VLC 1.1.0

 ( trey | 2010. június 22., kedd - 9:15 )

A VideoLAN és a VLC fejlesztői csapat bejelentette a népszerű médialejátszó és média keretrendszer "The Luggage" ágának első nagyobb kiadását. A kiadás számos nagy fejlesztést hoz: GPU és DSP decoding a kiválasztott platformokon, új codec-ek támogatása, fejlettebb kezelőfelület, átdolgozott videó output, bizonyos modulok eltávolítása, mások átírása a jobb teljesítmény érdekében. A bejelentés itt olvasható. A részletek itt. A changelog itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Jó nézegetni ezt a changelog-ot. Szép munka!

A VAAPI H.264 dekódert próbálta már valaki? Nálam az előző tesztverziók elszáltak, ha bejelöltem...

Működött, de körülbelül semmit se segít, nem egy DXVA az egyszer biztos. Amolyan "tessék lássék" megoldás ismét.
Megjegyzés: A GPU gyorsítás még mindig "experimental", nem lett kész, azt hittem ez alapvető célja az 1.1.0 kiadásnak.

Én is. Jó lenne nézni a hdtv adást hardveres dekódolással. Az mplayerben igen jól működik, csak a hdtv nem megy neki.
És nem is úgy tűnik, mintha fejlesztenék ezt a részt benne...

Szia !

Próbáltad a -mc 1 és -delay 0.4 kapcsolókkal is a földfelszini adást ? Amíg ezeket nem használtam nálam is rosszul ment.

Üdv:
István

Próbáltam, de közel sincs olyan folyamatos a lejátszás mint vlcvel. A hang vagy szinkronban marad a képpel, vagy nem. Ráadásul deinterlace filtert se tudtam működésre bírni vele. Az újabb mplayerekben az aac is el van kúrva...
A dvbscan által generált fájlt is szerkesztgetni kell az mplayerhez. A vlc vígan megeszi.

Kipróbáltam. Úgymond működik a hardveres gyorsítás, de tényleg nem valami nagy szám. Alig csökkenti a processzor terhelését. De ez már legalább nem száll el, mint a régebbiek.

Három órányi használat után azt kell mondjam, egészen jó ez a hardveresen gyorsított vlc. Az m1HD adását minimális processzor terheléssel képes dekódolni. Végre megjegyzi a deinterlace filter bekapcsolt állapotát is. Lejátszó listából egészen alkalmas a földi hdtv adások megnézésére. Linuxon nem is nagyon van hasonló képességű program erre a célra.
Egyedüli hibája amit eddig találtam az az, hogy néha háborog a nem megfelelő alsa verzió miatt, de hiába tettem fel a legújabbat ez a jelenség megmaradt.

DVB-S-t viszont nem tune-olja ( még a VLC 1.2 sem ), legutoljára 9.04-en tudtam használni. Most áthidaltam dvbstream + mplayer rtp:// comboval...

|| "Software is like sex: it's better when it's free." Linus Torvalds || Visit Gorkhaan's Homepage

hol tudom megnézni hogy az ubuntus csomagot milyen paraméterekkel fordították?

http://www.videolan.org/vlc/download-ubuntu.html

ó uram gpu decoding, lesz stabil lejátszó az idegen gépekre, nem kell mplayer hc. mindjárt le is tesztelem.

--
Leave me alone...

Olvasd fentebb. Mpc-hc -val működik legalább stabilan, jól. Nem is Windows-ra kellett megoldás, ott már van és jól működik.

engem Win32-n érint a dolog, mert a VLC-t sokan ismerik (minden újságban van róla cikk stb) - viszont a ION-os netbook-okon nem tudtam rávenni rendes kikódolásra. ezt akarom most kipróbálni.

--
Leave me alone...

Nem mindegy számára hogy mi nyitja meg ha kétszer rányom ? :) Mindkettőben van alul tekerő, hangerő állító, mindkettő nagy képbe megy ha kétszer rákattint... tehát érted egy egyszerű felhasználó perspektívájából úgymond teljesen mindegy mi játsza, ha jól játsza.

értem, de ha az asztali gépén xy azt használja, akkor a notiján is szeretné és ezt is meg tudom érteni, főleg hogy fizet a munkámért.

--
Leave me alone...

Ez természetes, viszont alapból nem szeretem az ügyfeleket olyasmihez szoktatni ami alapból több sebből vérzik. A VLC pedig olyan mint a szita.

Ha Windows és média lejátszó, akkor talán a legjobb választás az Mplayer Classic
Megszokásból én is a VLC-t használom, de ha valamit a VLC nem tud lejátszani, akkor az Mplayer Classic a következő amivel megpróbálom. Harmadik próbálkozásra eddig még nem volt szükség.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba és kész!

Igen én is ezt ecsetelem egy ideje. (Bár én CCCP Codec -re voksolok, ugyanúgy mpc-hc -t használ.)

Szuper! Már a VP8-at is tartalmazza.

Az RC óta stabilabb lett? :)
Az még nagyon bugzott nekem. :(

----------------------------------------------
http://www.vuvuzela-time.co.uk/www.hup.hu

Így elsőre stabilabbnak tűnik.

Remélem, hogy a videó és hangeszközmegadásnál PL.:(/dev/video0 és a hw:0,0) nem kell minden VLC indításnál megadni mert ez állati idegesítő volt. Nem beszélve a TV adás felvételről (TV kártya/digitalizáló kártya) ami gyakorlatilag pilótavizsgás, ha egy egyszerű DVD formátumot kíván az ember elérni. Mind ezt persze csak remélem.

--
Karesz
www.fotokaresz.hu

Megpróbáltam átkódolni egy videót WebM-be, sikerült is, de lejátszáskor a tekerés nem működött a legjobban. Nálatok mi a helyzet? Nálam egyrészt nem oda ugrott pontosan, ahova szerettem volna, másrészt pár tekerés után leállt a videó.

SZERK.: Kipróbáltam YouTube-ról letöltött videóval is, ott nics gond.

"Version 1.1.0 The Luggage (Intel 64bit)"

ÓÓÓÓjessz. 64 bites bináris OS X-re.

--
"Never trust a computer you can't lift."