Ismét módosít a Microsoft a "ballot screen" javaslatán

(Az előzmények itt.)

A Microsoft október elején jelezte, hogy változtatásokat eszközöl azon a "ballot screen"-en, amelyet annak érdekében javasolt az Európai Bizottságnak, hogy biztosítsa a nagyobb böngészőválasztási lehetőséget a Windows-t futtató PC-ken. A változtatásnak megfelelően a ballot képernyőn a kiválasztható böngészők gyártó szerinti ABC sorrendben lettek volna láthatók. A Bloomberg szerint a redmondi szoftvergyártó ismét változtatna javaslatán annak érdekében, hogy az ügy végére még december 15. előtt pontot tehessen az EU-val. A vállalat kész véletlenszerű sorrendben feltüntetni a kiválasztható böngészőket a ballot képernyőn, így egyetlen böngészőgyártó terméke sem élvezne előnyt a többivel szemben. További részletek itt.

Hozzászólások

Hú, az nem jó nekik, mert akkor ki kéne adni a random függvény forrását. Vagy lehet, hogy mégis jó? Ezzel a kérdéssel csak akkor foglalkoznak, ha kiderült, hogy lenyúlták. De majd beígérik erre is, hogy lesz release, mint az USB tool-nál, csak győzd kivárni, amíg bugmentesítik :DD

--
trey @ gépház

Csak én nem érzem a dolog fontosságát? Aki választani akar, az tudja mire fog bökni és megkeresi a listán. Akinek még kék e kell az meg fogja találni... Amúgy az abc sorrenddel az Apple nyert volna?

----

Hülye pelikán

Nah majd a politikusok ezt szépen bekajálják, az MS meg szalad a legnagyobb matematikusokhoz, hogy ugyan találjanak má' egy kis jutalékért cserébe egy olyan eloszlású PRNG-t, hogy az IE legyen mindig legfelül. :)

szerintem kéne erre írniuk egy valami kis játékot, ilyen "itt a piros, hol a piros" jellegű kis izét (természetesen silverlightban), kevergetné a poharakat, aztán randomra rábök az user arra, amelyikre akar. ez így tök oké lenne :)

Hmm, egy kis módosítással ez nem is lenne hülyeség. :) Az alaplapokban lenne egy kis beépített rendszer, ami behoz egy független oldalt (kellene hozzá gyors net): "Ön a gépére a következő oprendszereket telepítheti: BSD, Linux, Windows". Első két esetben egyből indulna a letöltés, Windows-nál pedig bankkártyával lehetne fizetni, majd utána letölteni.

Biztos már kitalálta ezt valaki, kár hogy nem valósult meg eddig. :)

Na most az én Ubuntum szólt, hogy melyiket akarom, random módon cserélgetve a lista elemeit? Nem, ideb---ott egy firefoxot, oszt' jónapot. Túl van spilázva ez az egész, nem csípem az M$-t, de ez már nevetséges.

Sőt, ha már itt tartunk: miért csak ezeket a böngészőket jeleníti meg? Lynx kimarad? Ejnye-ejnye... De dobhatna egy goggle/yahoo/bing keresést is minden indításnál "get browser" szöveggel...
Aztán random kelljen választani biost is. Felháborító, hogy nem választhatom ki, milyen bios legyen az alaplapon!