TrueCrypt.ch és a Truecrypt jövője

 ( trey | 2014. május 30., péntek - 18:39 )

A TrueCrypt.org misztikus megszűnése után úgy fest, hogy lesznek, akik felveszik a titokzatos fejlesztő/fejlesztők által elejtett szálat és folytatják a munkát.

Az egyik kezdeményezés a TrueCrypt.ch oldalon koordinálja a munkát. A weboldal azt ígéri, hogy összegyűjti az összes friss információt a TrueCrypt-tel kapcsolatban. A szervert Svájcban helyezték el, remélve, hogy ha bármiféle jogi probléma merülne fel az USA-val kapcsolatban, a weboldal akkor is elérhető marad. A projekt mögött dolgozók azt ígérik, hogy nem burkolóznak névtelenségbe. Jelenleg Thomas Bruderer és Joseph Doekbrijder koordinálják a munkát, de remélik, hogy hamarosan további támogatók kapcsolódnak be az általuk megkezdett munkába.

A weboldalon megtalálhatók a TrueCrypt korábbi verziónak binárisai. A projekt (még) nem fork. Egyelőre az alábbi munkákat szeretnék elvégezni a következő fontossági sorrendben:

  • Első lépés: újra elérhetővé tenni a terméket
  • Második lépés: a projekt iránt érdeklődő és hozzáértő személyek keresése, akik önként segítenének. A jogi problémák felismerése és megoldása. A biztonsági problémák felismerése.
  • Harmadik lépés: A projekt forkolása és a biztonsági problémák orvoslása. A további fejlesztés biztosításához támogató szervezet keresése.

Részletek a truecrypt.ch weboldalon.

Mindeközben a Reuters arról ír, hogy biztonsági szakértők egy csoportja azon dolgozik, hogy újra életet leheljen a TrueCrypt-be és továbbfejlessze azt.

Matthew Green, a Johns Hopkins University Information Security Institute professzora, aki korábban közösségi finanszírozási kampány(oka)t indított a TrueCrypt kódjának auditálására, most folytatná a munkát. Folytatná a TrueCrypt kódjának auditálását, illetve megszervezné a további (pénzügyi) támogatást a projekt köré.

Az egyelőre nem világos, hogy a TrueCrypt.ch és Green kapcsolatban állnak-e egymással.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem fogunk még erről hallani.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Én is remélem, mert az egyik legfontosabb nyílt forrású cuccnak tartom!

Szerintetek az eredeti truecrypt honlapra (talán a halálhírrel együtt) felkerült 7.2 verzió vajon miben tér el a 7.1a-tól? Furcsállom, hogy évek óta nem frissült és a leálláskor kiadnak egy újabb verziót...

http://hup.hu/cikkek/20140529/befejezodott_a_truecrypt_fejlesztese?comments_per_page=9999#comment-1740006

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

BOOL CloseSecurityTokenSessio nsA fterMount = FALSE;

-#define IDC_PREF_DISMOUNT_SCREE NSA VER 1071

+#define IDC_PREF_DISMOUNT_SCREE NSA VER 1070

!!!négynégynégy!!4!

"So, thanks guys . . . we'll take it from here."

Azt gondolnám hogy ez nem csak így megy. Valószínűsítem hogy a kód rendkívül komplex.

https://github.com/bwalex/tc-play

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....