Linux desktopra is megérkezhet végre a Netflix támogatás

 ( trey | 2014. szeptember 22., hétfő - 14:20 )

Ugyan Magyarországon nincs itt a Netflix (bár rebesgették, hogy jön), így minket ez annyira nem érint még, de a világ más részein élő, filmkedvelő Linux felhasználóknak fájó pont, hogy kedvenc operációs rendszerükhöz nincs hivatalos támogatás a cégtől. Vannak különböző kerülőmegoldások a problémára, de az igazi a hivatalos, támogatott út lenne. A linuxosok az elmúlt években különböző megkeresésekkel, petíciókkal ostromolták a Netflix-et, de sikertelenül.

Most azonban változhat a helyzet. Az ubuntu-devel-discuss levelezési listán felbukkant Paul Adolph, a Netflix munkatársa és közölte, hogy az Ubuntu frissebb verzióival igénybe lehetne venni a Netflix szolgáltatását Chrome böngészőn keresztül, ha a disztribúcióban található NSS (libnss3) csomag verziója legalább 3.16.2-es lenne. A Canonical részéről Marc Deslauriers közölte vele, hogy tervei szerint a stabil kiadásokban a nevezett csomag 3.17-re frissülne a közeljövőben biztonsági okokból. A Netflix munkatársa megörült a válasznak és közölte, hogy az nagyszerű lenne, mert akkor házon belül intézkedhetne, hogy szüntessék meg a jelenleg érvényben levő User-Agent szűrést és így mindenféle hackelés nélkül használható lenne a Netflix HTML5 Ubuntu alatt Chrome-mal.

A részletek itt olvashatók.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Mai frissítéssel megjött 12.04 és 14.04 LTS-re az új libnss3 csomag. 14.10-ben már ez van.

Igen.

--
trey @ gépház

éljen éljen! Ment pár próbálkozás moonlight meg wine meg hasonló trükkökkel, de win alatt hd-ban is jön, linux alatt nem. Na majd ezzel hátha megjavul :)

Ja, azt elfelejtettem, hogy ez annak köszönhető, hogy a Netflix Silverlight felől HTML5 felé mozdult el.

--
trey @ gépház

Igen, egy ideje lehetett weben nézni Linuxon, chrome user agent cserélgetéssel.
------------------------
Everyone is a winner*

Ezt pontosítanád? Csak a Chrome jó, vagy a Chromium is, vagy bármely egyéb böngésző, amiben lehet user-agentet hamisítani? (Hint, de az O/A beépítve támogatja a user-agent váltást is ezeknél sokkal egyszerűbb módon.)

Azért kell a Chrome, mert abban már benne van a DRM kezeléshez szükséges EME motyó. Tehát olyan böngésző kell (az User-Agent csere mellett), ami tudja ezt.

--
trey @ gépház

A hola segítségével szépen működött itthonról is. Az egyetlen dolog ahol csaltam a lakóhely irányítószám megadása volt ide egy USA beli számot írtam. A virtuális bankkártyámat (CIB) is elfogadta.

ezzel http://www.getflix.com.au/ barmilyen okos tv-n, konzolon, mediaboxon nezheto lesz a netflix itthonrol