google privacy

 ( end | 2018. szeptember 12., szerda - 14:48 )

Gondoltam, küldök ügyvédi irodának pár másolatot, - kértek szkennelt igazolványokat. (email-en.., hogy is juthatott ilyen eszembe..?)

Ügyvéd úr @gmail-t használ levelezésre..!

Az eredmény:

"host gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.133.27] said: 552-5.7.0 This message was blocked because its content presents a potential security issue."

Nyilván titkosítás, jelszó nélkül nem tömörítem le. - Csak, hogy ez ma "nem szeretem" dolog G-nél. - ehelyett belenézne, és eldöntené veszélyes-e. (Ezt határozottan el tudom képzelni. Talán rendelkezik szám.kacitásokkal ehhez is... - Egyébként 3 MB, 7zip volt.)

Időnként jönnek-mennek a net-en igazolvány-szkennelések titkosítatlanul, a papírokat a "túlparton" még talán, - (előbb utóbb a DNS minta mellé,) - a személyes profilhoz is odacsapják.

"👍"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy ideje nem próbáltam, de régebben PGP-vel kódolt üzenetet simán továbbított a gmail (SMTP-vel, gmail-es accountról).

Felrakod valahova, linket küldöd. Szívesen.

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

Igazából az irataimat nem osztogatni akarom, csak egy adott helyre viszonylag biztonságosan eljuttatni. - Régen rossz, ha már a G. szintű cégek is így védekeznek a gyanúsnak tartott küldemények ellen. Ha valakinek, nekik tudniuk kellene mi gyanús, mi nem. (Nem csak blokkolni és visszapattintani. Ezt pitiáner dolognak tartom és nem méltónak egy ekkor mammuthoz. - Le merném fogadni, ha T-Com fiók lenne, akkor megúsztam volna a személyes "pen" átadást.)

Honnan tudná hogy mi gyanús ha jelszóval védett tömörített állományt küldesz? Te valami kő alatt éltél eddig? Malware, zsarolóvírus megvan?

Vagy várd meg amíg bruteforceal megtörik a jelszót hogy belenézhessenek :)

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

pedig az o indoka is valid: leteznek legitim titkositott file-ok. A google ugy tudna ezt ertelmesen kezelni, hogy a cimzett a gui-n be tudna allitani, hogy elfogad titkositott mellekletet vagy sem...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Nem erre való a Google Drive megosztás funkciója?

nem. Egyreszt nem minden felado hasznal gaymail-t, masreszt dontsuk mar el, ki kormanyoz: a user a fonok, vagy a guggel...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Mikor volt a user a főnök? Majd ha megrendelő lesz!

van, akinek egyebkent eleg ennyi, de nekem pl. nem. De ez sem valtoztat azon, hogy a gdrive nem megfelelo megoldas...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

> Honnan tudná hogy mi gyanús ha jelszóval védett tömörített állományt küldesz? Te valami kő alatt éltél eddig? Malware, zsarolóvírus megvan?

Szoval akkor a Google mostmar kollektiv buntetest is alkalmaz?! Statariumot mikor akarnak bevezetni??

Hol itt a büntetés? Ők ingyen adnak egy szolgáltatást, amit valahogy foltozgatnak, a felhasználóik többségének az igényei szerint. A nagy részük nem profi IT-s, ha kap valamit addig klikkelgeti, amíg valami történik. Sok a vírus? Sok. Megoldották? Igen. Jól? Nem, de olcsón.

"Honnan tudná hogy mi gyanús ha jelszóval védett tömörített állományt küldesz?"

Miért fontosabb, hogy a gugli mindenről el tudja dönteni, hogy szerinte gyanús-e, mint hogy a user tudjon úgy kommunikálni, ha akar, hogy abba a gugli nem lát bele?

PGP és a személyes adataid biztonságért is tettetek valamit.
Lásd: https://www.openpgp.org/software/

Azt ugye tudod, hogy tilos lemásolni a személyi okmányaidat? Engedély birtokában IS tilos. Ez alól a terrorizmus, pénzmosás meg miegymás miatt a bankok, meg Vajna kaszinói a kivételek.

Nekem pont nemrég volt egy olyan problémám, hogy régebben hagytam lemásolni a személyi okmányaimat, majd szépen valaki az én nevemre vásárolt mobiltelefon előfizetést. Pechjére a Telenor a lakcímemre elküldte a 2FA második kulcsát, így hamar fény derült a dologra. Azonnal lecseréltem az összes okmányomat, amiket korábban engedtem lemásolni.
Slusszpoén, hogy a rendőrség megtalálta azokat, akik bepróbálkoztak: a nem aktivált telefonszámot 2 számról próbálták felhívni (a pasi meg a nője), de mivel ők nem vallottak, így a nyomozást lezárták tettes hiányában. A jegyzőkönyvet viszont megkaptam, úgyhogy már én is tudom a nevüket és címüket, nem csak ők az enyém.

És akkor én még szerencsés voltam, hogy nem autót vettek a nevemre, vagy jó kis 400% THM személyi hitelt.

Ez abbol fakad, hogy a koztudat, ahogy te is "okmanyaimat" statuszban leledzik, nem a tied, az bizony a kibocsajtoe, aka állam, vagy kinevezett intezmeny. /Ahogy te magad is allami tulajdon vagy./
Te csak birtokolod.
Ezert nem szabad lemasolni, mert a "tulajdonos" ezt neked megtiltotta "torveny".

"Engedély birtokában IS tilos. Ez alól a terrorizmus, pénzmosás meg miegymás miatt a bankok, meg Vajna kaszinói a kivételek."
Nem, a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megakadályozása miatt nem csak bank és kaszinó a kivétel. Elég sok mindenki kivétel. Olyan hétköznapi dolgok is, mint a könyvvizsgáló is, vagy épp egy ügyvéd. Vagy ingatlanügyletben részt vevő személy. Vagy egy szimpla könyvelő.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1700053.TV×hift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT

Sőt, igazából nekik nem csak LEHET, hanem KÖTELEZŐ másolatot készíteni az okmányaidról.
És bizony ügyvédi iroda a fél az OP esetén.

munkáltatóval mi a helyzet?

~~~~~~~~
deb http://deb.uucp.hu/ wheezy yazzy repack

Ő sem másolhatja le. Bemutathatod neki az iratodat személyesen, ezzel azonosítod magad, és ennyi. Nem készíthet róla másolatot.

Ez mondjuk azért vicces, mert például egyetemre se lehet máshogy beiratkozni.

Valójában az is jogsértés. Azért csinálják, hogy ne kelljen egyesével mindenkinek azonosítania magát az ügyintézés során személyesen, sorban állással, amikor a FIR-rel egyeztetik a BM adatbázisban lévő adatokat.
Mert amúgy az egyetemek a FIR-en keresztül hozzáférnek ám minden hiteles adatodhoz, amit a BM tárol.

> valaki az én nevemre vásárolt mobiltelefon előfizetést.
Az eredeti okmanyok nelkul, csak fenymasolatokkal? Azt hogy?
____________________
echo crash > /dev/kmem

Telkóknál lehet ilyet. Meglepő, hogy mennyi kivételt harcoltak ezek ki maguknak... Itt konkrétan a Tesco-ban vették a kártyát és on-line regisztrálták be az én adataimra. Ha nem küldött volna a Telenor egy kódot a lakcímemre, amivel a szerződést aktiválják, akkor legközelebb vagy a TEK, vagy egy behajtáskezelőnek magyarázkodhattam volna, mellesleg kevés eséllyel. A levél megkapta után húztam az ügyfélszolgálatra, ahol kiderült, hogy minden adatom stimmel, az igazolványom száma is. Innen azonnal a rendőrségre mentem, majd onnan az okmányirodába.

Mellesleg a személyiden rajta van az aláírásod is. Van, ahova az is elég, illetve magát a plasztikkártyát is lehet utánozni, több-kevesebb sikerrel.