Támogasd adód 1 százalékával az FSF.hu Alapítványt

 ( gyarakilaszlo | 2016. január 30., szombat - 8:37 )

Az FSF.hu Alapítvány 2006-tól kezdve tudja fogadni az 1%-ot. Mindenki, aki személyi jövedelemadót (SZJA) fizet, felajánlhatja adója 1%-át egy közhasznú civil szervezetnek, további 1%-át egy egyháznak. Ez semmibe sem kerül, csak egy kis odafigyelésbe. Kérjük, adóbevallásodkor gondolj ránk, add adód 1%-át az FSF.hu Alapítványnak. Ezzel többek közt a Firefox, a Thunderbird, a LibreOffice, a GNOME asztali környezet magyar verzióját, a Hunspell helyesírás-ellenőrző fejlesztését és a szabad szoftvereket megismertető konferenciáinkat támogatod. Ez a legfőbb bevételi forrásunk.

Ha elégedett vagy a munkánkkal, és egyetértesz céljainkkal, kérjük, ajánld fel nekünk az adód 1%-át.

A kedvezményezett adószámát az adócsomag részét képező adatlapon, perforált íven kell feltüntetni, vagy a külön nyilatkozatot egy normál borítékba kell beletenni. Amit a rendelkező nyilatkozatra rá kell írni, ha nekünk kívánod adni adód 1%-át:

A kedvezményezett adószáma: 18247806-1-13

FONTOS!
A rendelkezésed csak akkor érvényes és teljesíthető, ha a nyilatkozaton a kedvezményezett adószámát, a borítékon pedig a NEVED, LAKCÍMED ÉS AZ ADÓAZONOSÍTÓD JELÉT pontosan tünteted fel.

További támogatási lehetőség
Legfontosabb bevételi forrásunk az SZJA 1%, de az alapítvány fogad adományokat is. Ha teheted, kérjük, segíts. Alapítványunk közhasznú szervezet, ezért az Alapítványnak nyújtott támogatás után adókedvezmény vehető igénybe.

Számlavezető bankunk és számlaszámunk:
Erste Bank, 11600006-00000000-07601138

A támogatási adatlap letöltéséhez látogass el weboldalunkra, vagy lépj velünk kapcsolatba.

Egyéb támogatás
Nagy örömmel fogadjuk fordítók, programfejlesztők segítségét, de szívesen veszünk minden támogatást, amely közelebb visz az alapítványi cél eléréséhez.

A támogatások felhasználása
A kuratórium a munkák fontossági sorrendjének meghatározása során figyelembe veszi a támogatók véleményét. Ha a támogató elégedett az alapítvány munkájával, természetesen a kuratóriumra bízhatja a támogatás helyes felhasználásának megtalálását.

Amennyiben beleegyezel, a neved is feltüntetjük az alapítvány támogatói oldalán. A támogatók év végén tájékoztatást kapnak az alapítvány éves munkájáról. Az értékelő levélben küldjük el a támogatást igazoló papírokat is.

Kuratórium és aktivisták
FSF.hu Alapítvány
Élj szabadon, használj szabad szoftvert!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem tamogatom.

Es szektakat sem tamogatok.

Ez nyilván nem igaz, hiszen, ha fizetsz adót (márpedig fizetsz), akkor a Kormány nevű szektát támogatod.

--

nTOMasz
"The hardest thing in this world is to live in it!"

miért nem?

Engem is érdekel, hogy miért nem! Én támogatom! Ahogy a kerékpáros klubbot is! Kár hogy csak egy 1%-ot lehet így kiosztani, én adnám mindkettőnek.

én a szektákra gondoltam, de nem volt komoly a kérdés :)

Azt mindenki eldönti, hogy hasznosnak érzi-e az FSF.hu Alapítvány munkáját és vagy oda adja az 1%-át, vagy nem.

De annak mi értelme, hogy te ideírod, hogy nem? Minden alapítványnak odaírod? Tényleg érdekelne, hogy ez valami ilyen bennmaradt idegesség valami miatt, vagy mi az oka?

Antiszociális.
--
♙♘♗♖♕♔

How about no. Ezert korcsosul az IT, magyar windows server, magyar linux es tarsai (csikozas, raid tunder, gagyi terminal, forrocseres merevlemezpolc, stb) XD

Akkor nem lennének ilyen szépségek:
"A távoli asztal szolgáltatások beépülő modul egyidejűleg használt rendszerhéjainak száma túllépte a megengedett mennyiséget. Indítsa újra a Kiszolgálókezelőt, majd próbálja újra."

/o\
------------------------
{0} ok boto
boto ?

Szerintem inkább a szűk látókörű programozók miatt.
--
♙♘♗♖♕♔

Rejtett subscribe, mert egy-két hozzászólás miatt már most fogom a fejem.

Még nem döntöttem, de szerintem idén is valamelyik állatmenhelyet fogom támogatni (az azért mégis közvetlenül, kiszolgáltatott életekről szól), de közben masszívan anyázni fogom a magyar államot, amiért a másik 1%-ot csak egyháznak ajánlhatom fel (akkor meg már inkább rohadjon meg az egész és legyen az államé). Nem akartok egyházzá alakulni? :) Mert az összefoglaló azért elég tetszetős, még ha mások nem is látják a szükségességét a fordításoknak (gondolom még nem találkoztam a felhasználó nevű állatfajjal, aminél nem munkaköri elvárás az angol nyelv ismerete)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Az alapitvanyi 1%-ot most is az FSF-nek fogom adni (eddig mindig ok kaptak), amivel gondban vagyok, az az egyhazi.
Kereszteny/zsido/muszlim vonalnak nem fogom (foleg a kozelmult esemenyei miatt.. eddig a katolikusok kaptak, de Zsoti vasarnapi amokfutasa ota tiltolistan van mind), RTP szinten kiesett, kb. a krisnasok meg buddhistak maradtak. Egyelore az elobbi all kozuluk jobban (allatvedelem meg a fantasztikus kajaik miatt), de meg nem dontottem el. Ha lennenek nalunk Yen buddhistak, mar megkaptak volna. :)

--
Is that a banana in your pocket, or are you just happy to see me?
Neither, it's my new iPhone.

Bocs ha tájékozatlan és túl kocka vagyok, de az RTP melyik egyház? Nekem csak a Real-time Transport Protocol jut az eszembe róla :)

Az megvan, hogy nem kötelező rendelkezni az egyházakról? Engedd el ezt, ne stresszelj rajta. Egyébként is ottfopik itt, ugorjunk.

--
trey @ gépház

> krisnasok

OFFTOPIK, de a szivem hasad meg, amikor azt a rengeteg elvesztegett fiatal eletet latom az utcakon a krisnanak agitalva.

Multkor az Auchan parkolojaban egy tok jol kinezo csaj jott konyvet arulni nekem.
El is vittem Visegradra, hogy egy picit lasson vilagot is:)
Ra kene csorognom, hogy mi van vele, hatha mar nem krisnas. Annyi mindent kezdhetne az eletevel, kar elvesztegetni olyan fiatalon...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Megtettem.
Annak ellenére, hogy magam is falnak megyek a magyar nyelvű programoktól. De úgy gondolom, hogy a nyílt felhasználói-programoknak segíti az elterjedését.
A helyesírás-ellenőrző fejlesztés pedig ++

### ()__))____________)~~~ #################
# "Ha én veletek, ki ellenetek?" # E130/Arch

Noha magam nem használok semmilyen informatikai rendszert magyarul, jó pár száz felhasználóm van, akinek nem tudnék odatenni angolul pl. egy Firefoxot, egy LibreOffice-t, vagy mondjuk egy ticketing rendszert. Emiatt szerintem fontos. Ez az egyik.

A másik pedig, amit említettél, a helyesírás-ellenőrző. Napi szinten használom.

--
trey @ gépház

Örökös vita van ebből, hogy szoftvert csak angolul kell használni, és minek lefordítani. A szabad szoftver a választásról szól: te döntöd el, hogy mit használsz és hogyan állítod be. Ebbe beletartozik a magyar nyelvi csomag is. Ha nincs magyar csomag, nincs miből választani. Nem kell feltelepíteni, de megvan rá a lehetőség. Ha automatikusan települ, akkor is lehetőség van nyelvet váltani, vagy drasztikus esetben letörlöd a hu.mo fájlt.
Én szabad szoftvereket fordítok, és a jövőben is ezt fogom csinálni. Ezzel olyanokhoz is eljuttatjuk a szoftvereket, akik nem beszélnek angolul.
Zárjuk le azt a vitát lehetőleg örökre azzal, hogy ha hideg ráz a magyar fordítástól, akkor egyszerűen nem használod (és nem teszel rá negatív megjegyzéseket!), ha pedig magyarul szeretnéd használni, akkor megköszönöd a fordítónak vagy az FSF.hu Alapítványnak.

Ez mindenkinek szól, de csak egyetlen válasz gomb van. Nem kifejezetten arra a személyre szerettem volna ezt zúdítani, akinek a válasz gombját megnyomtam.

az arany kozeput az lenne, hogy a konzolos programok angolul beszelnenek, a grafikaiak magyarul.
Nagyon idegesito, amikor az apt-get magyarul beszel vissza...
Egyszeruen elvagjak az emberek jelentos reszet ertelmees stackoverflow/bugreportok linkjeitol.
Es itt nem Mo-ra gondolok, ez van nemeteknel, spanyoloknal, etc.
Egyszeruen a bugreportokat nyelvekre szegmentaljak szet.
Van olyan bug, amit nemet forumban talaltam meg...

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Isten ments. Alap usernek semmi köze a konzolhoz(*), aki meg bugreportol, az tudjon már egy locale-t átállítani. Unixról beszélünk, ahol ezt process szinten tudod állítgatni (mert ha még egy 2008 előtti Windows-ról beszélnél, megérteném).

(*): igen, itt volt egy logikai lépés, amit kihagytam: "de ettől még power userek is használhatnak alapból lokalizált dolgokat". De akkor egy fokkal továbbmegyek: openSUSE-on ott van a Yast, ami inkább a power usereket célozza (desktop user ritkán akar összekattintgatni master-slave openLDAP clustert, kerberossal...), és attól függően, hogy van-e elérhető X nála, vagy tui felületet ad, vagy GUI-t. Akkor ő most konzolos vagy nem? Vagy ha graf felületről indítom, akkor beszéljen magyarul, egyébként angolul? Ennek mi értelme van?

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

amilyen a default, olyan nyelvu lesz a bugreport. Foleg a nehezen reprodukalhato hibaknal.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mivel használom a termékeiket, ezért támogatom őket azzal az 1%-kal. Kár, hogy a másik 1%-ot csak szektáknak lehetne adni...

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.
/usr/lib/libasound.so --gágágágá --lilaliba