iFixit: a OnePlus 2 szervizelhetősége 7/10

 ( trey | 2015. augusztus 14., péntek - 13:31 )

Az iFixIt kapott egy OnePlus 2-t, hogy jó szokása szerint szétszedhesse. A végítélet: jobban szervizelhető, mint az elődje, a OnePlus One és az akku egész könnyen cserélhető.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Eljutottunk oda, hogy az a jo hir, hogy az "akku egész könnyen cserélhető", nekem meg remlik, hogy mekkora felhaborodas volt mikor az elso beepitett akkus eszkozok megjelentek. Nem a OnePlus-t akarom fikazni, latom en, hogy erre megy a vilag.

Mintha lett volna az EU-nak egy allasfoglalasa (vagy milye!?), hogy az akkuknak a vegfelhasznalo altal cserelhetonek kell lennie (meg ha csavarhuzo is kell hozza). Remlik ez valakinek? Vagy csak almodtam?

Elég valószínűtlennek hangzik, van azért a telefonokon kívül is elég eszköz, amiben a felhasználó nem cserélhet akkumulátort...

Én most itt ültömben elgondolkodtam rajta, hogy a mi háztartásunkban hány ilyen van, de arra jutottam, hogy nincs egy se...
---
Science for fun...

Egyet se tudok mondani...
--
The Community ENTerprise Operating System

Ami hirtelen eszembe jutott: elektromos fogkefe, akkus hajnyíró.

Nálam:
- telefon (természetesen)
- tablet
- laptop
- bluetooth hangszóró
- elektromos fogkefe
- szakállnyíró
- a kerékpár első világítása
- bluetooth headset

Ave, Saabi.

Én a tabletemben is tudok akkut cserélni.
Csak hátlappal lefele ledobom a földre, attól lepattan a hátlap, és nem kell szerszámozni, tehát nem látszik meg rajta a feszegetés nyom. Máris kitudom belezni. :D Ráadásul a garancia címke lényegében felesleges rá. 2 ilyet vettem, az egyiken eleve félbe volt vágva, a másikon nem is volt matrica. Ennek ellenére, amikor az USB host megadta magát, szó nélkül adtak egy újat helyette.

A BT fülesem szétszedésére még nem jöttem rá, de már erőteljesen dolgozom az ügyön... :D

Egyébként nagyrészt mindent szétszedek amit veszek, külön öröm, ha észrevehetetlenül sikerül szétszedni, így nem bukom a garit.

--
openSUSE 13.1 x86_64

Ha a BT fülessel végeztél, akkor egy csapágygolyó szétszedését javaslom. :-)

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

szerintem ez most változni fog. Szerintem nincs messze, amikor a telefonok is jó sokáig nem avulnak már el, ahogy manapság a PC-k, laptopok sem. És akkor ez megint alap dolog lesz. (Vagy csinálnak addigra olyan aksit, ami szintén sokáig bírja)

Valami rémlik. Mintha az egységes töltőcsatlakozós bulihoz lenne ennek is köze áttételesen...

Mondjuk az egységes töltőcsatlakozós sztori a szivem csücske. Néha imába foglalnám a nevét a kompetens döntéshozóknak. Nem kicsit csökkent a mindennapi hurcolós lomom miatta... :)

- - - - - - - - - - - -
A buszállomás az a hely, ahol a buszok állnak, a taxiállomás az a hely ahol a taxik állnak, az íróasztalomon viszont van egy munkaállomás....
300hsz feletti topicot nem olvasok.

Igen, ez az eurokraták egyik értelmes döntése volt nem úgy mint az uborkagörbület és hasonlók. De "valahogy" pont a legnagyobb divattelefonra nem kötelező az előírás.

"Nem a OnePlus-t akarom fikazni, latom en, hogy erre megy a vilag."

Már bocsánat, de a világ arra megy, amerre a felhasználók menni engedik. Éppen ezek azok a pillanatok, amikor fikázni kell. Semmiféle műszaki oka nincs annak, hogy egy telefonban ne bepattintható akkumulátor legyen.

---
Science for fun...

A víz/porállóság miatti zárt ház lehet egy ilyen ok.
Óráknál is: elemcserét/javítást csak szakember csinál, ha azt akarod, hogy vízálló maradjon garanciálisan.

És a nem cserélhető akkus telefonok hány százaléka is víz/porálló?
--
♙♘♗♖♕♔

"Óráknál is..."

Óráknál sem. Mindig órással cseréltetem az elemet az órámban, de eddig még mindegyik megjegyezte, hogy ugye tudom, hogy ezzel a vízállóságnak annyi. Pont így lesz ez telefonokkal is.

---
Science for fun...

Nem órás volt az, hanem kókler.

--
trey @ gépház

Ebben az esetben a környékünkön minden órásnak tűnő objektum kókler. Elszomorító. :-)

Mindazonáltal szerencse, hogy az idézett cikk bevezetőjével ellentétben nekem egyetlen élettani paraméterem se függ a pontos időtől.
---
Science for fun...

sub
--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Az, hogy valakinek nincs nyomasprobas eszkoze az orak tesztelesehez az meg azert nem egyenlo a koklerseggel.

Az nem, de ha anélkül, hogy felhívná rá a figyelmet, hogy ő ugyan nem, de más meg tudná szakszerűen szervizelni, az már az. És nem csak a tesztelésről van szó. Ezekben az órákban az elemet a tömítésekkel együtt cserélik. Nem is illene elvállalnia olyan órát, amihez nincsenek alkatrészei, eszközei. A mekkmesterek mindent elvállalnak.

--
trey @ gépház

Ha attól eltekintünk, hogy a felhasználó által cserélendő akkumulátornak bolondbiztos burkolat és a telefonban kialakított bölcső szükséges, melyeknek természetesen helyre van szükségük, akkor valóban, kisebb akkumulátorral nincs ok a cserélhető akkumulátorra. Ugyanakkor személyes véleményem szerint praktikusabb a nagyobb akkumulátor, mint a cserélhető.
Szintén személyes tapasztalat, hogy az iPhone 4S-ben talán öt percbe került kicseréltetni az akkumulátort. Erre a hároméves pályafutása során egyszer volt szükség. Jómagam annyira nem vagyok elfoglalt, hogy ezt az időt ne tudtam volna rászánni.

Ave, Saabi.

"de a világ arra megy, amerre a felhasználók menni engedik"

Ugyanmárkirálylány
A gyártók elsődleges célja, hogy a vevők jól tervezhető rendszerességgel újra cseréljék készüléküket, és ezzel megfelelő keresletet generáljanak.

Egyébként órában pl. van a szerkezet megnyitása nélkül cserélhető elem, ami nem érinti a vízállóságot.

Ezt kifejtenéd? Nem mondom hogy nincs ilyen, csak kíváncsi vagyok. Ezek szerint az ilyen órák két vízálló rekeszre vannak bontva. Az egyik az óraszerkezet, a másik pedig az elemtartó. De akkor minden elemcsere után biztosítani kell az elemtartó vízállóságát. Tehát nagyjából ugyanott vagyunk, mint a „normál” óráknál.

A tévedés jogát fenntartom.

-----
(&%;_98\<|{3W10Tut,P0/on&Jkj"Fg}|B/!~}|{z(8qv55sr1C/n--k**;gfe$$5a!BB]\.-

Ez egy swatch, ami óraügyileg a hanyagolható/felejthető kategória...

Ja, ha nem tetszik, nincs is? :) Főleg, hogy erre azért simán rá lehet kontrázni, hogy bármi amiben elemet kell cserélni, az óraügyileg hanyagolható/felejthető kategória, ha már sznobkodunk.