DieHappy blogja

Költözés, mint fitnesz

A lányunk kilenc éves, kerekesszékes. Eddig a harmadik emeleten laktunk, napi 2-3 alkalommal kellett felvinni a 25 kilóját. Erre mondják, hogy "not great, not terrible". Magától nem használja a kerekesszéket, de más okokból már égető kérdés volt a költözés, és most alkalom adódott az utca túloldalára, földszintes lakáshoz jutni. A két ajtó között így van járom emelet, és nagyjából 20-30 méter gyalogút, két ösvényen. Ha nincs költözés, akkor futni szoktam, ezért okosórát hordok Rolex helyett (van szarkazmus smiley?). Nem volt nehéz összeadni a 31 nap mozgásait. Az én részem 1355 emelet és 286006 lépés. A lépcsőzésnek van egy 10%-os hibája, boltban is sétáltam közben, de ez így akkor is 4000m emelkedés és 100+ km gyaloglás. Más lett volna mindez a svájci alpokban, de az eredmény kárpótol. Érdekes még, hogy normális esetben ritkán eszem húst, talán hetente egyszer, de most csirkét ettem köretnek is. 

Irie Maffia es Peking

Azon ritka alkalmakkor amikor hazamentem, mindig hallgattam a radiot az autoban. Az egyik szam, amit mindig szivesen hallgattam, az Irie Maffia dala volt. Most az uj albumuk, a "Nagyon jo lesz" ingyen letoltheto meg par napig:

https://www.facebook.com/iriemaffia?sk=app_291606490971881&app_data

Egy szamuk letoltes elott:
http://www.youtube.com/watch?v=dHVnwklj8WY

Mas: Harom het es megyunk Pekingbe. Az eloadasom meg tavolrol sincs kesz, szabad idomben inkabb az orszagon beluli vonatokat es a repulojegyeket nezem :) . Annyi szep hely van, hogy mar most banom, csak egy hetem lesz kirandulni. Zhangjiajie, Huashan, Xi'an... nagyon jo lesz ez.

Végre van 'p' betű

Történt, hogy egy héttel a védésem előtt teát öntöttem a laptopomba - nyilván mert kicsit ideges voltam, de a tea nem segített. Nem volt sok, de arra elég, hogy pár nap mulva ne működjön a 'p' betűm. 1-2 nappal később rendeltem egyet Szingapúrból (via ebay), két hét alatt meg is jött. Elvileg használt, de nagyon jó állapotban van, és mindössze 18 euró volt a kb 160 eurós új helyett. Ez egy macbook pro billentyűzet, a gépem egy unibody macbook. A különbség, hogy a régiben nem volt billentyűzetvilágítás, pedig az alaplapon rajta van a csatlakozó (smucig apple lespórolta). De most cserébe van háttérfény és 'p' betű, öröm és boldogság. Volt vagy 60 csavar, nagy része a billentyűzetet rögzíti a házhoz. Kb. 2.5 óra volt.

Főgáz

Úgy néz ki, hogy palimadarat akar belőlünk csinalni a Főgáz, ezért gyorsan kellene cselekedni. Mi németországban élünk, az budapesti lakásunk ki van adva albérletbe. Hétfőn megbeszélés szerint kijöttek a Főgázosok lecserélni a gázórát. Nagyon valószínűnek tartom, hogy átverték az albérlőt, mert "valamit nem találtak rendben". Mindkét plomba rajta volt a gázórán, de valahogy mégis aláíratták az albérlővel, hogy kissé sérült. A net tele van ilyen rémtörténetekkel, amikor a két gázórás egyike eltereli a lakó figyelmét, mig a másik kicsit megbuherálja amit lehet. Van tapasztalatotok fogyasztóvédelemmel, vagy ismertek ilyen ügyben tapasztalt ügyvédet? Ha van Főgázos fejes ismerősötök, az is használna. Vagy bármi ötlet, mert egy ilyen hercehurca cirka félmillióba kerülhet, annak ellenére hogy ennyit szerintem húsz év alatt sem lehet csalni a gázon.

Magyarok a vilag nyolcezresein

Szinte minden evben megprobalnak megmaszni egy nyolcezer meter feletti csucsot, de az eddigi bizonytalan radio es muholdastelefon-kapcsolat helyett most mar 3G-vel interneteznek az emberek a Himalaja hegyei kozott.
A most a Lhoce 8500m-es csucsaval probalkozo negy magyar, Kollar Lajos, Mecs Laszlo, Horvath Tibor es Eross Zsolt. Utobbi talan a legismertebb, a magyar hoparduc rangot birtokolja, most epp fel labbal probal elonyt adni a tobbieknek. Sajnos ket eve elveszitette az egyiket egy szlovak lavina-balesetben.

A blogjaik redundansak, de a kepek es a beszamolok miatt erdemes ranezni a hegyek szerelmeseinek:

Katamari - egy HTLM5 vicc

http://www.engadget.com/2011/03/13/katamari-hack-rolls-across-your-favo…


javascript:var i,s,ss=['http://kathack.com/js/kh.js','http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.5.1/jquery.min.js'];
for(i=0;i!=ss.length;i++){s=document.createElement('script');s.src=ss[i];document.body.appendChild(s);}void(0);

Csak be kell illeszteni az url-mezobe, es lehet rombolni az oldalt!
Nekem ez uj, bar nem mondanam, hogy varatlan es varazslatos :)

Allami rootkit-modszerek az HBGary levelezesebol

Volt, hogy az HBGary nyilvanossagra akarta hozni az Anonymus tagjainak neveit, cserebe csunyan rafaztak es a levelezesuk publikus lett. Az ars technica csinalt egy szep osszefoglalast a biztonsagtechnikai ceg mukodeserol:

http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/02/black-ops-how-hbgary-wr…

Nekem nagyon-nagyon erdekes volt a cikk. A paranoias ember mindig is keresi az osszeskuveseket, de nagypn meglepodik, ha talal is.