Nagy (és pozitív) bejelentésre készül holnap a Raspberry Pi Foundation

Címkék

A Raspberry Pi Foundation blogján közölte, hogy holnap hajnalban, GMT szerint reggel 6-kor nagy és pozitív bejelentést tesz weboldalán. Minden érintettnek érdemes felhúznia a vekkert!

Hozzászólások

Komolyan érdekelne, hogy ekkora hype mellett mire lesz elég a 10k darab. Azért egy próbát majd teszek :).

"A céget felvásárolja a Google, lapok az akvizicio után"

Ha felkelek holnap 5-kor és nem a lapok lesznek, hanem bejelentenek megint valami baromságot...

Amúgy hogy fogja bírni ezt a rohamot a szerver? Szerintem fél 5 körül már random elérésű lesz. :)

Szerintem bejelentik, hogy a mar fejlesztett cucc amire mindenki kattog tul roszra sikeredett es tul gyenge volt ezert egy hasonlo meretu csak fele fogyasztasu es 8magos 8giga rammal felszerelt lapkat dobnak piacra amin van sata vezerlo es wifi is meg 2 ethernet csati, es mindez 15$-ba fog kerulni postaval egyutt!
Szerintem ez lesz ! :D

Lehet rendelni a cuccból :)

Én ott leszek a monitor előtt és nyomkodom az F5-öt mint a félőrült bankkártyával a kezemben :D

A Raspberry Pi marketingje csodálatos példa arra, hogy miként lehet minimális marketing költségekkel maximális felhajtást (kiemekledő hatásfokú kampányt) elérni.
Csak nehogy a termék gyengébb legyen, mint a marketingje.

Valaki tenyleg elmagyarazhatna miert akarja mindenki megvenni ezt a szart?

Ez egy értelmetlen kérdés volt. Ha már eleve tudod, hogy szar, akkor minden másodperc, amit arra fordítasz, hogy megtudj valamit az eszközről, elpazarolt idő.

Ne felejtsd el: Lehet, hogy a pénzed napról-napra gyarapodik, de az életedből hátralevő idő percről-percre csökken.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Erre egyszerű felelni: Nem mindenki akarja megvenni. Csak azok, akik azt hiszik, hogy a board által nyújtott szolgáltatások és a várható teljesítmény megfelelő számukra.

Megnézed a boardról rendelkezésre álló információkat a honlapon. Ha a szolgáltatások elegendőek számodra, és a felhasznált processzorok alapján a teljesítménye is megfelelő (ennyi pénzért), akkor te azok közzé tartozol, akinek érdemes megvenni. Különben ne vedd meg.

----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

"Valaki tenyleg elmagyarazhatna miert akarja mindenki megvenni ezt a szart?"
Mindenki másért. Egy alacsonyfogyasztású cucc, ami új piacot nyit.
Van aki programozni tanulni. Van aki médialejátszónak. Van aki mini clusternek.

Mondok egy ismert példát. Van egy irodám, 6 felhasználó, a felhasználók a munkához kizárólag böngészőt használnak. A gépek 8 órás UPS áthidalással rendelkeznek. Egy gép ára eddig beszerzéskor 400 euro volt, a gépek fogyasztása összesen 1kWh/h körül mozgott. A gépparkot hamarosan újítani kell, UPS-t szintén cseréljük. Hat Raspi-s gép esetén a fogyasztás össz. 300W/h, ha a lapka fogyasztását 25W-ra teszem.
A gépek ára 30 euró. A gépenkénti 370 euró megmaradón túl a UPS méretezése az alacsonyabb fogyasztás miatt csökkenthető, ami további 1-2 ezer euró ki nem adott pénz.
Azért ekkora a hype, mert ezek a srácok csináltak valamit, ami régóta hiányzott a piacról. Nézz csak körül, hogy hány "Alacsony fogyasztású *-t keresek." típusú topic született az elmúlt években.

Egy viszonylag korszerűtlen ARMv6-os processzor (http://infocenter.arm.com/help/topic/com.arm.doc.ddi0301h/DDI0301H_arm1…) van benne, ezért.

De multimédiára nagyszerű lehet a VideoCore IV GPU miatt ha a szoftver (és videógyorsításnál a videóformátum) lehetővé teszi hardveres gyorsítást.

A wikipedia oldal szerint a 256 mega RAMból a GPU lenyúl akár 128-at, legalábbis a B model bétán. De legalábbis 32-t. Tehát marad 128-224, ami a disztribútorok szerint kevéske... sztem nagyon jól írja a Debian, hogy könnyen lehet frusztrálódni, ha kevés RAM-mal fut a cucc...

De azért drukkolok neki, mint minden ilyen kicsi doboznak.
(az angol szabályozást meg a tehén rúgja meg, hogy egészben importálni kínai cuccot kedvezőbb, mint otthon gyártani :( )

Az azonos hardverrel ellátott 720p-s médialejátszókhoz 128 MB-ot, az 1080p-t támogatókhoz 256 MB rendszermemóriát szerelnek, de ennyivel tényleg csak céleszköznek alkalmas.

Az általános célokra használható single board computerek legalább 1 GB memóriával rendelkeznek.

Ez a memóriamennyiség kevés lesz ahhoz is, hogy alkalmazások fejlesztéséhez célplatform lehessen a Raspberry Pi, kiváltképpen az OpenGL-es alkalmazásokhoz.

Ne jelentgessenek annyit... Inkább csinálják...
A hardver DNF-je lesz ebből vagy mi?
:-)

Kihirdetik eben HIV tesztjének az eredményét?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mivel nem jött az ígért hírlevelük, én úgy gondolom, hogy holnap reggel bejelentik mikor lehet vásárolni, majd elküldik a levelet is.
Már nagyon unom ezt az időhúzást. Nem értem mire megy ki ez az egész. 10k termékre hány vevőt akarnak ? Daraboljuk fel, vagy hogy osszuk szét ennyi felé ?
Csodálkoznék rajta, ha reggel működne az oldaluk.

Lehet az a jó hír nagyobb a proci és a memoria benne és nem 10k let legyártva hanem 100K.

Mi lett azzal a csoportos beszerzésre irányuló kezdeményezéssel, amelyet valaki itt indított a HUP fórumában? Én +1-eztem, de most úgy tűnik, hogy eltűnt/törölve lett/?

Ááááá, már most lehalt az oldal. :D

Várható volt :)
Nálam pont behalt a vezetékes net is, itt küzdök a mobilnettel, de esélytelen :D
Na, most végre bejött.
"The Raspberry Pi is available at either Premier Farnell or RS Components. Search for Raspberry Pi, and then follow the normal shopping and checkout process."

most kiraktak egy staticot, hogy majd kesobb lesz oldal is, ha nem tamadjak ennyien:) mondjuk sejtettem

Haha, bejelentették, hogy ki a disztribútor. Mindkét disztribútor oldala haldoklik... :D

Twitteren írták, hogy a Farnell már eladta az összeset. Bosszantó, mert már a shopping cart-omban volt a Pi, mikor megzuhant az oldal. Most a Farnell-nél karbantartás-módra váltottak, az RS meg nálam halott. Az RS-en azért sikerült kitöltenem a "register your interest" form-ot, de állítólag a Twitter alapján nem az az igazi oldal. Itt az ideje munkába menni, mert különben nem lesz 35 dollárom, mire ténylegesen tudnék egy Pi-t venni.

"Not Found
The requested URL /index.php was not found on this server.

Apache/1.3.37 Server at www.raspberrypi.org Port 80"

Ez jól siklerült!
--
MacBook Black
OS X 10.6.5