Munkatársat keres a TASZ Adatvédelmi Programja (x)

 ( hup | 2014. december 22., hétfő - 14:00 )

Online privacy, információs önrendelkezési jog, adatvédelem, alapjogok, hatalom kontrollja, közérdekű bejelentők védelme, TOR, PGP kód, blackphone, személyes adatok ára…Ha azt szeretnéd, hogy mások is értsék, dolgozz velünk! További részletek »

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szeretném bemutatni Hidvégi Fannyt, a TASZ munkatársát. Ha minden igaz, Fanny hamarosan bejelentkezik ide, ha bárkinek lenne bármi kérdése, forduljon hozzá bizalommal.

köszönöm a bemutatást! A TASZ-ban dolgozom, adatvédelemmel, információszabadsággal és közérdekű bejelentők védelmével foglalkozom. Eddig főleg olyan ügyeket vittünk, ahol állami szereplő követte el a jogsértést, de nagyon lelkesek vagyunk, hogy januártól online privacy témában is aktivabbak lehetünk! Ha bármi kérdés van az állással kapcsolatban, örömmel válaszolok! Remélem, minél többen jelentkeztek!

Szia! A heti 20 óra jelenthet esetleg távmunkát?

szia, ha valaki jelen tud lenni, az előnyt jelent, de a feladat megoldható távmunkában, ha alkalmanként tudunk személyesen is találkozni

Nincs kérdésem. Köszönöm az összes eddigi harcot és kívánom a legjobbakat.

köszönjük szépen!

-1
Bar van, amit jol csinalnak, de nagyon vegyes a kep.
A szolasszabadsag szerintem fontos, de meg sem probaltak megvedeni, amikor Hazmestery megszuntette (regi BTK 269/C, ujban 333).

Ezen kivul (szamomra) fontos lenne a fegyvertartas (es -viseles) szabadsaga, amit szinten nem tamogatnak. (legalabbis a jelenleginel sokkal lazabbat kellene bevezetni, a pszichologiai szurest pl. meghagynam)

Az onvedelem szabadsaga legalabb a torvenyi szinten kedvezobb lett (ha a biroi gyakorlat nem is koveti a dolgot). Szerencsere nem a TASZ hozza a torvenyeket, ha rajtuk mult volna, szerintem ez sem javul.

Tarsasag a Szabadsagjogokert??

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Az egyik probléma, amit már régóta jeleztünk, de úgy tudom, még nem oldódott meg, hogy, tudomásom szerint a TASZ-ban még mindig előfordul, hogy publikus hálózatra kötött gépeken olyan zárt forrású szoftvereket futtatnak, amire semmi szükség és az adatvédelem emiatt aggályos. Tehát fontos a külső kommunikáció, de én, mint a TASZ adatvédelmi programjának 20 órás munkatársa vagy az adatvédelmi programban dolgozó önkéntes, először azzal kezdeném, hogy átnézném a TASZ belső infrastruktúráját, hogy hol lehetnek esetleg rések.

Ezt régóta mondom, mondjuk, és én egy ilyen jótékony audit munkában is, akár, mint önkéntes, önkéntesen vállalt időmennyiséggel, határidőkkel és munkával szívesen részt veszek.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

A zárt vagy nyílt forrás mennyire biztosítja az adatvédelmet és adatbiztonságot önmagában? Mindezt annak fényében gondold át, hogy ez az év mindkét oldalon egy csokorra való komoly biztonsági hibát hozott.

A zárt forrás semennyire sem véd attól, hogy kikémkedjék a partneredet, a nyílt forrásnál lehet esély, hogy tudd, mit csinál a program. Ezért is mondtam, amit már 12 éve beszélgetünk a TASZ-szal, hogy szerintem a TASZ akkor lehet hiteles ebből a szempontból, mert amúgy remek és én szívesen felajánlottam és felajánlom, hogy segítek, akár önkéntesen is, ha amennyire tudja, védi a partnerei adatait auditált nyílt forrású szoftverekkel, ahogy az AI-nál csináltuk már 2006-tól.

Régen volt is egy pozitív kör a TASZ-szal, most is szívesen segítek, remélem, írnak választ :)

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Ha minden futó nyílt forrású programot végigauditáltok a Linux kerneltől az OpenOffice-ig és közben minden hibát meg is találtok, akkor rendben van. Természetesen úgy, hogy az auditált és javított forráskódot fordítjátok és használjátok mindenhol.

Ahhoz egy megbízható, auditált C fordító kellene, különben ki tudja mit csinál a megbízható forrásból? Csak tudnám, mivel fordítsam le, legyen akkor ASM-ben írva! Viszont egy megbízható CPU sem ártana... Ki tudja, mit csinál arra, hogy "Rózsabimbó"?

Üdv,
Marci

...hogy aztán, mire elkészül a Nagy Mű, az egészen keresztülsuhanjon egy USB drive firmware-ébe rejtett huncutság...
...vagy jön valaki a $5 wrench-csel...

Üdv,
Marci

Hatalmas +1

obligatory xkcd: http://xkcd.com/538/

"Ki tudja, mit csinál arra, hogy "Rózsabimbó"?"

Emlékeim szerint, támadni fog a kutya ;)

--
trey @ gépház

De a végén azt is feltörték :)


Ne kattints ide!

"Ezen kivul (szamomra) fontos lenne a fegyvertartas (es -viseles) szabadsaga"

Jar hozza az emberoles szabadsaga is?

Ha megtamadnak, igen (mint sok mas helyen most is, pl. bizonyos korlatozasok mellett Magyarorszagon).

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Es adjak a 6 eves gyerek kezebe is fegyvert, hatha az iskolabuszon a mellete ulo tarsa elhozza otthonrol, hiszen hat ha smartphoneja is van mostmar 8-10 eves gyerekkenek fegyvere miert ne lehetne? Vegulis mindenki hord maganal. Ki tudja, mire lehet jo. Meg talan majd a rossz bacsiktol is megved, persze naluk is lesz majd fegyver es meg fel sem tunik majd, de igy legalabb kiegyenlitettebb a meccs. A gyereknek is van eselye....

Nyilvan tulzas, de a temat azert hegyeztem ki a gyerekekre, mert az atlagember kezeben nagyjabol annyit er egy fegyver, mint egy gyerek kezeben. Es pont annyira veszelyes es onveszelyes is.

Szoval tenyleg erdekelne, hogy szerinted mire jo. A tamado mindig sokkal jobban felkeszult, nagyon ritkan becsuli ala az aldozatot, tehat az eroszakos buncselekmenyek meg brutalisabbak lennenek, ha a tamadonak fegyveres vedekezessel kell szamolnia. Atlagember keptelen fegyvert hasznalni, sem ugyessegileg sem pszichikailag. Szajkarate helyett meg meg viccnek is rossz.

Komolyan gondolod, hogy az onvedelmi fegyvertartas csokkenti az eroszakos buncselekmenyek szamat, eselyet, es azok kimenetelenek sulyossagat? En ugy tudom, hoy pont forditva van.

A Banankoztarsasagban bejott a dolog, eszaki szomszedunknal eleg sokat lazitottak az engedelyezesen.
Finnorszagbol hany ilyen gyerekmeszarlos tortenetet tudsz? (tudtommal ott a leglazabb a szabalyozas)

A rendor nem tud megvedeni, csak arra jo, hogy utana - jo esetben - kideritse ki volt az elkoveto. Csak te tudod megvedeni sajat magadat, ebben viszont segit, ha van fegyvered. Ha nincs, akkor is kockazatosabb a tamadodnak, mert o ezt nem tudhatja. Minek van nagyobb visszatarto ereje, 5 ev fizetett szabinak, vagy annak, ha keresztullonek?

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Nem alltiom, hogy a rendor meg tud vedeni, de nem hiszem, hogy az atlagemebr meg tudja vedeni magat. Sem fegyverrel, sem anelkul. Csak a tamado felfegyverezettseget es tamadasi brutalitasat noveli, ha az aldozatnal lehet fegyver.

valoban lehet (helyesen) ervelni, meg statisztikakat elorangatni a fegyvertartas mellett. Meg hasonlokeppen ellene is. De egyben biztos vagyok: ha a gyereket lelone az iskolaban (vagy barhol mashol) egy labilis/pszichopata/... gyerek/felnott/..., aki tokmindegy hogyan jutott fegyverhez, akkor a pokolra kivannalak az osszes fegyverpartival egyetemben. Mert ha mondjuk a finneknel nem is letezik a jelenseg, de pl. a jenkiknel mar kb. megszokott elem a hiradoban, ha 'mar megint' lovoldoztek egy iskolaban.

Szoval en azt az oldalt erositem, hogy addig jo, amig minel kevesebbeknek van lofegyvere, es azoknak is legalisan. Ha neked akarnek kedvezni, akkor azt mondanam, hogy legyen gazpisztyolod, ami harckeptelenne teszi az ellenfelet, de nem oli meg. De nyilvan a te helyzeted specialis kell legyen, amiert te az oldaldon levo fegyvertol nagyobb biztonsagban erezned magad...

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

Tíz embert lőtt le a finn iskolai ámokfutó
http://www.origo.hu/nagyvilag/20080923-iskolai-lovoldozes-amokfuto-lovoldozik-egy-finn-iskolaban.html

9 ember vált a finn lövöldöző áldozatává
http://hungarian.ruvr.ru/2012_05_26/76039060/

valahogy ereztem, hogy ott sem kolbaszbol van a kerites...

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

"Szoval en azt az oldalt erositem, hogy addig jo, amig minel kevesebbeknek van lofegyvere, es azoknak is legalisan. Ha neked akarnek kedvezni, akkor azt mondanam, hogy legyen gazpisztyolod, ami harckeptelenne teszi az ellenfelet, de nem oli meg. De nyilvan a te helyzeted specialis kell legyen, amiert te az oldaldon levo fegyvertol nagyobb biztonsagban erezned magad..."

Egyik ilyen speciális helyzet a zárt tér, vagy a nem megfelelő szélirány. A támadó nyilván örömmel veszi majd, ha saját magad gázosítod el...

egy fegyvert nem feltetlen kell hasznalni, adott esetben a jelenlete is eleg lehet egy konfliktus meguszasahoz. A zart ter / nem kedvezo szelirany meg csak 2 kiragadott pelda a kismillio korulmeny kozul, ami alapjan nem kene elvetni a gazpisztolyt...

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

Persze hogy csak két kiragadott példa, de valós helyzetben simán előfordulnak.

Szerinted egy vadásznál nincs otthon fegyver? Vagy egy rendőrnél?
Nyilván nem mindegyiknél és nem mindig, de sokszor előfordul. És ebben az esetben az ő személyes felelőssége az, hogy az a fegyver ne kerülhessen illetéktelen kézbe. Beleértve ebbe különösen a gyerekeket.

Nyilván fontos (és kritikus) lenne a fegyvertartás és viselés rendszeres ellenőrzése, az ellenőrzött költségére természetesen.

A támadó felkészültségével kapcsolatban is tévedésben vagy szerintem. Helyzeti előnye persze van, mert ő tudja hogy támadni akar, az áldozat pedig nem. Illetve van rutinja ebben, de nagyjából ennyi.
És nyilván nem az átlagembernek kell engedélyezni a fegyvervisesést, hanem annak, aki azt képes is használni szükséges esetben. Csakis annak, aki alkalmas erre pszichikailag, és aki elég ügyes és gyakorlott is ehhez. Mert ha nem, akkor csak többet árt mint használ, hiszen jó eséllyel lőfegyver kerül a bűnöző kezébe.

Az önvédelmi fegyverviselést (hiszen itt erről van szó, nem tartásról) én egyébként támogatnám, és nem hiszem hogy érdemben befolyásolná az erőszakos bcs-ek súlyosságát, a számát pedig pláne nem. Ugyanis a rablás (amit a rendőrség statisztikai okokból sokszor kisebb súlyú bcs-nek hazudik, hogy jobb legyen a statisztika) már önmagában erőszakos bcs.

"Helyzeti előnye persze van, mert ő tudja hogy támadni akar, az áldozat pedig nem. Illetve van rutinja ebben, de nagyjából ennyi.
És nyilván nem az átlagembernek kell engedélyezni a fegyvervisesést, hanem annak, aki azt képes is használni szükséges esetben. Csakis annak, aki alkalmas erre pszichikailag, és aki elég ügyes és gyakorlott is ehhez. Mert ha nem, akkor csak többet árt mint használ, hiszen jó eséllyel lőfegyver kerül a bűnöző kezébe."

Itt a pont. Én rendelkezem vizsgával, engedéllyel minden lőfegyverre, de nem gondolom, hogy minden nap egy 9 milliméteres vagy .22-es pisztollyal kellene rohangálnom. Itt olyanokból van probléma, mint a Nyosigombóc nevű ember hozzáállása is számomra nem szimpatikus. Eleve itt teljesen más témában azon kezd el ezen hőbörögni a TASZ miért nem küzd a fegyverviselésért, és miért nem lazább a tartás. Magyarán agresszívabb hozzáállást tanúsít, eleve ez már egy ellenjavallat a törvény ellen. Az otthoni tartás más tészta, ott lazítanék én is, illetve nem venném el a viselésit a volt rendőröktől, akik gyilkossági, rablási, szervezett bűnözési osztályokon dolgoztak, mert valszeg csak mert leszerelt, nem fogják nekik elfelejteni a dolgokat.

Amellett, hogy szerintem is van, amiben túl szigorú a törvénykezés, nem egy alapvetően rossz törvény ami van.

A másik meg, hogy ha 7 méteren belül van a támadó és lerohan, nem fogod tudni érdemben használni a pisztolyt, és pont, hogy elveszik tőled. Nincs szerencséd azzal lőnek agyon vagy tesznek nyomorékká. Még rosszabb esetben a te, mint nem felelős viselő hanyagsága miatt ölnek meg vele mást. Ha meg elő tudod venni, akkor kurva jó reflexeid vannak és arra készülsz, hogy el tudd venni. Így öltözködsz, olyan tokot hordasz gyorsítja az elővételét és kurva gyorsan tudod kibiztosítani (hacsak nem anélkül tartod csőre húzva az első lövedéket). Viszont, ha eleve így jársz és nem fenyegeti az életed semmi, akkor nem vagy 100-as, tehát visszatértünk oda miért is járna neked fegyver.

A többi dolog meg a felkészültségről nagyon is jó. Tudsz-e két szemmel célozni, mennyi golyó van a tárban, humán lőszer vagy sem, képes vagy-e rendesen taktikai lövészeten jól teljesíteni vagy csak lövöldözöl össze vissza, másokban kárt okozva, de nem a támadóban, milyen felelősségérzeted van.

Aki a lelőném, agyonlőném stb szöveget tolja, azt elküldeném először egy kis paintballra, ahol nézze meg, hogy milyen amikor hirtelen érkezik egy golyó. Nem csak te kaphatsz a könnyített viseléssel engedélyt, hanem sok hülye is. Elég megnézni,hogy mennyien kaptak engedélyt, akikről kiderült terveztek valamit, vagy nem voltak stabilak. A hülyéknél legalább nem lesz. A bűnözőknél meg így is úgy is, és ha többen vannak baszhatod a nagy tudományod. Ajánlanám mindenkinek menjen el szituációs lövészetre is, vagy csak menjen vadászni, és próbálja ki le tud-e lőni egy állatot, és akkor ezt gondolja végig, ha ember van vele szemben, meg tudná-e tenni.

Persze az otthoni tartás és önvédelem más tészta, hiszen valóban lehetsz olyan fenyegetettségben falu széli házban, hogy kellhet a pisztoly, vagy egy jó sörétes (személyes kedvencek a Remington 870-es és a Mossberg 500-as).

A szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehetek, hanem, hogy a normákon belül bármit megtehetek, nem korlátozhatnak.

Nagyon egyetertek, Az otthoni tartasra uyanaz ervenyes szerintem, amit a viselesnel leirtal. Vagy keszenletben van allandoan a fegyver (paranoia?) vay semmit sem er egy tamadas eseten.

Én is egyetértek.A tartást kellene lazítani, az utcán ne rohangáljanak fegyverekkel. Mondom úgy, hogy nekem is van fegyverem (és persze fegyvertartásim is :) )

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Lehet hogy ezzel olyanokat kellene zargatnod a TASZ helyett, akiknek a fő profilja a fegyverviselés melletti lobbizás., biztosan találsz ilyen csoportot.
A TASZt viszont főkepp akkor zargasd, ha ilyen problémaid vannak: http://tasz.hu/magunkrol/kiemelt-temaink

Keress ra a szolasszabadsagra az elozo hozzaszolasomban, es az altalad linkelt irasban is! Lesz atfedes.

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

hát, néhány téma alapján, ha fegyvert fognának rám, akkor sem szívesen dolgoznék nekik... :(

persze van támogatandó témájuk is, csak amit eddig láttam az alapján elég szelektíven "segítenek"...

+1...

"Szólás- és sajtószabadság"

"Gyülekezési jog"

Hat persze, csak megvalogatjak, hogy kiket tartanak aldozatnak es kiket nem :)

+1

tetszetos allas, es ugy altalaban is maxima riszpekt a tasz-nak. De ketlem, hogy egy 20 oras allast be lehet vallalni csaladfenntartokent. Hacsak annyira jol nem fizettek es/vagy mellekallasban is be lehet tolteni megbizassal a poziciot ;-) Ill. ha mar penz, azt lehet tudni, hogy ki finanszirozza a szervezetet?

--
"Pont attól akartam megkímélni magam, hogy gondolkodni kelljen ;)" (lajos22)

Sziasztok, az elmúlt 12 évben (főleg az elején) többször dolgoztunk együtt a TASZ-szal szabad szoftveres részről. Aztán 6 évig az AI-t csináltam, sokszor mondtam már, hogy szívesen dolgoznék a TASZ-nak, bár a szóbeli angolom nem fluent.

Írtam azért most gyorsan egy kis levelet.

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Komoly a weblap xD

de valami épp sajnálatosan hiányzik róla, az egyetlen, amiért érdemes domaint regelni, mi az? :)

Szervác Attila - http://321.hu/sas

Kezdjük tehát a vizsgálatot ott, annál a kérdésnél, ahová feltett szándékuk, hogy soha ne jussunk el. A kérdés, hogy bármilyen demokratikus önkormányzat, bárhol, összhangban van-e az ilyesfajta hatalmas, mindent átható felügyelettel, amelybe az Amerikai Egyesült Államok kormánya vezette nem csak az amerikaiakat, hanem az egész világot.

Ez valójában nem egy bonyolult vizsgálat.

Örömmel tudatom, hogy a KFKI Telephely területén, a 18-as épület helyén az MTA WIGNER [...] tenderünket a Persecutor Kft. nyerte meg.

stb.

szinte már hiányoztál gabu...

nem ő gabu

A legmélyebb tiszteletem a TASZ-nak.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Ez az a TASZ, aminek sokak szerint jobban állna a Fiatalok a Szabadságjogokért elnevezés?

-

Én azért jelentkeztem hozzájuk a sok a működésükkel szemben megfogalmazott - részben jogos - kritika ellenére. Most küldtem el a levelet

Szervác Attila - http://321.hu/sas