joco01 blogja

[FUN] sovereign citizen

Ezek azok az amerikai barmok, akik néhány bírósági ítéletből a kontextusból kiragadnak és szándékosan félreértelmeznek részleteket, és ez alapján azt próbálják elérni, hogy rájuk ne vonatkozzanak a törvények. Rengetegen elhiszik ezt, mint a laposföldet, bemagolják az értelmetlen jogi értelmezéseket, és evvel próbálnak érvelni rendőrök és bíróságok előtt, kevés sikerrel, de annál viccesebb módon.

Az AI dilemma

https://www.youtube.com/watch?v=xoVJKj8lcNQ

Miről van szó kb:

 • mikre képes már az AI (pl. már van fMRI-ből gondolatolvasás)
 • már szinte lehetetlen lépést tartani az újdonságokkal
 • az AI fejlődése miért duplán exponenciális
 • cégek kezében van a know how és az adatközpontok
 • az AI verseny miben hasonlít a nukleáris fegyverkezési versenyre
 • a nyelvek szerepe
 • social media (és ezáltal az AI már a gyerekek kezébe került)
 • Kína
 • már most mennyire vissza lehet élni vele, és ez csak a kezdet
 • az ember és gép által generált tartalmak azonosíthatóságának már idén vége
 • identity theft, választások befolyásolása, stb.
 • muszáj lenne nagyon hamar lassítani/szabályozni

A klímaszorongást felválthatja az AI-szorongás, mert ez hamarabb kicsinálja a civilizációt.

Aruba Instant On teszt

Aruba, Jamaica, oh I want to take ya
Bermuda, Bahama, come on pretty mama

Meghozta Jézuska/a postás az AP15-öt és AP22-t, amit pár napja rendeltem, hogy kipróbáljam az enterprise vonalat és a meshelést. Jellemzően mindenki le akar beszélni, csináljam máshogy, mert máshogy jobb, de én meg így akartam, és akkor már legalább le is írom, hogy mik a tapasztalatok.

[KV] Szösszenet

Boltban voltam. Vettem többek között szappanutántöltőt. A polcon az egyiknek lyukas volt az alja és kicsit kifolyt. Normál esetben szóltam volna valakinek. Ezt most kihagytam, mert nem akarok senkinek a közelébe menni. Viszont a kifolyt szappannal kezet mostam. És vásároltam tovább.

Miért nincs probléma nálunk rendszergazdák és fejlesztők között

A rendszergazdás topikban látott sok-sok hozzászólás ihlette ezt a bejegyzést. Nagyon sokféleképpen tudnak egymás lábára lépni rendszergazdák és fejlesztők, szépen le van írva amott, én is tapasztaltam már ezek egy részét. A jelenlegi munkahelyen viszont még sincs ilyen probléma. Leírom, miért.

23andme

Miért pont ez, és nem valami más? Mert szimpatikusak, állítólag az eredményeik relatíve pontosak, alapszintű YDNA és mtDNA is van benne, és szerintem jobban passzol a céljaimhoz.

Mit szeretnék tudni? Lehet, hogy meg fogja találni a világban élő 1000+ unokatestvéremet (én csak az 1. és 2. unokatestvéreimet ismerem), de ez annyira nem érdekel (aztán lehet, hogy majd meggondolom magam, ha kijön valami érdekes találat). Kiszámolja, hogy a bolygó mely területéről származnak az őseim pár generációra visszamenőleg, ez maximum fun fact lesz, amúgy azt gondolom, hogy 100% magyar, vagy hasonló lesz az eredmény. Ami érdekel, az az, hogy milyen egészségügyi kockázataim vannak, és esetleg milyen érdekességeket rejtenek a génjeim. Ez úgy jön majd ki, hogy a 23andme-ről letöltöm a nyersadatokat, és feltöltöm a promethease.com-ra.