Részleteket közölt a PRISM-mel kapcsolatban az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója

A The Guardian és a The Washington Post által kirobbantott PRISM megfigyelési ügyben tegnap megszólalt a James R. Clapper, az amerikai nemzeti hírszerzés igazgatója. Közleményében arról ír, hogy feloldotta egyes információk titkosítását "annak reményében, hogy azok segítenek eloszlatni néhány mítoszt és megadják a szükséges háttért azokhoz, amik publikálásra kerültek."

A vezető által kiadott dokumentum:

Hozzászólások

Olvasnivalo: "Homeland Security: Requirements for Installation Security Decision Support Systems"

Tovabba SDK elerheto a Palantirtol. Ha a ceget beiktatjak kozvetitonek, akkor az "allamnak nem adunk at adatot" c. nyilatkozatok akar meg igazak is lehetnenek, csak ott az a franya tranzitivitas...

Téged egyébként, nyíltan melegellenest és privacyfőszószólót hogyan érint, hogy az a vállalat, amelynek a termékeit isteníted, egy meleg vezérigazgató vezetése alatt áll, ráadásul részese ennek a skandallumnak? Nem fontoltad még meg, hogy esetleg olyan operációs rendszerre válts, amihez nem fűződnek ilyen dolgok?

--
trey @ gépház

trinity.

en modfelett kedvelem a meleget. az, hogy a hozzad hasonlo deviansok mikent probaljak (a "cafol" mellett) a "meleg" szot is hibas jelentessel felvertezni, nem kulonoskepp izgat.

szemely szerint nincs gondom azzal, ha olyan ember kodjat hasznalom megelegedessel, akinek a farkan vazelinnel, verrel es fekaliaval kevert sperma szok szaradni (szakszoval: buzerans).

az altalam istenitett, privacy szempontbol szamomra megfelelo kedvenc OS-t gyarto ceg (DEC - ne remulj meg, te kepen se lattad a termekeit) alkalmazottai kozott nem talalhato buzerans, mert a ceg sem letezik mar abban a formaban.

mondanam hogy ne csuggedj, de sajnos nem hiszem hogy trafikwindowsoskent valaha is eljutnal a szamitastechnika azon magaslataira, hogy - hozzam hasonloan - azokat a szoftvereket hasznald, amelyeket kajan vigyorral ajanlgatsz masoknak.

mostanában több hírt is láttam ahol levelezés alapján kaptak el valakit. már akkor csodálkoztam, hogy ez már így megy, hogy ezt így simán a hírekbe is belelehet tenni és senki egy kukkot nem szól hogy, hogy is megy ez. már ennyire hozzászokott mindenki, hogy figyelik, hogy semmit nem vált ki?

ha érdekes megpróbálhatom megkeresni ezeket a híreket.

pl itt van egy:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20121026-kannibalizmusra-keszult-egy-new-…

ha jól értem itt nem nagyon lehetett úgy, hogy a személy gyanús volt és ezért ráálltak. hanem valami szűrés valószínűbbnek tűnik.

szerk:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20120818-a-norveg-tomeggyilkost-anders-be…
itt arra figyeltek fel hogy a levelezésében breivik nevét használja.

Indul a gepezet:

"In Germany, data protection laws are incredibly stringent - they have experience with massive surveillance, and surprise surprise, they don't like it. Their citizens, lawyers and legislators are all very active in this field.

This is taken from the Institute of IT Law GmbH:

Notification duties under Safe Harbor

According to these duties, the company must notify the subjects affected by the data transfer about the purpose for which data will be collected, how they can contact the organization in the event of any questions or complaints, what types of third parties the data will be shared with, and what means are available to private individuals so they can limit the use and dissemination of the data.

The responsible party must also be able to verify to regulators that this has taken place. (1)

There is no way any US company (e.g. Facebook or Google) is going to be able to get away with their relationship with the NSA now PRISM is in the open - and their relationship is in clear breach of German and EU privacy rules.

So what's the liability?

Well, this is where it gets interesting. In German law, fines of up to EUR 300,000 can be imposed - as well as compensatory damages(1). However, how it plays out in reality is usually below this - the highest fine on record so far is EUR 1.1m (2) for a significant breach of privacy for 1000 people (3), which works out at around EUR 10,000 per person.

Facebook has 24.99 million users in Germany (4). If we take that estimate of EUR 10,000 per person as reasonable, I believe that entails a EUR 250bn liability.

References

http://www.iitr.us/safe-harbor.html
https://clientsites.linklaters.com/Clients/dataprotected/Pages/Germany…
http://www.spiegel.de/international/business/internal-espionage-deutsch…
http://en.wikipedia.org/wiki/Facebook_statistics"

Forras:
http://www.reddit.com/r/restorethefourth/comments/1fxufs/how_much_is_yo…