peta blogja

Tulajdonságok -> Általános -> Méret

Történt az egyik ismerős kollégájának az ismerősének szomszédjának a ... rendszert garázdálkodó kollégától megkérdeztem, hogy mekkora helyet foglal az egyik program. Mire válaszként a program ikonjának méretét kaptam (jobb klikk a program ikonjára -> Tulajdonságok -> Általános -> Méret).

Bogaras hálózati média lejátszás

Belefutottam egy számomra érdekes hibába. Reprodukálható, nyugodtan bárki letesztelheti otthon magának.

Hozzávalók:

Kell még hozzá egy D-Link DIR-600 is, hogy teljes legyen a kép, de ezt igazából ki is hagyhatjuk, mert nem számottevő az eszköz jelenléte.

Hiba leírása:
Ami történik, hogy a média lejátszón SMB-n keresztül indul a tartalom (1080p/720p/akármennyi pé), megy is szépen egy darabig, majd megakad. Jobb esetben jön egy kis kör, felszalad 100%-ra és megy minden tovább (bár így is zavaró), rosszabb esetben jó sok várakozás után kilép a főmenübe, még rosszabb esetben látszólag teljesen lefagy a lejátszó. Így használhatatlan az egész.

Windows 10 OneDrive véletlen

Azt mar megszoktam, hogy a napi hasznalatban levo win10eken idorol-idore ujra elobukkan a taskbarban a onedrive ikonja, olyankor jobb klikk, beallitasok, es ujra meg ujra kiveszem a pipat onnan, hogy induljon el a rendszerrel egyutt. Semmi gond, ettol rosszabb rigolyat is lattam mar. (Ahol zavaro volt a user szamara ott persze uninstall.)

Ma viszont meglepett. Egeszen veletlenul akkor ugrott az asztalra, hogy jelentkezzek mar be az MS fiokkommal, amikor vegzett a NextCloud kliens telepitese. Puszta veletlen, gondolom en.

Windows érvénytelen RAID1 adatmentés karácsonykor

Adott volt egy Windows7 alatt készült 2 lemezes szoftveres raid1 tömb. A két lemezt valamikor a múltban elválasztották egymástól már ne kérdezzétek milyen célból, de az egyik lemez félre lett téve backup célból, hogy azon megvan úgyis minden. A két lemez egyébként szinkronban volt, bootolt mind a két lemezről az op.rendszer.

Eljött aztán a karácsony, és a használt lemezen levő op.rendszer egyszer csak nem indult többet, szokásos bohóckodások (rendszervisszaállítás, csökkentett mód) után sem. Ekkor került elő a backup lemez, de az sem bootolt be. Itt került hozzám a hdd.

Windows éjszakai update

2017. 11. 19. 08:05:55 Winlogon Felhasználóbejelentkezési értesítés a Felhasználói élmény fokozása programhoz
2017. 11. 18. 22:12:32 Service Control Manager A(z) Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás szolgáltatás indítási típusa Automatikus indítás típusról Igény szerinti indítás típusra változott.
2017. 11. 18. 22:10:29 Service Control Manager A(z) Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás szolgáltatás indítási típusa Igény szerinti indítás típusról Automatikus indítás típusra változott.
2017. 11. 18. 22:08:48 WindowsUpdateClient A telepítés sikerült: a Windows sikeresen telepítette a következő frissítést: 2017-11 Összesítő frissítés Windows 10 Version 1703 x64-alapú rendszerekhez (KB4048954)
2017. 11. 18. 22:08:37 Servicing A(z) KB4048954 csomag Telepítve állapotra való átváltása sikeresen megtörtént.
2017. 11. 18. 22:07:46 Servicing A(z) KB4048954 csomag Telepítve állapotra való átváltása előtt újraindítás szükséges.

A szervezet házirendjei miatt ez a művelet nem hajtható végre. További információt kérjen a segélyszolgálattól.

http://i.imgur.com/MGRRPeA.jpg

Mondja ezt akkor a Word/Excel 2013, ha bármilyen hivatkozásra kattintok. Legyen az külső, vagy belső (excel esetén adott lap, adott cellájára mutató) hivatkozás.

Na sebaj, keressük meg a megoldást a gugli segítségével. Viszonylag hamar meglett, még akkor is ha nem outlook, hanem word/excel. Gyanítom ez is megoldja a gondom.

https://support.microsoft.com/hu-hu/help/310049/hyperlinks-are-not-work…

Van gyors megoldás, de nem akarok hotfixeket töltögetni. A kézit választom, had lásson bele az ember a Windows lelki világába is egy kicsit.

Nextcloud kliensben szerver címének módosítása

Lehet én voltam béna gugli user, de nem találtam választ a kérdésemre, így aztán megpróbáltam egyedül.

Mivel a szép gui nem ad rá lehetőséget, hogy módosítsuk a szerver elérését, megkerestem a kliens config filet:

c:\Users\peta\AppData\Local\Nextcloud\nextcloud.cfg

A 0\url=https://mittudomain sort módosítva az új címre újra kéri a jelszót a kliens, és máris szinkronizál.

Korábban nagy kapkodásomban töröltem a fiókot, és az új címmel létrehozva oldottam meg a problémát. Akkor persze sokáig tartott mire az összes adatot újra letöltötte.