Linus Torvalds: Linux 3.15-rc1

Címkék

Eltelt két hét a 3.14-es kernel kiadása óta, így a beolvasztási időablak bezárt, Linus pedig a megszokott menetrendnek megfelelően kiadta a 3.15-ös kernel első prepatchét. A beolvasztási időablak bezárulása azt is jelenti, hogy a fejlesztők mostantól új dolgokat nem küldhetnek Linusnak, innentől kezdve elvileg csak javítások érkezhetnének.

A 3.15-rc1 nagy kiadás. Nem egy nagy dolog teszi naggyá, hanem a sok-sok kisebb commit. Linus szerint nem kizárt, hogy minden idők óta most történt a legtöbb commit: több mint 12 000 non-merge commit és körülbelül 800 merge.

A commitek gyakorlatilag a kernel egész területét érintik. A változások legnagyobb részét a driverek teszik ki, gyakorlatilag a patch háromnegyed részét adják.

Linus megjegyezte, hogy mivel az -rc1 már most elég nagy, mostantól tényleg csak javításokat akar látni.

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Jó látni hogy ennyire gyorsan fejlődik a Linux és a driverek témaköre is folyamatosan pörög.

Egy pillanatig reméltem átmegy PI pontosítása felé a verziószámozás. Pl 3.14 után 3.141 majd 3.1415 jön. :)

Donald Ervin Knuth-nak hívják, a TeX verziószáma halad PI pontosítása felé. Jelenleg 3.14159265 a stabil kiadás verizószáma.
Standordi egyetem matematikusa volt, amíg dolgozott (jelenleg 76 éves, lehet a rákja is betett neki, bár az több éve volt). Lásd: http://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Knuth
Arra utaltam, lehet Linus-t is elkapja a hév és követi ezt az őrültséget egy ideig.