end blogja

Vagy FACEBOOK - ÁRNYÉK-PROFIL GYŰJTÉS?

 ( end | 2019. július 24., szerda - 15:44 )

Szerintem, ha unatkozó ember lennék és sok pénzem lenne, akkor most perrel akaszthatnék néhány milliót...

The 773 Million Record

 ( end | 2019. január 17., csütörtök - 13:47 )

https://www.troyhunt.com/the-773-million-record-collection-1-data-reach/

Azért a MEGA titkosítva tárolt gigabájtjai elég jól vannak indexelve, ha ezt a feltöltés után máris napvilágra került. (Felhőbe csak kiskutyás, kismacskás képeket..!)

google privacy

 ( end | 2018. szeptember 12., szerda - 14:48 )

Gondoltam, küldök ügyvédi irodának pár másolatot, - kértek szkennelt igazolványokat. (email-en.., hogy is juthatott ilyen eszembe..?)

Ügyvéd úr @gmail-t használ levelezésre..!

Az eredmény:

"host gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.133.27] said: 552-5.7.0 This message was blocked because its content presents a potential security issue."

Adathalász bizonyítékok

 ( end | 2018. augusztus 23., csütörtök - 10:31 )

https://sg.hu/cikkek/it-tech/132736/tizszer-tobb-adatot-gyujt-az-android-mint-az-ios
link:
https://digitalcontentnext.org/wp-content/uploads/2018/08/DCN-Google-Data-Collection-Paper.pdf

"Az óriáscég adatgyűjtéseiben kiemelt szerep jut a Chrome böngészőnek, amelyet Schmidt a tesztjei során a háttérben futtatott. A tapasztalatok azt mutatták, hogy az Android és a Chrome felhasználói interakciók nélkül is továbbítottak adatokat a Google szervereinek..."

Windows 10 - valszeg bekapta.., és bekaphatja...

 ( end | 2017. november 29., szerda - 17:29 )

Azért, ha már operációs rendszer, azt elvárnám tőle, - hogy, ha a felhasználója, a rá telepített (uBlock bekapcsolva) Firefoxban rákattintott egy elvileg képfeltöltős fogadó linkre,- megtekinteni akarván egy neki személyesen és ezúton küldött mintafotót, - akkor ne omoljon össze a rendszer annyira, hogy többé még csökkentett módban se lehessen, még konzolt sem indítani. Mert a rendszer már ezelőtt és folyamatosan újraindítja magát. (Minden választható javítási módszer csak az újraindításig jut el.

Brave

 ( end | 2017. november 29., szerda - 10:28 )

Ha valaki kipróbálta már a "Brave" böngészőt és kialakult róla valamilyen szinten véleménye is, szívesen "meghallgatnám"...! (A zászlóra a privacy jobb védelme van kitűzve..,)

https://brave.com/index/

https://brave.com/ethwaterloo-hackathon-integrating-metamask-into-brave/

Kijelző felbontás felismertetése Debian-Gnome alatt

 ( end | 2017. október 31., kedd - 20:49 )

Egy barátomnak feltettem egy utolsó "stable" Debian-t. - VGA=Nvidia. Ez most komoly? - Még mindig nincs az LCD-k névleges felbontását "plug and play" elven detektálni tudó, megbízható szoftveres megoldás? 1920x1200-as Lenovo névleges felbontásának felismerése megoldhatatlan egy korszerű oprendszer számára? -"xrandr" paranccsal persze beállítom, de ilyenekkel kell konzolon szenvedni 2017-ben? A v3.0-as Deb "dpkg-reconfigure xserver-xorg" parancstól ennyi a fejlődés az elmúlt 10 év alatt?

Synology webGUI

 ( end | 2017. szeptember 5., kedd - 10:54 )

Ismét sikerült kiakasztani a Synology szoftverfejlesztőinek. A legutolsó frissítés, - amelyet tegnap realizáltam, - egy időre megoldotta a tárhely-jogosultság adminisztrációs "problémát".

A ma reggeli "boot" nemes egyszerűséggel kizárt a webGUI használatából. Tegnak még többször is újraindítottam, beléptem a login párossommal, ma már nincs jogosultságom a felület használatához.

Tudom én vagyok a hülye, mert a "user" és az "archív" csoportban is benne vagyok, - az admin mellett. - (Azoknak tiltva van az "Asztal" elérése.)

Egy csontá fagyott FF és Windows 10 kapcsán

 ( end | 2017. augusztus 10., csütörtök - 10:45 )

TEGNAP ÁLTALAM HOSSZÚ ÉVEK ÓTA nem tapasztalt fagyás-t "követett el" a Firefox, frissítés után. Az "esr" 64-bit-es verzió megkapta a 52.3-ast, valamint sok, sok olvasott "unszolásra", - lévén az utóbbi verziók úgy elnehezítik a "róka" indulását, hogy lassan kezdenék kifelé kapálózni belőle. - töröltem az általam favorizált 3-as blokker-megoldást. (AdBlock, NoScript, Ghostery,) és "gyorsításnak" kapott egy uBlock-ot.

Döbbenetesen jó képek

 ( end | 2017. április 28., péntek - 8:05 )

BSD törés CMOS sérüléssel?

 ( end | 2017. február 6., hétfő - 14:14 )

BSD felhasználók, (itt most konkrétan DESKTOP) - nem tapasztaltatok a "putyini"-napon, félelmetes gépbe "bikázásokat"?

A jelenség egyszerű volt. A gép megfagyott, újraindítás után a BIOS gyakorlatilag nem ismerte fel, a hardver egyetlen elemét sem. - Csak CMOS reset (elem ki) után, állt vissza a gép a normális használható állapotba. (Lehet nincs köze ehhez, de a gépet helyére téve, a Wireshark rengeteg a 60-66 port-ra irányuló kommunikációt jelzett.)

QHD

 ( end | 2016. november 22., kedd - 20:51 )

Itt van előttem "feldolgozásra" egy gyönyörű Dell 7510-es laptop. Tulajdonosa nem keveset áldozott rá, hogy a jelenlegi profi laptopválasztékból a legjobb Windows-os gépen dolgozhasson. Nos, a Windows 10 jelen állapotában alaposan aláássa ezen egyébként dícséretes szándékot. (Nyugodtan mondhatom, a megjelenítést illetően jelenleg majdnem csődszinten mozog.)

W10 valóságshow

 ( end | 2016. augusztus 26., péntek - 12:08 )

Ma reggel arra lettem figyelmes, egyik W10-es gépen teljes gyári alapértelmezett formájában jön be a Firefox. Extension-ok, szótár, beállított "classic"-téma kikukázva, beállítások "alapon". Mindezt úgy, hogy elvileg "szigorúan restriktív usermod"-ban fut a rendszer.