HWSW: "...kínai cég kér az USA kormányától engedélyt arra, hogy egy másik kínai céggel kereskedhessen"

Na.., ezek után van még valaki, aki a jelenleg Amerika földjére "optimalizált", globális nemzetek feletti, (önmagáért, önmagában és az általános kapitalista tőkeformáktól virtuálisan elkülönülten, azok felett mozgó-működő gigantikus pénztömeg felett rendelkezők,) - egyszerűen rövidítve csak "A Birodalom" létét megkérdőjelezi? Vajon ki másnak juthatna eszébe egy ilyen konstrukció? :)

???

Hozzászólások

????

egyes, leulhetsz. hogy lehet valaki ilyen sotet gazdasagtanbol?

Egyszerűen józan paraszti ésszel, egy nemzetállam Amerikának soha nem jutna eszébe, hogy - mert katonai eszközei vannak hozzá, - annyira keménykedjen egy 1 milliárd négyszáz milliós országgal, hogy esetleg nap mint nap neki kelljen holnap majd megetetni ennyi éhen haló embert. (Neki elég a maga 300 millió "négerének" kajájáról gondoskodnia.) Ilyet csak kizárólag egy globál léptékben gondolkodó, "mindenek felett" álló, gigantikus pénztömegen ücsörgő, emberéletekkel nem számoló, pár száz, esetleg pár ezer ütődött engedhet meg magának. :(

Na hol itt a közgazdaságtan?

Zoli! Gondolkozz. Tedd félre kicsit a tőzsdéidet. A világ annyira globalizálódott, hogy csak a kooperáció és a szolidaritás (élni és élni hagyni,) elven tőzsdézhetsz tovább a jövőben nyugodtan. Szereted a kínaiakat vagy nem, azok is emberek, ha élnek, nap mint nap enniük kell. Ha egy ország prosperál, akkor oda legalább nem kell segélyeket szállítani.

Szerinted a világon melyik ország az, amelyik bevállalna másfél milliárd ember napi életének megszervezését és gondoskodna a napi élelmezésükről? Örülni kell annak, ha nem szorulnak a k*rvára "művelt" nyugatra. (Látszik, hogy a társadalomtudományok távol állnak az érdeklődésedtől, de tovább megyek, sajnos a jelenlegi birodalmi pénzügyi elittől is távol állnak, - egyedül csak a pénz az, ami van nekik bőven.) - :)  - viszont, ha baj lesz a kajájukkal, egy pillanat alatt (Ők is!) el fogják árasztani a civilizált világot. A feketék AIDS-ével szemben, nekik még fegyverük, - köztük atom is, - van. Sőt, nem is embercsempészek hozzák majd őket, hanem lopakodók és ejtőernyők.

A világban ügyesen kereskedni kell és nem konfrontálódni. (Különben rövidesen cseszhetjük mindannyian az értékpapírjainkat. :)

Előre tettem, hogy HWSW, (A hup-on megjelent az ajánlott cikkek között, onnan indultam én is,) de valóban, valamiért gyorsan eltűnt az előről könnyen elérhetők közül.)

https://www.hwsw.hu/hirek/62338/kina-usa-export-korlatozas-smic-chipgya…

 

és itt az eredeti is, ha felmerülne benned a rossz fordítás lehetősége:

https://www.ft.com/content/7325dcea-e327-4054-9b24-7a12a6a2cac6

 

(Miért mondod, hogy terelek, (?) amikor a cikkhez kapcsolódóan és konkrétan, Kína amerikai szivatásáról, kicsit továbbgondolva a szitut, - beszéltem...)

na vegre, konkretumok! koszonom!

On Friday, the US Department of Commerce told companies that exports to Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) posed an “unacceptable risk” of being diverted to “military end use”, according to a copy of the letter seen by the Financial Times.

tehat amerikai cegek nem exportalhatnak az SMIC-nek, mert a kormanynak nem tetszik. mi ezzel a baj? szerinted nem all jogaban barmelyik kormanynak ezt csinalni?

Ezért kell MINDIG belerakni a nyitóba, ha egy cikkről beszélsz, mert akkor esetleg van mód látni is, hogy miről van szó. Ráadásul például mobilról sokkal másképpen néz ki az oldal, mint gépről. 

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Ne aggodjal jelenlegi versenyfelugyeleti torvenyunk ha komolyan vennek 100% mertekben barhol a vilagban, akkor volna olyan, hogy ket nemet cegnek kellene a magyar allam/kormany/viktor engedelyet kernie...

Komplex viccek vannak es ez csak a felszin.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nagyon sokan keverik a diplomáciát a háttérhatalommal. Innen 2000 éve is igyekeztek az országok beleszólni egymás belügyeibe és ott gáncsolni egymást önös indokból, ahol tudják. Ez most sincs másképp.

Ha létezne egy nemzetek feletti entitás, ami a pénzt mozgatja, annak szerintem teljesen mindegy volna, hogy épp melyik ország vezeti a gazdasági versenyt. Az USA-nak viszont nem mindegy, hogy az első vagy az eladósodott sokadik ebben a hierarchiában.

Igen, ha a kínai cég az USA piacán akar értékesíteni, akkor be kell tartania az amerikai törvényeket. Ezzel csak a saját piacuk feletti szuverenitást gyakorolják. Kína is pontosan ugyanígy jár el:

Kína megvétózhatja az ARM-Nvidia üzletet

Nem kell félteni a komcsikat.

Szerkesztve: 2020. 10. 04., v – 14:38

Tortenelem ora: harmadik pun haboru.

Tiltva volt a Pun birodalomnak, hogy haboruzzon, es ezt megszegte, amikor vedekezett egy 3rd party tamado ellen, ezert a Romai Birodalom hadserege lerohanta.

Semennyire sem peldatlan, hogy torvenyekbe es szabalyokba kerul a mas faszaval csalanveres teljesen mas orszagban.

Itt Magyarorszagon is talalsz jo nehany embert, aki annyira jobban tudja, hogy mit kene Iranban meg Sziriaban meg Feheroroszorszagban, meg a krim felszigeten engedni meg tiltani - mikozben egyszer sem jartak ott, de meg olyan emberrel sem talalkoztak aki onnan jott volna. Szerencsere nincs hatalmuk ezeknek a velemenygladiatoroknak torvenybe iktatni. :) De igenyuk az lenne ra.