másfél hete találkoztam vele először. az update ismeretében annyira nem lepett meg az ilyen "hiba", amikor kell akkor talán majd ott is marad a listában :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Közben a Skypeba érkezik a Malware on demand (tm) feature.

Jól emlékszem, hogy az Anniversary Update megnehezítette az updatek felügyeletének kezelését? Úgy értem, hogy előtte még működött helyi group policy kapcsolóval, hogy én rendelkezzem a telepítésről, mintha ezt kivették volna.

A 1511 a végére egész stabil lett, mivel sokat szívtak kollégák munka kapcsán, így hónapokkal később tettem fel a 1607-et, biztonsági frissítések ettől függetlenül jöttek az előzőre is. Múlt héten sikerült megjavítani az engem érintő bugokat 1607-en, azt hiszem nem szeretnék megint felülni a szopórollerre, hogy egy instabil 1703 új verzió újratelepítse a windowst és részlegesen migrálja a meglévő konfigurációt, ahogy az előző is tette. (Ha valaki nem értené: minden major update újratelepíti a win-t és migrálja a régi beállításait, több vagy kevesebb sikerrel, lásd windows.old létrejötte utána).

Ez egy átlag enterprise usernek vajon mennyivel teszi könnyebbé az életét?

Sokkal, mert tegnap megtudhattuk a Microsofttól Nadella úr látogatása kapcsán, hogy "A Windows 10 támogatja a cég digitális átállását".

--
trey @ gépház

Ugyan trey, mondhattad volna szebben:

A Windows 10 Creators Update felszabadítja az alkotás képességét nem csupán a nagyvállalati, hanem a közepes vállalati, kisvállalati, mikrovállalati és nem vállalati szervezetek munkatársai, partnerei, ügyfelei, valamint ezek közeli hozzátartozói számára. A kiberbiztonsággal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásában áttörést jelentő Ransomware Elimination for System Center Endpoint Protection szolgáltatás számos kéretlen reklám megjelenítésével éri el, hogy a Felhasználók lehetőleg inkább ártalmatlan hirdetésekre, idővel pedig semmire se kattintsanak rá, ezzel csökkentve a ransomware-ek aktiválásából fakadó potenciális károkat. A Windows 10 Creators Update minden Felhasználót segít kiszabadítani a síkgeometria fogságából. 3D-ben könnyűszerrel megoldhatóvá válnak olyan 2D-ben megoldhatatlan, nagyvállalatok számára égető problémák mint síkidomoknak egy körrel határolt térrészből való elmozgatása. A 3D minden Felhasználó számára végtelenszer több lehetőséget jelent! Kiemelten fontos a munkaidő kötöttségeitől megszabadított Felhasználók számára a Night Light, mely lehetővé teszi, hogy éjjel a gyermekek és a significant other elalvása után a számukra sokkal kényelmesebb színhőmérséklet mellett folytathassák a munkát pirkadatig. A beépített pirkadatfigyelő ilyenkor automatikusan nappali fényre vált, hogy a nagyvállalati Felhasználók munkája ne szakadjon meg, ezáltal is növelve a szervezet hatékonyságát és biztosítsák, hogy mind az egyének, mind pedig a szervezetek nagy dolgokat érjenek el.

Üdv,
Marci

:D

Oké, csak engem ezért nem fizetnek :D

--
trey @ gépház

Ahogy engem sem. :)

Üdv,
Marci

Sajnos engem sem, pedig igény(em) lenne rá :(

Ez bing translate? ;)

Idézet:
A kiberbiztonsággal kapcsolatos felhasználói élmény fokozásában áttörést jelentő Ransomware Elimination for System Center Endpoint Protection szolgáltatás számos kéretlen reklám megjelenítésével éri el, hogy a Felhasználók lehetőleg inkább ártalmatlan hirdetésekre, idővel pedig semmire se kattintsanak rá, ezzel csökkentve a ransomware-ek aktiválásából fakadó potenciális károkat.

Nem, az a "Váltságdíjvigyáz Megszüntetése a Rendszer Központ Végpont Védelem számára" lenne.

Üdv,
Marci

A Windows Update munka 10 mentesít az alkotók képessége, nem csak a gazdálkodó, de is a középvállalkozás, kisvállalkozás, mikrovállalati és nem vállalati szervezetek személyzet, partnerek, ügyfelek és hozzátartozóik. Növeli a kiberbiztonsággal, a felhasználói élmény áttörést Ransomware megszüntetése rendszer központ Endpoint Protection service felhasználó, lehetőleg több ártalmatlan hirdetéseket, és semmi kattintson idővel, csökkentve ezáltal bemenet-ransomware eredő nagyszámú kéretlen reklámok megjelenítésével. A Windows Update az összes felhasználó számára, hogy segítsen kiszabadítani a síkgeometria 10 alkotók. 3D-ben ez könnyen válhat egy 2D-s megoldhatatlan problémákat, nagyvállalatok, égő egy kör tagolt térrészből síkidomoknak a mozog. A 3D-s az összes felhasználó számára is végtelenül több lehetőséget! Megszabadult a megszorítások a munkával töltött idő nagyon fontos, a felhasználók, az éjszakai fény, amely lehetővé teszi, hogy significant.â € gyermekek éjszaka, és a többi elalvása után a sokkal kényelmesebb, számukra, hogy továbbra is a munka a szín hőmérséklet hajnalig. A beépített pirkadatfigyelő automatikusan vált a nappali fény, hogy a vállalati felhasználók dolgozni, könnyezés, így a a szervezet hatékonyságának növelése és annak biztosítása érdekében, hogy mind a magánszemélyek és a szervezetek lehet elérni nagy dolgokat.

HU>ENG>HU #Bing
btw kicsit meglepett, jóval szarabbra számítottam

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"A lélek kész, de a test erőtlen" --> "A vodka jó, de a hús vacak"? ;)

Üdv,
Marci

"A Windows 10-et ma már milliók használják nagy megelégedéssel.."
:)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekem ettől a Anniversary meg Creators Update, meg hasonló barom elnevezésektől van herótom, meg ilyen Build 15063.11-es gyökérségtől, de ki nem állhatom a linuxos (ubuntus, stb.) alliteráló és egyéb kódneveket (pl. Debian) sem. Mi a rákért nem lehet Win 10 SP1-nek, SP2-nek hívni, vagy Win 10.1-nek, 10.2-nek, Linux fronton meg simán Ubuntu 17.04-nek, meg Debian 8.7-nek vagy valami, legalább tudni lehetne, hogy melyik kiadáshoz képest újabb. Nem igaz, hogy a marketingesek meg az öltönyös-nyakkendősök ennyire ráérnek.

De ennyire ráérnek.

Vajon a "nem akarom, hogy ez a szar folyamatosan újraindítgassa a gépem" kapcsoló visszakerül?

Pl. Win10piracy, és kikapcsolod.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség