ZOTAC SN970 - Steam Machine-t jelentett be a ZOTAC

 ( trey | 2015. március 4., szerda - 16:12 )

Zotac SN970 - Steam Machine

A grafikus vezérlőket és mini PC-ket gyártó ZOTAC International ma bejelentette ZOTAC Steam Machine SN970 termékét. Jellemzők:

  • cutting-edge NVIDIA graphics
  • up to 4 displays can be connected simultaneously
  • each unit comes with a Steam controller
  • 802.11ac wireless
  • 64GB M.2 SSD and a 2.5” 1TB HDD
  • SteamOS

A bejelentés itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha igaz a Skylake SoC és a GTX 970M, akkor nem rossz konfig, csak az év második felénél előbb biztos nem lesz kapható az Intel eddigi tervei alapján, utána meg már nem ez lesz az egyetlen...

Egyébként, a Steam OS megérdemel saját hardvert. Nemrég telepítettem PC-re, "második" rendszernek Win 10 mellé. (Végén még nehogy első legyen, mivel játékgépnek készült.)

Fantasztikusan szép rendszer és átgondolt a menűje. Amég próbálgattam, elég stabilnak nézett ki. Folymatosan fejlesztik, szinte naponta menntek rá újabb update-k. A logitech játékontrollert azonnal felismerte és lekezelte. A monitor felbontását integrálta, az Nvidia-s OpenGL működött. (Radeon itt nem támogatott!) És az a játék, amit kíváncsiságból rátöltöttem, (A telepítő volt vagy 30 GB,) nagyon szépen nézett ki, az fps-ekkel sem lesz probléma azon a konfigon, csak natív játék legyen rá elég. Az meg, úgy nézem alakulgat.

Éppen a SteamOS-nak / SteamBox -nak ágyazott meg a Valve az elmúlt 1-2 évben.

--
arch,debian,openelec,android

Köszi a tapasztalatot. Már kipróbálnám én is.

Azért nem próbáltam ki eddig, mert amit utoljára hallottam, hogy véletlenül sem ajánlott dual boottal telepíteni. Ezek szerint ez már nem igaz... :)
Ha jól tudom a SteamOS menüje, leginkább a Steam BigPicture-re, az alap felület meg egy Gnome Classic-ra korlátozódik. Vagy ez is változott azóta amióta nem olvastam róla? :)
---
Útirány.hu