Bitwig Studio - profi, kereskedelmi digitális audio munkaállomás Linuxra is

 ( trey | 2014. március 27., csütörtök - 8:47 )

Most került piacra a Bitwig Studio nevű, vadonatúj, multiplatformos Digital Audio Worstation (DAW) 1.0-s kiadása. Érdekessége, hogy Windows és OS X mellett a Linux is támogatott. Zenei körökben már 2012. januárja óta várták, akkor jelent meg róla az első teaser videó. A musictech.net tesztelte, az összefoglalója itt olvasható.

A termék kereskedelmi, ára dobozos verzióban 329 euró, letöltve 299 euró. Demó elérhető.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nagyon örülök neki, hogy ebben az irányban is történik némi fejlődés. Számomra audio téren érződik a linux desktop legnagyobb lemaradása.
--
zsebHUP-ot használok!

Ardour nem jó Jack-el? Én elég sikeresen használtam eddig keverésre. Mondhatni azt meg tudtam benne csinálni amit más stúdióban Pro-Tools-on.
Én sokkal inkább a munkára alkalmas profi audio hardware-ek támogatásának hiányát látom problémának Linux alatt. Néhány darab van ami állítólag támogatott és rendesen működik is, de a többség sajnos nem.
Pedig jó alap lehetne a Linux profi audio munkára.

Meg lehet csinálni, csak olyan fapados érzés minden. A jack nem képezi a rendszer szerves részét, mint pl. osx-en a Core Audio, nekem az Ardour felülete borzasztó kusza és ronda, a driverek mellett a pluginek is szegényesek, a legtöbb kereskedelmi plugin nem is létezik linuxon. De talán majd apró lépésenként... :)
--
zsebHUP-ot használok!

En par eve jatszadoztam ilyesmivel...
Nekem inkabb a Jack instabilitasa volt a legzavarobb!