Elérhető tesztelésre az openSUSE Leap 42.2 RC1

Hozzászólások

Feltettem egy virtuális gépbe, eddig tetszik... este megnézem, packman repó van-e már, és lehet meglépem a dist ugprade-t az otthoni gépemen...

Ami pozitívumot eddig láttam:
* a display manageren alapból lehet felhasználónevet és jelszót megadni (nem helyi fiókokkal elég szívás, ha nem...)
* a KDE végre nem dobja el az értesítéseket, mint a 43.1-ben levő verzió (mármint megjeleníti, aztán eltűnik, ha nem láttad, ígyjárás... visszahozták a korábbi működést, hogy megmaradnak)
* úgy rémlik ez az első, hogy release váltásnál nem kezdték el nulláról a teljes külsőt átfaragni (mindig világos - sötét, zöld - fekete, ... váltásokkal :) )

Szerk.:
Ami negatívumot eddig láttam:
* a display manager nem local felhasználónál nem jegyzi meg, hogy ki lépett be utoljára (ha meg nincs is local user, akkor nem ír semmit, de jelszót azért elfogad hozzá :) )

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

> * a KDE végre nem dobja el az értesítéseket, mint a 43.1-ben levő verzió (mármint megjeleníti, aztán eltűnik, ha nem láttad, ígyjárás... visszahozták a korábbi működést, hogy megmaradnak)

Minden értesítés megmarad a rendszerértesítések ikon alatt, mint a KDE4-ben, vagy csak a rendszer értesítésnek kinevezett értesítések, mint eddig és csak valami KDE5 anomália volt ebben?

(KDE4-ben az alkalmazások értesítői is megmaradtak a rendszer értesítésekben, choqok, ktorrent, stb, KDE5-ben meg csak a "rendszer" értesítései: fájlmásolás, új eszköz csatolás stb, az alkalmazások értesítései meg pop-up, ha lemaradtál így jártál. Tehát abban reménykedek, hogy végre minden értesítés megy a rendszer értesítésekbe is, nem csak pop-up ablakba x másodpercig)

Oh, és sajnos de :( Túl hamar kezdtem örülni (ezekkel a rendszerüzikkel nem találkoztam a 42.1-en, ezért tűnt úgy, hogy végre rendet raktak)

Kipróbáltam egy notify-send-et, megint eltűnik :(

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)