CloudFlare - Miért használjuk a Linux kernel TCP stack-jét?

Címkék

Egy friss blogbejegyzés nyomán merült fel a kérdés, Miért használjuk a Linux kernel TCP stack-jét? Nyomán egy rendkívül érdekes beszélgetés indult a Hacker News-on. Ezen felbuzdulva a CloudFlare-nél dolgozó Marek Majkowski úgy érezte, hogy neki is el kell mondania, hogy ők miért használják a Linux kernel TCP stack-jét.

Hozzászólások

Nem tudom, nem értek hozzá, de lévén egy globális (és főleg mivel bizonyos körülmények között ingyenes) reverse proxy szolgáltató, sokkilences rendelkezésre állást gyarlóság elvárni tőlük. Rosszul látom?

Ellenpéldakent ott van a böszme Microsoft: fizetsz havonta relative(!) sokat h. tudjál xboxolni a haverokkal, és mégis mindig döglődik a LIVE-on valami havonta sokszor.

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Miért használják? Talán mert nincs más ami ennyire jó arányt ad tudás / ár-ban? ;)

Nyilván alaptalanul, de van egy olyan érzésem, hogy az ilyen 'csináljuk a hálózatosdit userspace-ben' koncepció oda vezet, hogy a releváns 90 RFC-ből implementálnak 45-at, a többi meg remélhetőleg olyan esetekre vonatkozik, ami nem fog előfordulni. Ha meg mégis, akkor újratervezés.
(Persze az valószínű, hogy kernel sem 90-et implementál, hanem mondjuk 60-at.)

Irrelevans, hogy a kernel hany RFC-t implemental, a Linux kernelt sokkal-sokkal tobben hasznaljak, egeszen extrem celokra is, ha kibukik, hogy hianyzik egy RFC, beletoljak. Egy custom userspace gany eseteben viszont jo esellyel ez sosem fog kiderulni, pont mert joval kevesebben hasznaljak.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik