Windows éjszakai update

2017. 11. 19. 08:05:55 Winlogon Felhasználóbejelentkezési értesítés a Felhasználói élmény fokozása programhoz
2017. 11. 18. 22:12:32 Service Control Manager A(z) Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás szolgáltatás indítási típusa Automatikus indítás típusról Igény szerinti indítás típusra változott.
2017. 11. 18. 22:10:29 Service Control Manager A(z) Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás szolgáltatás indítási típusa Igény szerinti indítás típusról Automatikus indítás típusra változott.
2017. 11. 18. 22:08:48 WindowsUpdateClient A telepítés sikerült: a Windows sikeresen telepítette a következő frissítést: 2017-11 Összesítő frissítés Windows 10 Version 1703 x64-alapú rendszerekhez (KB4048954)
2017. 11. 18. 22:08:37 Servicing A(z) KB4048954 csomag Telepítve állapotra való átváltása sikeresen megtörtént.
2017. 11. 18. 22:07:46 Servicing A(z) KB4048954 csomag Telepítve állapotra való átváltása előtt újraindítás szükséges.

2017. 11. 19. 08:06:00 Felhasználó agybajt kap, mert az este otthagyott programjai nem futnak, köztük az a torrent kliens, ami miatt bekapcsolva hagyta éjszakára a számítógépet.

Konklúzió: torrent kliens induljon el a windows-al együtt, vagy rakjuk végre torrent klienst a házi kisszerverre

Hozzászólások

"vagy rakjuk végre torrent klienst a házi kisszerverre"

Ha van házi kisszerver akkor ez lenne az optimális megoldás szerintem is.

Vagy egyszerűen konfiguráljuk a Windows Update-et igényeinknek megfelelően.

Üdv,
Marci

Azért az MS-t agyon kellene csapni, hogy az újraindítás a default. Mi abban a bonyolult, hogy megértsék, sok személyes és munka jellegű felhasználás is olyan, amelyben nem megengedett a gép újraindítása bármikor? Cseszegesse a felhasználót notify-jal, ha volt kernel frissítés, és kellene a reboot, de ne önállósítsa magát.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De ha nem kattintasz a later-re, akkor az a szörnyű gyanúm, hogy reboot lesz belőle. Viszont, ha csinál valami elborult számítást a gép, akkor nem ül senki előtte. Szóval a default az legyen, hogy nyugi van, az értesítés legyen ott, s a felhasználó aktív közreműködése kelljen az újraindításhoz.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Megint? Emlékeim szerint egyszer már összepipálgattam hogy ne indulgasson csak úgy magától újra. Belépve a Gépház/Frissítés és biztonság részhez nem is ismerősek a menük. Aktív időszakra vonatkozó beállítást látok, amit nem tudok számomra megfelelően beállítani a 18 órás limit miatt. Ütemezett újraindítás ki van kapcsolva.

https://superuser.com/questions/957267/how-to-disable-automatic-reboots…

Azt hiszem az itt legtöbb pontot kapó leíráson mentem végig régen. Most megnézve a beállításokat minden alapértelmezetten van.

> Felhasználói élmény fokozása
> Felhasználó agybajt kap

Nem értem, mi a gondod - sikerült az élményt fokozni vagy se? :)

Konklúzió: ha a torrent progi tudna szolgáltatásként futni, akkor semmi gond nem lenne, újraindul, majd mindegy megy tovább. Be is lehet állítani azt is, hogy automatikusan jelentkezzen be a Windows, akkor a legtöbb torrent program elindul magátol, de tudtommal van valahol csoportházirendben (lehet épp ezért home Windows-on nem alkalmazható) hogy amíg valaki be van jelentkezve, még ha zárolva is van a gép, ne indítson újra, és ha jól rémlik, még Windows 10 esetén is működik a dolog. Amúgy meg had frissüljön. Olyan sok más dolog van amiért lehet szapulni a windows-t :D

Ja és:
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/deployment/update/waas-restart

Már megint. Windows 10 host gépemen virtualboxban távolról dolgoznak. Egész napos folyamat, lassan és körülményesen települ egy 20+ GB-os program a tesztkörnyezetben. Meló végén VM pause, itthon tudja a távoli kolléga bűvölni tovább. Itthon szülinapi banzáj, de fél szemem a monitoron. Óra felett jobb alsó sarokban host gép kiírja, hogy frissítés elérhető számomra, alatta nem tudom milyen lehetőségek. Na innentől vagyok megint én a hülye! Én naiv azt hittem, ha nem piszkálom, hogy ne frissítsen, vagy majd később, vagy egyáltalán nem kattintok sehova, akkor abból baj nem lehet. De lett. Pár tortaharapással később a windowsom egy kurva szó nélkül lelőtte a VM-et, böngészőt, mindent, hogy Ő most frissül. Persze a VM nem lett altatva, vagy hibernálva, így most a benne futó telepítés nem tudom hol akadhatott meg.

Windows : User
2:0

Ne is idegesíts. Mostanában nagyon benne vagyok egy munkában, benti gépemet csak altatom, RAM-ban hagyok minden alkalmazást, rengeteg megnyitott fül a böngészőben, katalógus lapok, tervező software, miegymás. Ha reboot-ol, nagyon csúnya dolgokat fogok mondani a kollégáim füle hallatára...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ééés igen! Noha sleep-ben hagytam a gépet, felébredt a dög, frissítette magát, amíg nem voltam benn, kirántotta minden alkalmazás alól az oprendszert. Reggel bementem a munkahelyemre, eléggé elsápadtam a történtektől. Elindítom az áramkörtervezőt, mire akkorát zoom-olt, hogy a teljes képernyő volt talán néhány tized mm. Aztán képernyő közepén a felugró ablak, hogy akarok-e design repair-t, vagy valami ilyesmi. Az ilyet nagyon nem szeretem, melegágya a hibáknak. Azért akartam.

Ott tartunk, hogy a Windows munkára alkalmatlan. Az NSA szervere, továbbá játék platform legfeljebb.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem dual bootos a laptopom. A Windows-t játékokhoz használom.

Ha éjszakára elindítom a torrent klienst a linux alatt, akkor biztos lehetek benne, hogy a Windows update nem fogja újraindítani a gépet éjjel.