"A Microsoft első embere Budapesten"

 ( trey | 2017. március 30., csütörtök - 20:37 )

A Microsoft csapata írta:
Március 30-án Magyarországra látogatott Satya Nadella. A Microsoft vezérigazgatója a digitális átalakulásról tartott nyilvános előadást Budapesten, valamint helyi vállalkozókkal, egyetemi hallgatókkal és startupok vezetőivel találkozott.

Satya Nadella március 30-án a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Microsoft Future Decoded rendezvényen tartott előadást. A redmondi világcég első embere a digitális átalakulásban rejlő lehetőségekről beszélt a magyar hallgatóság előtt.

Nadella beszédében kiemelte, hogy nagy örömmel osztja meg Magyarországon is gondolatait kedvenc témájáról, a digitális technológiákról. Hozzátette: azért is jött ide, hogy tanuljon a magyar példákból. Beszédében aláhúzta, hogy a digitális transzformáció milyen lehetőségeket tartogat a magyar fejlesztők számára, emellett több sikeres magyar vállalatot is kiemelt, köztük a Mol-t, a Netpincért, az OTP-t és a HungaroControl-t, amelyek innovatív szemléletükkel, a technológia nyújtotta lehetőségeket kihasználva új utakon járnak.

“Rengeteg helyi innovációt ismerhettem meg és biztos vagyok abban, hogy a számuk a jövőben tovább fog növekedni” – emelte ki beszédében Nadella.

Idézet:
Nadella röviden utalt a Netpincér történetétre, amely Európa első online ételrendelő szolgáltatása volt, és 18 évvel ezelőtt két magyar kollégista álmodta meg. Ügyfeleik különböző platformokon működő chatbot segítségével kommunikálnak velük és elvárják, hogy a szolgáltatás mindenütt egyformán magas minőségű legyen. Az Azure platformoktól és programozási nyelvektől függetlenül képes ugyanazt a magas szintű ügyfélélményt biztosítani.

A vezérigazgató további pozitív vállalati gyakorlatként emelte ki a MOL Dunai Finomító példáját. Itt Azure Machine Learning felhőszolgáltatásban futó gépi tanulási algoritmusok segítenek a szenzorokból érkező rengeteg adatból üzletileg értékes következtetéseket levonni.

További példa a HungaroControl, ahol a Windows 10 bevezetése támogatja az üzleti folyamatok optimalizálását és a kiberbiztonság fenntartását, mindezt az IT háttérinfrastruktúra modernizálásával. A Windows 10 támogatja a cég digitális átállását.

Végül szó esett az OTP újdonságáról is. A bank ugyanis elindította az Azure alapon működő eBiz szolgáltatását, amely kulcsszerepet játszik a digitális átalakulásában. Az eBiz újszerű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a kis- és középvállalatok számára. A szolgáltatás előnyei közé tartozik, hogy a pénzügyi tranzakciós adatokat minden érintett fél (pl. vevő, szolgáltató, kereskedelmi parterek) ugyanazon a platformon keresztül érik el, így átlátható és valós idejű visszajelzést kapnak az aktuális helyzetről. Ennek köszönhetően könnyen hozzáférnek a kiadott és beérkezett számlákhoz, a könyveléshez szükséges adatokhoz, ellenőrizhetik a készpénzforgalmat, valamint naprakész információkat kaphatnak az aktuális pénzügyi eredményekről anélkül, hogy igénybe kellene venniük saját, nem felhőalapú rendszerüket.

Nadella több start-up vezetőjével is találkozott, akik arról beszéltek, hogy a felhőalapú üzleti technológia használatával hogyan tudnak a világpiacra betörni. Ezek között a cégek között voltak már a felhőben született start-up-ok és olyan kisvállalatok is, amelyek először használták a Microsoft Azure felhőszolgáltatást Magyarországon. Ezt követően jelentős pénzügyi és telekommunikációs vállalatok első embereivel és kormányzati szakértőkkel vitatta meg a digitális technológia gazdaságélénkítő szerepét.

A Microsoft vezetője a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre (BME) is ellátogatott, ahol egyebek mellett a mesterséges intelligenciában rejlő potenciálról és az IT jövőjéről osztotta meg gondolatait az 500 hallgató részvételével zajló kötetlen beszélgetésen.

BME-s látogatása során külön találkozott a Microsoft DigiGirlz programján belül a számítógépes kódolást tanuló fiatal lányokkal is. A program kivitelezésében a Skool Alapítvány szakértői segítettek. A Microsoft program lényege, hogy fórumot teremt diáklányok számára ahhoz, hogy megismerjék azokat a lehetőségeket és karrier utakat, amelyeket a technológiai szektor rejthet a számukra, egyúttal betekintést kapjanak a legfejlettebb technológiák világába. Ezzel a céllal összhangban arra bátorította Nadella a lányokat, hogy válasszanak tudományos, informatikai, vagy matematikai pályát és tanuljanak meg kódolni.

“Rendkívül inspiráló megtapasztalni az új digitális korszak születését. A mai nap, és Satya Nadella látogatása arra mutat rá, hogy a Microsoft víziója, hogy hozzásegítse a jövő nemzedékét ahhoz, hogy többre legyen képes, valóra vált, és a magyar sikertörténetek is ezt támasztják alá” – emelte ki Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

További információk a Microsoft News Center oldalán.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"További példa a HungaroControl, ahol a Windows 10 bevezetése támogatja az üzleti folyamatok optimalizálását és a kiberbiztonság fenntartását, mindezt az IT háttérinfrastruktúra modernizálásával. A Windows 10 támogatja a cég digitális átállását."

:D

--
trey @ gépház

Az efféle marketing-üzeneteknek az az igazi tragédiája, hogy általában valami létező, műszakilag-üzletileg értelmezhető dolgot redukálnak és higítanak odáig, hogy az puszta homeopátiának (=marketing bullshit) tűnik a végén...

Üdv,
Marci

ó, ma a fél világ elment expózni, egyes filléres webáruházak meg délután kettő körül letérdeltek egy 20 percre mindenestül...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Szerintem ezt nem ide szántad.

Üdv,
Marci

Terdeles kozben Mekka fele neztek?

Na, mit mondott, mikor lesz RDNSS opció támogatva?

:D Na igen, ez valoban jo kerdes...

Ejnye, most nem készült Egg Attack!2 flash game. Már a magyar humorérzék sem a régi. :)

Szegény dékáni hivatalos kolleganőnek épp elég stresszes volt megszerveznie a security, úgyhogy a vele való együttérzés jegyében én most örülök ennek.

Madárinfluenza idején túl drága a tojás. Emiatt görcsölt a csajszi?

Egyfelől nem vagy vicces, másfelől nem csajszi, harmadrészt még nem, hanem egyszerűen azért, mert ő egyeztetett a különféle biztonságiakkal, akiket Satya hozott, meg egyéb ilyenek.

mindjart megsajnalom!

Jajj, faszom!

?

Bevallom soha nem értettem igazán ezeket a tortás-tojásos eseteket. Van egy cég, ami abban a környezetben ahová született azzá fejlődött ami. Ezen mit fog változtatni az, ha alapító arcába nyomnak egy tortát?

---
Science for fun...

Pedig a cirkuszban sokan röhögnek rajta! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

nem szeretem az m$-t. Ellenben ez a Satya legalább akar változtatni a dolgokon. Igaz borzasztó rosszul nyúl a windózhoz. Telemetria, hirdetések, magánszféra sértések, etc.
Ballmerhez képest még így is egy földre szállt angyal.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Well...
Én azt látom, hogy ami jól ment a ballmer érában, az jól megy most is. Ami akkor szarakodott az most még jobban. Ez azért nem egy sikertörténet...

Következő hír: a budapesti önkormányzatok átállnak win10-re. Ehhez minden létező kliens és szerver gépet cserélni kell.

Nem ezt hívják rendszerváltásnak?

----------------
http://nagyorgy.com

Hajra Microsoft!

Ez jo szoveg?

Na ki erti? Amugy bekaphatja mindenki; de nem az enyemet.

Jok a kepek, EXIF szerint a creator tool: Adobe Photoshop Lightroom 6.8 (Macintosh). Gondolom a fotos sajat cucca, de akkor is vicces :)

Milyen gépre is jelent meg az Office először?

Szóval szerintem ennél nagyjából minden más viccesebb lenne...
-Microsoft Office Picture Manager (Office 2010 version) / Windows 7
-Darktable / Linux
-ACDSee Ultimate 10 crack by nrg / Windows 10 KMSpico activated

Üdv,
Marci

Csak Windows 10 alatt hiányzik az ő betűtök a címben? :)
(Valamiért a nyugat-európai verzióját húzza le a Segoe UI webfontnak. :D)

A "served by NGINX" szerintem viccesebb :)

Az kimaradt, hogy az MS bejelentette a jövő mobil platformját: http://www.zdnet.com/article/microsoft-touts-microsoft-customized-edition-of-samsung-galaxy-s8/